Conectează-te cu noi

Gaming

Cumpărarea Unui PC Prefabricat Este o Idee Bună?

Publicat

pe

Cumpărarea Unui PC Prefabricat Este o Idee Bună? | Zicala.ro

Dacă doriți să faceți upgrade la PC cu o nouă placă grafică, eliminarea GPU-ului ar putea fi calea de urmat. Poate avea denumiri diferite, dar scopul este să cumpărați un PC complet asamblat cu placa grafică dorită, apoi să scoateți GPU-ul și să vindeți restul sistemului. Și, spre deosebire de scoaterea hard disk-ului, computerul principal ar fi încă pe deplin funcțional, permițând recuperarea unei părți din costul plăcii grafice. Practic, găsiți un computer cu una dintre plăcile grafice de top sau orice din jumătatea superioară a ierarhiei noastre de referințe GPU, cumpărați-l, scoateți placa grafică și vindeți-l ca PC cu grafică integrată sau dați-l unei persoane care nu se joacă sau unui membru al familiei. Înainte de a merge pe acest traseu pentru a obține o placă grafică, trebuie să vă gândiți la câteva lucruri.

Pentru început, asigurați-vă că aveți așteptări realiste. Pentru a spune sincer, nu veți găsi un preț bun pe o placă grafică de generație actuală în această perioadă. Dacă sunteți un jucător care joacă The Witcher sau Elden Ring sau un miner de bitcoin, trebuie să înțelegi că există încă o cerere mare pentru GPU.

Ce fel de placă grafică să eliminăm?

Există, desigur, avertismente suplimentare. În primul rând, trebuie să găsiți un cumpărător pentru restul computerului, ceea ce ar putea dura multe săptămâni după ce îl primiți. În afară de o garanție OEM de un an, placa grafică achiziționată recent nu va avea nicio garanție reală (care ar putea fi nulă dacă eliminați GPU-ul de pe computerul original). În cele din urmă, dacă cumpărați de la un OEM uriaș, este posibil să obțineți o placă grafică generică, care va fi la partea de jos a scării în ceea ce privește specificațiile și caracteristicile – nu vă așteptați la un Asus ROG Strix, MSI Gaming X, EVGA FTW3 cu iluminare RGB, de exemplu.

Aceasta este o problemă mult mai mare decât vă puteți imagina. Acolo unde este posibil, folosim carduri cu model de referință AMD și Nvidia sau carduri terță parte de la parteneri cheie AIB (placă suplimentară) pentru GPU-uri care nu au un design de referință. Cardurile de referință reflectă de obicei cel mai scăzut nivel de performanță pe care îl poate atinge un GPU, dar acesta nu include modelele specifice OEM. Când cumpărați un PC pre-construit de la un producător mare, îl întrebați care GPU se află în spatele carcasei. Ar putea și cel mai probabil va avea un răcitor substanțial inferior, viteze mai mici, un TDP mai mic și un VBIOS special pentru a permite cardului să ruleze într-o carcasă de PC personalizată cu flux de aer limitat. Niciuna dintre acestea nu sunt rezultate dezirabile.

Puteți evita cele mai multe dintre aceste probleme achiziționând un sistem pre-construit de la un integrator de sistem personalizat pentru PC, dar după cum ați putea ghici, aceste PC-uri sunt mai scumpe. Deci, în acel moment, ați putea la fel de bine să plătiți prețul exorbitant al GPU-ului pe eMAG sau PCGarage și să vă economisiți problemele.

Este mai bine să eliminăm sau să nu eliminăm placa grafică?

Desigur, nu există nicio regulă care să spună că trebuie să scăpați de restul computerului. Poate că încă mai utilizați un procesor cu 4 nuclee pe un computer mai vechi. Din punct de vedere tehnic, este încă adecvat pentru majoritatea jocurilor, dar dacă ați putea face upgrade la placa grafică în tandem cu restul computerului. Alternativ, îl puteți oferi unui membru al familiei sau unui prieten, dar o actualizare a întregului computer nu ar fi o idee rea, iar cele mai bune oferte de PC pentru jocuri vă pot ajuta să găsiți ceva care merită. Dacă eliminați GPU-ul, rețineți că un sistem Intel cu grafică integrată va fi mai prețios; majoritatea procesoarelor Ryzen (procesoare non-G) vor necesita o placă grafică pentru a funcționa ca un computer independent.

În timp ce un sistem cu un singur DIMM de 8 GB ar putea fi acceptabil din punct de vedere tehnic, lipsa unui aranjament de memorie cu două canale reduce performanța. Folosirea graficii integrate va fi semnificativ mai vizibilă, dar chiar și cu un GPU dedicat, RAM cu un singur canal vă poate pierde cu 10-15% din performanța maximă. Problema este că, odată ce începeți să implementați modificări „minore”, costul poate crește rapid.

Conform ofertelor actuale pentru computere desktop, prețul mediu pentru o placă grafică recentă din seria RTX 30 sau seria RX 6000 atunci când este achiziționată cu un PC pre-construit este cu aproape 50% mai mare decât MSRP-urile „false” ale AMD și Nvidia. Dacă aveți noroc la o licitație, prețurile eBay se potrivesc uneori cu asta, dar ratele curente de pe eBay sunt mai aproape de un markup de 100% pe majoritatea cardurilor, iar prețurile sunt acum în creștere. Pregătiți-vă să cheltuiți o sumă premium pentru o nouă placă grafică de ultimă generație dacă doriți cu adevărat una.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending