Conectează-te cu noi

Tehnologie

De Ce Să NU Cumpărați Un Laptop Cu Touchscreen?

Publicat

pe

De Ce Să NU Cumpărați Un Laptop Cu Touchscreen? | Zicala.ro

Vi s-a întâmplat vreodată să doriți să trageți manual o pictogramă departe de monitorul de pe desktop sau chiar să faceți click pe o săgeată sau un link? Ați zgâriat ecranul laptopului?

Îți pare rău că nu răspunde în același mod la atingere ca mobilul sau tableta inteligentă? Dar nu a fost incomod să ajungeți la tastatură?

Dacă da, este posibil să fi fost învățat despre cum să obțineți un laptop cu ecran tactil, dar în afară de această situație menționată mai sus, nu există prea multe aspecte practice pentru laptopurile cu ecran tactil. Iata de ce:

Unde este necesar controlul tactil

Telefoanele inteligente sunt atât de răspândite astăzi încât am avea tendința de a crede că fiecare ecran răspunde la atingere. Un ecran tactil este, fără îndoială, necesar pentru o multitudine de dispozitive portabile, precum tabletele și hibrizii 2-în-1 (laptop-uri) care se transformă din notebook-uri în tablete după puțină pliere. Evident, în modul tabletă, un ecran tactil este esențial.

Controlul tactil are, de asemenea, o serie de avantaje față de computerele multifuncționale cu ecran mare, atunci când utilizarea unei tastaturi și a unui mouse este incomod sau nepotrivit pentru o anumită locație și situație (de exemplu, monitoare mari de perete în camera de zi, showroom-uri, panouri informative la gări — și bineînțeles table interactive în educație etc.).

Și unde credem că nu este nevoie

De exemplu, în cazul unui caiet tradițional. Poate fi la modă, dar ar trebui să rămâneți cu un laptop tradițional. Rezistă, pentru că un astfel de gadget este o idee oribilă și nu chiar recomandată nimănui.

Sunt de obicei mai scumpe

În timp ce unele laptop-uri sunt disponibile doar cu ecran tactil, pentru altele este opțional, dar la un cost ridicat, putem alege caracteristica tactilă atunci când ne configurăm sistemul.

De exemplu, Lenovo taxează mai mult pentru un ThinkPad T460 atunci când este ales cu ecran tactil, ca și în cazul aceluiași model fără ecran tactil.

Dell adaugă și costuri suplimentare la XPS 13 pentru ecranul tactil, dar și rezoluția ecranului se va schimba de la 1080p la 3200 x 1800.

Dar chiar dacă versiunea cu ecran tactil nu este mai scumpă sau dacă găsiți un notebook care poate fi selectat doar cu un ecran tactil, ar trebui să îl evitați într-o gamă largă. De ce este asta?

Durata de viață a bateriei este mai proaste

Indiferent dacă îl utilizați sau nu, digitizatorul cu ecran tactil funcționează continuu, absorbind semnificativ mai multă putere a laptopului, ceea ce duce apoi la o reducere cu 15 până la 25% a duratei de viață a bateriei.

De exemplu, modelul non-touch testat pe două laptopuri ThinkPad T460 configurate identic a fost viabil timp de 17 ore și 4 minute după o încărcare completă, în timp ce omologul său cu ecran tactil a fost de doar 13 ore și 12 minute, o diferență de 22 la sută.

Dacă tot alegeți un laptop cu ecran tactil, fiți pregătiți pentru faptul că povara greșelii dumneavoastră vă va însoți peste tot. Din păcate, nu se poate face nimic pentru baterie după ce ați achiziționat deja laptopul cu ecran tactil.

Testerii au încercat să închidă ecranul tactil (folosind Windows Device Manager) pe două notebook-uri și au efectuat testul, rezultatele au fost aproape identice. Digitizatorul continuă să utilizeze energie chiar dacă nu poate răspunde la atingere.

Practicitate

Dacă alegeți un laptop cu ecran tactil, așteptați-vă să duceți literalmente povara alegerii dumneavoastră oriunde ați merge. Odată cu adăugarea funcției tactile, greutatea laptopului crește semnificativ și ea. De exemplu, EliteBook Folio G1 are în jur de 1 kg fără atingere, versiunea cu ecran tactil este cu 55 g mai grea.

De asemenea, pentru a implementa toate funcțiile necesare într-un laptop cu ecran tactil, s-ar putea să pierdeți ceva spațiu în secțiunea hardware. Ce înseamnă asta?

Înseamnă că s-ar putea să obțineți un laptop frumos din punct de vedere estetic și practic, dar poate să nu aibă unele capacități de calcul.

Doriți să accesați tastatura?

Când atingeți o tabletă sau un smartphone, de obicei îl aduceți mai aproape de dumneavoastră. Totuși, în cazul unui laptop cu clapetă, trebuie să ajungeți la tastatură, care în cel mai bun caz nu poate fi decât neplăcută, în cel mai rău caz poate fi chiar dăunătoare, periculoasă.

Veți avea nevoie de mult mai multă mișcare dacă tastați și atingeți ecranul între timp, ceea ce vă pune o presiune asupra mâinilor și încheieturilor datorită ridicării constante a brațului; acest lucru poate duce mai târziu la probleme la umăr.

Reflecție, unghi de vizualizare mai rău

Dacă doriți ca laptopul să fie și o oglindă, cumpărați laptop cu ecran tactil. Majoritatea ecranelor tactile sunt realizate din material lucios, ceea ce limitează unghiul de vizualizare și mărește strălucirea ecranului.

Există câteva laptop-uri de afaceri excelente cu ecrane antireflex, precum Lenovo ThinkPad T460s și T460, dar majoritatea sistemelor, chiar și cele care pretind că au panouri antireflex, sunt de fapt extrem de luminoase, reflexia poate fi confuză. Dacă nu pentru serviciu, îl recomandăm pentru machiaj și bărbierit.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending