Conectează-te cu noi

Tehnologie

Este Chipul Apple M1 Într-adevăr La Fel De Bun Cum Se Spune?

Publicat

pe

Este Chipul Apple M1 Într-adevăr La Fel De Bun Cum Se Spune? | Zicala.ro

Poate de aceea Apple a lansat un procesor Core i3 MacBook Air la începutul acestui an pentru a vă spune cât de rapid este chipul său? Declarația lor dezvăluie cum și-au comparat performanța. Noul cip a fost comparat cu cel mai puternic MacBook Air de până acum, astfel încât câștigurile de performanță sunt și mai mari în comparație cu un i3. Fie că e single-core sau multicore, evident că un quad-core și unul cu opt nuclee în multicore sunt greu de comparat, mai ales din cauza performanței diferențiate, dar în orice caz, opt-core câștigă extraordinar.

Timp de funcționare 18 ore?

Durata de funcționare de 18 ore a fost măsurată în timpul redării unui film în timp ce rula aplicația Apple TV. Ceea ce este mult mai aproape de utilizarea reală este Wi-Fi, despre care Apple promite că este de 15 ore. Dacă veți avea o dimensiune similară cu iPad Pro și puteți echilibra bateria și a MacBook Airs din el, va fi exact de 15 ore pentru a fi online. Chiar dacă există mai multe nuclee aici, o unitate de capacitate a bateriei vă dă dreptul la aceeași durată de funcționare ca iPad-urile.

Viteză

Apple se concentrează pe aplicațiile Universal, care sunt pachete care includ atât Intel, cât și M1, ceea ce înseamnă că pot rula pe orice Mac. Ideea aici era ca orice dezvoltator să poată genera rapid cod universal și asta ar fi trebuit să poată face. Cineva a vorbit despre dezvoltarea unei zile, cineva a vorbit despre o jumătate de oră: selectați ceea ce aveți nevoie, ce folosiți și dați click.

Dacă dezvoltatorul nu intervine sau nu rulează o veche aplicație x86, există încă Rosetta 2, care compilează codul înainte de a rula, astfel încât să poată meargă și pe MacBook M1.

Dar aplicațiile care rulează în acest fel nu vor fi foarte lente în comparație cu cele anterioare, va ieși și M1 aici învingător? Nu există informații exacte despre asta, dar Craig a spus într-un videoclip că aplicațiile care rulează pe Rosetta sunt încă mai rapide pe M1 decât pe Mac-urile anterioare (nu sunt sigur cu ce s-a comparat, dar bănuiește că a comparat un MacBook Air i7). Cu siguranță nu va fi mai lent, puteți aștepta puțin înainte de a achiziționa. Testele vor arăta cât.

Cât timp va fi disponibil Rosetta 2?

Rosetta originală, care a permis aplicațiilor PowerPC să ruleze pe Mac-uri inteligente, a fost disponibilă în perioada 2006-2011 pentru oricine dorea să facă upgrade la OS X Lion și putea să-l folosească în continuare. Rosetta 2 va fi cu noi ani de zile, dar datorită aplicațiilor Universal, va deveni redundant mult mai devreme decât Rosetta originală.

Cu toate acestea, orice aplicație sau joc online bazat pe browser nu va „activa” Rosetta 2. Cu toate acestea, este posibil să observați unele îmbunătățiri ale browserelor cu M1. Orice aplicație pe care o deschideți, fie că este doar YouTube sau un joc TFT, orice va funcționa mai bine decât înainte. Mai ales dacă folosiți Safari. Cu toate acestea, M1 poate gestiona și RAM consumatoare de Chrome și puteți naviga în mod pașnic pe internet cu 20-30 de file deschise.

Concluzie

Este un laptop mult mai rapid, care funcționează acum perfect cu dispozitivele iOS, rămânând deschis chiar și pentru durata de viață a lui Rosetta 2 cu aplicații Intel. Un laptop care desenează o curbă complet nouă de consum de energie laptopuri, unde ARM este acum un avantaj mai degrabă decât un dezavantaj.

În plus, este proiectat pentru a fi în pas cu procesele de astăzi și pentru siguranță maximă, astfel încât totul este mult mai gândit spre viitor decât creșterea puterii brute și a numărului de tranzistori.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending