Conectează-te cu noi

Gaming

Este Esportul un sport?

Publicat

pe

Este Esportul un sport? Aflați răspunsul aici!

Mulți oameni, cu bună și rea credință, au întrebat dacă Esporturile sunt considerate sporturi, de multe ori pe parcursul anului. Răspunsul dumneavoastră personal la această întrebare depinde probabil de o mulțime de variabile; unde ai copilărit, ce ai făcut în liceu etc.

Definiția tehnică a unui sport este „o activitate care implică efort fizic și abilități în care o persoană sau o echipă concurează împotriva alteia sau a altora pentru divertisment”.

Prin această definiție, Esporturile sunt absolut un sport. Nivelul de efort fizic de care ar avea nevoie pentru a juca un Esport nu este același cu, de exemplu, fotbalul american sau baschetul, dar există efort fizic. Există, de asemenea, elementul de competiție pentru divertisment; Esporturile umple arenele din întreaga lume. Dacă umplerea arenelor și necesitatea unor cantități extreme de coordonare nu definesc aceste jocuri drept sport, ce înseamnă?

Motivele pentru care Esportul este considerat un sport

Există cei care ar spune că nivelul de efort fizic este prea îndepărtat de competițiile care sunt în mod normal etichetate drept „sport”. În același timp, nu vedem bowling-ul sau darts-ul la același nivel cu tenisul, nu vedem Esporturile în același mod în care vedem alte sporturi mai stricte din punct de vedere fizic. În afară de câteva cazuri izolate, jocul League of Legends nu îl face pe jucător să transpire așa cum o face tenisul. Acest argument se bazează pe faptul că esporturile sunt atât de îndepărtate, încât chiar nu se încadrează în aceeași categorie.

Termenii definitori ai celor care au interese în menținerea Esporturilor doar la periferia relevanței până când devine suficient de mare încât ei să creadă că pot profita de pe urma lor, nu contează. Este Esportul un sport? Ai putea să argumentezi într-un fel sau altul.

Esports-ul nu trebuie să fie un sport pentru a avea succes. Dacă este, minunat! Este grozav să fii recunoscut pentru realizările atletice, iar a fi un sportiv va ajuta cu siguranță la răspândirea acceptării generale a Esporturilor, aducând jocurile la mai multe persoane și extinzând comunitatea. Dacă nu sunt, vor continua să crească pe măsură ce jocurile devin din ce în ce mai acceptate, iar distincțiile nu vor conta.

În curând, dar nu acum, când, să zicem, Jocurile Olimpice vor veni cu seriozitate, am putea obține o definiție reală. Esporturile sunt mari și vor continua să devină mai mari. Deocamdată, nu există un răspuns cert la întrebarea sportivă și nu este necesar să existe unul.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending