Conectează-te cu noi

Gaming

Steam – Cel Mai Important Centru de Jocuri Pentru PC

Publicat

pe

Steam – Cel Mai Important Centru de Jocuri Pentru PC | Zicala.ro

Fondată de 2 foști angajați Microsoft, Gabe Newell și Mike Harrington în 1996, Valve a devenit una dintre companiile lider din industria jocurilor. Compania și-a făcut debutul în 1998, odată cu lansarea Half-Life, un joc care a dat peste cap industria jocurilor. Jocul a fost un succes comercial în rândul criticilor, lăudând povestea sa imersă, precum și modul de joc. Half-Life spune povestea lui Gordon Freeman, un cercetător de știință care participă la noul său loc de muncă la o unitate de cercetare la distanță cunoscută sub numele de Black Mesa. Povestea este spusă în timp real și toate acestea sunt văzute din perspectiva jucătorului. Jucătorul poate să stea în picioare și să asculte discuțiile NPC-ului sau poate pur și simplu să plece și să exploreze instalația. Experimentul de laborator construit în unitate are ca rezultat un dezastru masiv care duce la deschiderea unei fisuri și la o explozie. Când personajul se trezește, instalația este invadată de monștri extratereștri. Din acest moment, jocul se transformă într-o poveste de supraviețuire, personajul principal fiind nevoit să se descurce singur folosind orice arme pe care le are la dispoziție.

Valve după Half-Life

Ceea ce a urmat după lansarea jocului a fost o comunitate în creștere de fani. Primul Counter-Strike a fost creat ca un mod pentru jocul original Half-Life. Jocul a fost un succes major, iar modulul, precum și dezvoltatorii săi, au fost achiziționați de Valve în 2000, la aproape un an după lansarea sa inițială. Counter-Strike original este amintit de majoritatea oamenilor ca Counter-Strike 1.6. În anii care au urmat, au fost dezvoltate mai multe sequel-uri, cum ar fi Counter-Strike Condition Zero, Counter-Strike Source și, în sfârșit, Counter-Strike Global Offensive. Ceea ce a fost doar un mic proiect secundar pentru moderatori a dus la crearea unei francize de jocuri jucate de oameni din întreaga lume.

Valve a fost compania care a lansat prima platformă de distribuție digitală. Platforma a fost creată cu intenția Valve de a oferi actualizări pentru jocurile lor online, cum ar fi Counter-Strike. Modul inițial de a lansa patch-uri a dus la deconectarea bazei de jucători timp de câteva zile, iar Valve trebuia să se adapteze. Deși nu mulți oameni au avut acces la viteze mari de internet în 2002, Valve se aștepta ca numărul utilizatorilor de internet să crească în timp, odată cu conexiunile în bandă largă mai rapide devenind mai disponibile. Acest lucru va permite dezvoltatorilor de jocuri să-și livreze jocurile mai rapid utilizatorului decât prin mijloace tradiționale. Înainte ca clientul să fie lansat oficial în 2003, 80.000 și 300.000 de testeri beta au participat la testare. Stresul provocat de faptul că mulți utilizatori se joacă simultan, duc la sufocarea platformei sub tensiune. În 2004, Steam a înlocuit World Opponent Network, ceea ce a dus la necesitatea ca toate jocurile să treacă la Steam, astfel încât acestea să continue să funcționeze. În 2005, Valve a reușit să colaboreze cu câțiva dezvoltatori de jocuri video 3D care au convenit să-și facă jocurile disponibile pe Steam, un prim pas major care a dus la ceea ce a devenit platforma astăzi.

Distribuirea jocurilor prin Steam

Până în 2004, Steam s-a concentrat doar pe propriile jocuri ale lui Valve, iar odată cu lansarea Half-Life 2, a devenit prima dată când un joc avea nevoie de Steam pentru a putea fi jucat. Valve a venit la ideea de a folosi Steam ca un autentificator pentru toate jocurile sale, o afacere care reprezenta un risc uriaș care ar putea duce la înstrăinarea majorității jucătorilor. Deoarece primul Half-life a fost un mare succes în 1998, Valve a folosit popularitatea jocului și și-a lansat continuarea ca exclusivitate pentru Steam. În anii următori, s-a format o comunitate puternică în jurul platformei Steam și multe caracteristici noi au fost introduse de-a lungul timpului. Caracteristici precum realizările jocului, profilurile jocului și stocarea în cloud. Cloud-ul Steam a devenit disponibil în 2008 și a permis jucătorilor posibilitatea de a-și încărca jocurile salvate în cloud-ul Steam și poate sincroniza automat jocurile salvate între mai multe dispozitive. După ceva timp, Steam a fost denumit hub-ul pentru jocurile pe computer.

Aproape orice tip de joc poate fi găsit pe Steam. De la jocuri RTS și FPS la jocuri MMORPG. Pentru ca multe jocuri să devină relevante pe PC, trebuie să caute pe Steam ca platformă de distribuție. Unele companii își folosesc, de asemenea, software-ul pentru a livra jocuri precum Bethesda Launcher și Epic Games Launcher, totuși, datorită numeroaselor sale caracteristici care au fost dezvoltate de-a lungul timpului, Steam rămâne platforma dominantă la care se uită majoritatea jucătorilor atunci când caută jocuri. Steam încurajează feedbackul utilizatorilor, permițându-i jucătorului să-și dea cu părerea despre un anumit joc, o caracteristică care îi lipsește Epic Games Launcher-ului și Bethesda Launcher. Pentru cei care nu sunt interesați de nicio platformă, jucătorii pot alege o mare varietate de jocuri care nu necesită descărcare și instalare și care pot fi jucate direct în browser.

Viitorul Valve și Steam

De când Steam a devenit cea mai populară platformă de distribuție de jocuri pe PC, au lansat din ce în ce mai puține jocuri, concentrându-se principal pe menținerea și îmbunătățirea Steam, precum și pe dezvoltarea tehnologiilor de gaming de ultimă generație, cum ar fi HTC Vive, unul dintre cele mai bune căști pentru jocuri VR de pe piață. Steam a fost un mare beneficiu pentru jucători și dezvoltatori de jocuri, precum și pentru proiectul său, cum ar fi Steam Direct, care permite aproape oricui să-și încarce jocurile fără a fi moderat pe platformă, atâta timp cât jocul în sine nu este doar trolling și foarte slab dezvoltat. Acesta a fost un beneficiu major, în special pentru dezvoltatorii de jocuri indie, cu toate acestea, a dus, de asemenea, la un număr mare de jocuri slab dezvoltate pe platformă. După mulți ani de la lansarea sa inițială, Steam rămâne în top în ceea ce privește platformele de distribuție a jocurilor online și nu pare că va fi depășit în curând.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending