Conecteaza-te cu noi

Tehnologie

De ce Aveți Nevoie de Internet Rapid?

Publicat

pe

De ce Aveți Nevoie de Internet Rapid? | Zicala.ro

În zilele noastre, serviciile de internet oferă deja destul de multă lățime de bandă clienților lor, dar ar fi bine să știm dacă această lățime de bandă mare are vreun sens, sau este doar o risipă de bani?

Să vedem cât de rapidă este rețeaua dumneavoastră și de ce depinde dacă aveți nevoie de un pachet mai mare.

Ce este lățimea de bandă?

Lățimea de bandă este rata de transfer de date a internetului. De obicei, se măsoară în megabiți pe secundă (Mbit/s), ceea ce arată câți megabiți de date puteți accesa pe internet într-o secundă. Atenție, megabiții (Mb) nu trebuie confundați cu megabiții (MB). În abreviere, diferența dintre literele mici și marile „b”. Cu toate acestea, există un multiplicator de 8 între bit și octet, adică un megaoctet este de 8 megabiți.

Care este diferența dintre vitezele de descărcare și de încărcare?

Celelalte date care sunt utilizate în mod obișnuit pentru a caracteriza serviciile de Internet sunt vitezele de descărcare și încărcare. Am discutat despre viteza, dar ce este? Descărcarea are loc atunci când conținutul de pe Internet ajunge la computerul dumneavoastră, ceea ce înseamnă că sunteți pe cale să descărcați date de pe Internet. De exemplu, dacă vizionați un site web sau un videoclip YouTube, puteți descărca un film.

Încărcarea este atunci când doriți să încărcați ceva de pe computer pe Internet. De exemplu, trimiteți un e-mail, încărcați o fotografie pe Facebook sau un videoclip pe YouTube sau încărcați fișiere în spațiul de stocare în cloud.

Rezultă logic că viteza de descărcare arată cât de repede puteți accesa conținut de pe internet, iar viteza de încărcare arată cât de repede puteți încărca date pe internet.

Ce înseamnă asta în practică?

Să presupunem că doriți să descărcați un atașament care conține fotografii. De exemplu, acest atașament ar trebui să aibă o dimensiune de 25 MB (adică megaocteți). Să presupunem că aveți o conexiune la internet cu o viteză de descărcare de 150 Mbit/s. Apoi puteți descărca 150 de megabiți de date pe secundă și 25 de megabiți de 200 Mbit (pentru că trebuie să-i înmulțiți cu opt). Se pare imediat că teoretic puteți descărca 25 de megaocteți de date în 1,33 secunde. Dacă viteza de încărcare este să spunem 10 Mbit/s, atunci încărcarea (de exemplu, dacă trimiteți un atașament de această dimensiune într-un e-mail) va dura până la 20 de secunde.

Cum să alegeți un router?

La început, Wi-Fi (Wireless Fidelity aka wireless internet) a început cu standardul 802.11b, care este puțin lent (11 Mbps) pentru internetul de astăzi. Ani mai târziu, s-au răspândit aceste routere 802.11g mai rapide și mai fiabile, care în cele mai multe cazuri se mențin și astăzi, dar nu mai sunt la zi și nu mai sunt foarte rapide (56 Mbps). Prin comparație, o conexiune Ethernet prin cablu, sau o rețea locală, poate ajunge în majoritatea cazurilor la 100 de megabiți, dintre care o mare parte poate fi pusă în practică. Dacă doriți performanțe wireless măsurabile pentru aceasta, alegeți dintre routerele 802.11n mai noi, testate, care promit 150 sau 300 de megabiți de lățime de bandă și o rază mai bună cu sistemul lor de antenă MIMO îmbunătățit. În interior, aparatele cu trei antene dau cele mai bune rezultate, dacă aveți mai multe etaje în casă, atunci antena centrală poate merita să o înclinați înapoi cu 45 de grade. Există și dispozitive cu antene încorporate, aranjate din fabrică.

Și atunci întrebarea principală este: cât de rapid ar trebui să fie internetul?

Desigur, furnizorii de servicii încearcă să convingă pe toată lumea să obțină cel mai mare pachet posibil, mai rapid decât un internet mai rapid. Dar nu toată lumea ar putea avea nevoie de el. Pe de o parte, un router tradițional, mai ieftin, nu este suficient pentru un internet foarte rapid și poate fi nevoie de o piesă mai puternică. Deci, nu contează cât de rapid este internetul, dacă routerul limitează viteza.

Pe de altă parte, cu majoritatea dispozitivelor din zilele noastre, ne conectăm la internet prin WiFi și este foarte dificil să accesați lățimile de bandă la modă de astăzi prin WiFi. În zilele noastre, mulți furnizori de servicii oferă cel puțin 500 de megabiți de internet, dar nu putem oferi cu adevărat mai rapide de 2-300 de megaocteți de lățime de bandă prin WiFi cu un router foarte bun. Și cu cât vă îndepărtați de router, acesta va scădea.

Cum ar trebui să vă decideți?

Este dificil să determinați în avans cât de repede aveți nevoie de internet, dar vă vom oferi câteva indicii.

  • Dacă aveți nevoie de internet simplu pentru uz casnic, doar să navigați pe internet, să vizionați videoclipuri YouTube și Facebook și doar 1-2 dispozitive vor folosi internetul la un moment dat, atunci 30-50 de megabiți de internet sunt cu adevărat destui.
  • Dacă de obicei descărcați lucruri mai mari de pe Internet sau mai multe dispozitive folosesc în mod activ Internetul în același timp (de exemplu, YouTube, HBO GO, Spotify etc. merg de pe mai multe dispozitive), poate doriți să alegeți un pachet puțin mai rapid , dar nici aici nu se cere 100-150 Mbit/s, oricât de mult o forțează furnizorul de servicii.
  • În ultima categorie, sunt gospodării sau întreprinderi unde au destul de multe dispozitive, până la 5-10 dispozitive, care folosesc activ Internetul (cum ar fi un birou mic sau mijlociu), cu descărcări și încărcări continue, mutând fișiere mari pe Internet, poate doriți să luați în considerare un pachet și mai rapid de 250-500 Mbit. Sau persoane care au activități care necesită un transfer mare de date. Aceștia ar putea fi creatori de conținut, cum ar fi YouTubers sau Gamers cărora le place să joace online. Pe teritoriul jocului online, există o mulțime de posibilități, iar fiecare dintre ele necesită o lățime de bandă largă. Puteți juca PUBG unde timpul de reacție ar trebui să fie cât mai rapid posibil. În acest caz, veți avea nevoie de un transfer mare de date.

Concluzie

Când vine vorba de viteza internetului, există o mulțime de factori de care ar trebui să luați în considerare. În primul rând, asigurați-vă că vă analizați viteza actuală și, dacă aceasta nu este suficientă, faceți o listă în care notați toate activitățile pe care le faceți online. După aceea, ar trebui să aveți o imagine clară a cât de rapid ar trebui să fie internetul dumneavoastră.

Continuați lectura
Click pentru a plasa comentariul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gaming

Mecanica în Stilul Jocului

Publicat

pe

By

Mecanica în Stilul Jocului | Zicala.ro

Pe măsură ce tendințele utilizatorilor evoluează într-un ritm rapid, uneori operatorii se întreabă de ce au nevoie pentru a ține pasul cu cerințele? Sergey Kobitskiy este fondatorul Smartico, platforma lider în industrie care ajută operatorii de jocuri să îmbunătățească UX, să îmbunătățească reținerea și să crească profitul.

În acest articol, Sergey va discuta despre caracteristicile cheie ale unei experiențe de joc orientate spre utilizator. În ultimii ani i-au provocat pe operatorii de jocuri să-și schimbe atenția de la achiziție la reținerea clienților. Cu toate acestea, atragerea către client are și provocările sale, iar crearea de clienți fideli este un joc complet diferit.

Sergey mai adaugă că personalizarea este un lux, dar este un lux la care utilizatorii se așteaptă. De exemplu, în industria divertismentului, platforme precum Netflix personalizează experiența pentru utilizatorii săi, afișând conținutul „Vizionat recent” și făcând sugestii pe baza a ceea ce vizionau utilizatorii. El a mai spus că gamificarea este ca și planificarea unei strategii de retenție în timp real pentru a acoperi cât mai multe situații posibile.

Lumea se mișcă rapid, iar oamenii se pot plictisi rapid, ceea ce înseamnă optimizarea tehnicilor de gamificare, oferind în același timp un flux constant de conținut nou pentru implicarea pe termen lung.

Puncte de contact importante

Smartico a acoperit mai multe soluții de marketing care câștigă amploare în industria jocurilor. Tehnologia avansează, la fel și oportunitățile care sporesc implicarea jucătorilor. Partea dificilă constă în menținerea atenției și pentru a încuraja un joc consistent, trebuie să înțelegeți diferitele nevoi ale utilizatorilor.

În cadrul călătoriei clientului, trebuie să recunoașteți punctele de contact critice care pot crea o experiență cu adevărat personalizată. Acest lucru va diferi de la o bază individuală. Cu toate acestea, integrarea completă a AI este un proces vital.

Kobitskiy explică că puterea marketingului și rolul său sunt esențiale pentru a atrage utilizatorul și a modela experiența acestuia pentru a fi unică.

Smartico funcționează deja în ceea ce privește notificările push. Sunt făcute astfel încât notificările să nu se repete, ceea ce înseamnă că jucătorii nu se vor simți copleșiți de mesaje repetitive. AI, totuși, va stabili noi oportunități de a implica utilizatorul. Strategia lor este să nu se implice cu conținut personalizat și informații relevante la momentul potrivit, ceea ce va crea un impuls real în experiența utilizatorului.

AI funcționează în timp real cu puncte de interes personalizate, cum ar fi jocuri noi și alte tipuri de notificări referitoare la utilizator. În zilele noastre, marketingul personalizat este o caracteristică crucială, deoarece piața are o mare varietate de mărci din care jucătorul poate alege. A avea mesaje personalizate este o strategie bună, deoarece jucătorul se va simți special și, de asemenea, va primi ceea ce caută la momentul potrivit.

Clădind încrederea

Multe mărci oferă jocuri noi și interesante, ceea ce înseamnă că partea de achiziție este mai simplă. Este posibil ca oamenii să testeze mai multe jocuri diferite, dar ce faceți pentru a asigura longevitatea?

Procesul de gamificare al Smartico îmbunătățește reținerea, unde puteți vedea un accent pe întăriri pozitive, cum ar fi realizările, progresul și comparația cu alți jucători sunt toate caracteristici care motivează jocul consistent. Dacă acest lucru este asociat cu o provocare suficientă pentru a încuraja o concurență sănătoasă, va genera utilizatori pe termen lung.

Din perspectiva jucătorului, acest lucru este de ajutor, deoarece pot simți că fac parte dintr-o comunitate în care își pot vedea progresul în comparație cu alți utilizatori. Pe măsură ce joacă mai mult câștigând insigne și completând realizări, câștigă mai multe niveluri și urcă pe scară pentru a obține mai multe avantaje și beneficii.

Un jucător se simte mult mai mulțumit dacă primește puncte suplimentare din diverse misiuni și realizări. Acest lucru este, de asemenea, foarte util pentru operator, deoarece va maximiza valoarea jucătorului și îl va determina să joace mai constant. De asemenea, atunci când jucătorul câștigă puncte în joc, posibilitățile de utilizare a acestor avantaje sunt la latitudinea operatorului.

Prin gamificare, operatorul poate crea un comportament specific și poate ghida jucătorul să facă ceea ce își dorește. Sau îi poate conduce la un anumit joc pe care doresc să îl joace creând misiuni sau oferind insigne.

Continuați lectura

Gaming

Laptop-uri Pentru Jocuri Alienware – Merită Hype-ul?

Publicat

pe

By

Laptop-uri Pentru Jocuri Alienware - Merită Hype-ul? | Zicala.ro

Dacă sunteți cel puțin familiarizat cu elementele de bază ale jocurilor, ați auzit de Alienware – aproape visul oricărui gamer. Dar să facem niște săpături. Sunt chiar la fel de bune pe cât pretinde toată lumea? Și de ce? Sunt ele unice?

Dacă vă gândiți să cumpărați un laptop din această categorie și tot simțiți că trebuie să faceți niște cercetări, sunteți în locul potrivit. Vom încerca să analizăm cât mai multe detalii, luând în considerare toate argumentele pro și contra. În acest fel, puteți decide singur dacă acest laptop merită.

O introducere în Alienware

Să începem de la început. Caracteristicile de bază care fac ca orice laptop Alienware să fie atât de solicitat includ, în primul rând, designul extrem de subțire. Cu tot hardware-ul performant incorporat cu pricepere în acest produs, care îi conferă puterea de a suporta cu ușurință seturi VR de înaltă calitate și de a afișa grafică de top, nu ați crede că unele cuvinte precum „subțire” sau „ușor” ar putea chiar fi luate în considerare în descrierea sa. În ciuda tuturor acestor lucruri, Alienware face posibil acest lucru.

O altă caracteristică atractivă care nu este legată de performanța reală a laptopului, dar poate fi totuși apreciată pentru confortul său, este designul inovator care nu permite niciunei pete cu vârful degetelor să strice designul frumos și să distragă atenția de la nuanța sau culoarea frumoasă. Vorbind despre „caroseria”, este fabricată dintr-un aliaj de magneziu, ceea ce o face nu numai extrem de durabilă, dar și nu adaugă nici o greutate inutilă produsului.

Tastatura este o altă caracteristică convenabilă, deoarece este un RGB multicolor cu patru zone, care vă oferă control total și opțiunea de a programa tastele. Alunecând puțin pe tărâmul hardware, trebuie să menționăm că laptopurile au o varietate de cele mai noi procesoare Intel: Core i3, Core i5, Core i7 și Core i9, toate din generația a 10-a.

Crème de la crème

Unul dintre cele mai discutate laptop-uri din varietatea Alienware este cel Area-51m. Și ar putea exista motive pentru asta! Caracteristicile lui Alienware Area-51m sunt greu, sau chiar imposibil, de găsit în orice alt laptop. Asta pentru că, în primul rând, are tehnologia rară de urmărire a ochilor Tobii și are, de asemenea, un procesor standard pentru desktop Core i9-9900K de 95+ W, lucru pe care nu îl găsiți de obicei la majoritatea celorlalte laptop-uri de gaming. Dacă ați crezut că acest lucru este mai mult decât suficient, unicitatea sa nu se oprește aici. GPU-ul său RTX 2080 nu este doar detașabil sau upgradabil, dar este și în aceeași ordine cu GPU-ul MXM. Această combinație devine visul suprem atunci când un nou șasiu de optimizare a fluxului de aer se alătură echipei.

Cu toate aceste caracteristici uimitoare, jocurile complicate precum Assassin’s Creed Odyssey, Metro Exodus sau Forza Horizon 5 nu sunt o problemă pentru acest produs aproape incredibil. Desigur, altele mai simple, cum ar fi Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite sau Sims sunt cu adevărat o bucată de tort, așa că se potrivește chiar și celor mai diverși jucători, care folosesc și jocurile ca formă de relaxare. Acest lucru se datorează și ecranului de 17,30 inchi 16:9, 1920 x 1080 pixeli, plăcii de bază Intel Cannon Lake Z390, memoriei de 32768 MB și spațiului de stocare 2x SK Hynix PC400 de 512 GB.

În mod surprinzător, totul vine împachetat într-un laptop de 3,87 kg. Nimic nu spune „lumină” ca Zona-51m.

Cei buni şi cei răi

Desigur, nu le puteți avea niciodată pe toate. Acest miracol al tehnologiei are și câteva mere urate, dar, cine nu? Porturile sunt semnificativ mai puține: nu sunt multe porturi USB, porturi DisplayPort sau porturi audio. Nici măcar un cititor de carduri SD. De asemenea, nu există o opțiune de ecran 4K. Ne pare rău și nouă.

Când vine vorba de întreținere, placa de jos este foarte ușor de îndepărtat, deoarece aveți nevoie doar de o șurubelniță Phillips. Partea grea este să-l puneți înapoi, deoarece există zăvoare strânse în jurul marginilor.

De asemenea, chiar dacă tastatura are multe caracteristici ușor de utilizat, singura caracteristică ușor enervantă este că nu include taste rapide pentru controlul nivelului de luminozitate al luminii de fundal a tastaturii.

În ciuda complexității afișajului, raportul de contrast este oarecum scăzut: 500:1. Acest lucru se traduce prin faptul că negrul și griul nu sunt atât de adânci pe cât ar putea fi.

Durata de viață a bateriei nu este chiar de neegalat, deoarece capacitatea este mai mică în comparație cu Alienware 17 R5. Combinați acest lucru cu procesorul de desktop pretențios și durata scurtă de viață a bateriei nu este o surpriză. Chiar și atunci când toate caracteristicile sunt setate la minim, durează până la 2,5 ore. Timpul de încărcare de la 0 la 100% este de 2 ore, chiar și atunci când sistemul execută comenzi.

Per total, cu toate minusurile incluse, credem în continuare că acest laptop de gaming merită toată popularitatea care îl înconjoară. Depinde de decizia dumneavoastră dacă vă satisface cererile și așteptările individuale, dar credem că, în orice caz, ar fi o potrivire făcută în Rai. Deci ce mai așteptați?

Continuați lectura

Tehnologie

Prezența Inteligenței Artificiale în Viața Noastră

Publicat

pe

By

Prezența Inteligenței Artificiale în Viața Noastră | Zicala.ro

AI are un rol important în viața de zi cu zi. Îl găsim la fiecare pas pe care îl facem și este în continuă creștere. Cu toții am auzit de inteligența artificială, dar nu toată lumea știe ce este ea cu adevărat și cât de mult este prezentă în viața noastră: ce influență are, cât de importantă este și cât de atașați suntem de ea.

Ce este inteligența artificială?

Inteligența artificială este capacitatea unei mașini de a imita funcțiile umane: de exemplu, raționament, învățare, planificare și chiar creativitate. AI face ca sistemele tehnice să înțeleagă mediul în care funcționează, să proceseze această percepție și să rezolve probleme, acționând pentru a atinge un obiectiv stabilit.

Tehnologia AI există de peste 50 de ani, dar cantitățile foarte mari de date și creșterea puterii de calcul au condus la progrese enorme în ultimii ani în acest domeniu. Inteligența artificială este văzută ca un element important al dezvoltării digitale a societății. Se spune că aplicațiile viitoare vor aduce schimbări enorme, dar știm cu toții că AI este deja prezentă în viața noastră de zi cu zi.

Tipuri de inteligență artificială

Inteligență artificială îngustă

Siri de la Apple sau Alexa de la Amazon sunt asistenți virtuali și fac parte din această categorie, dar și sistemele de conducere automată și nu numai. Aceste sisteme sunt capabile să învețe cum să îndeplinească câteva sarcini.

Exemple în acest sens includ interpretarea imaginilor video filmate de drone; organizarea unei agende; răspunsul la întrebările de bază puse de clienți sau potențiali clienți; și efectuarea rezervărilor online.

Inteligență artificială puternică

Acesta este un tip de AI mai flexibil decât cel „îngust” și se caracterizează prin adaptabilitatea și capacitatea sa de a învăța din experiență cum să îndeplinească noi sarcini. Inteligența artificială puternică este flexibilă și inteligentă, caracteristici văzute și la oameni.

Tehnologia care poate crea inteligență artificială generală nu există în acest moment, iar experții spun că vor dura câteva decenii până să apară acest tip de AI.

AI în viața noastră de zi cu zi

Căutare pe internet

Când căutăm informații pe internet, ne dăm seama când folosim inteligența artificială? Motoarele de căutare învață din datele introduse de utilizatori pentru a oferi cât mai multe rezultate relevante.

Cumpărături online și publicitate

Inteligența artificială este utilizată pe scară largă pentru a oferi utilizatorilor de internet recomandări personalizate bazate pe căutările sau achizițiile lor anterioare. AI este foarte importantă în economie, pentru optimizarea produselor și logistică.

Traducere automată

Software-ul de traducere, scrisă sau orală, folosește inteligența artificială pentru a traduce, dar și pentru a se îmbunătăți. De asemenea, facilitează subtitrarea automată.

Jocuri

Acesta este mediul ideal pentru dezvoltarea inteligenței artificiale. Știați că toate jocurile au un AI avansat în spate? Acest lucru vă va permite să aveți un joc fără probleme și să dezvoltați o serie de strategii.

Securitate cibernetică

Sistemele AI ajută la detectarea și combaterea atacurilor cibernetice și chiar a altor amenințări cibernetice care se bazează pe introducerea continuă de date, recunoscând atacurile.

Infrastructură inteligentă

Termostatele inteligente sunt adaptate comportamentului nostru de economisire a energiei, iar dezvoltatorii de orașe inteligente încearcă să controleze traficul pentru a reduce aglomerația.

AI ar putea, de asemenea, să îmbunătățească siguranța în traficul feroviar, să-și îmbunătățească viteza și eficiența, reducând la minimum frecarea roților, maximizând viteza și permițând conducerea autonomă.

De asemenea, ar putea îmbunătăți administrația și serviciile publice încercând să utilizeze o gamă largă de date și să recunoască modele, AI ar putea oferi avertismente timpurii despre dezastrele naturale, permițând o pregătire eficientă și, evident, atenuând consecințele care ar putea urma.

Inteligența artificială are un rol important în viața de zi cu zi. Îl găsim la fiecare pas pe care îl facem și este în continuă creștere.

Continuați lectura

Trending