Conectează-te cu noi

Business

Fraudele Corporative și Cum să le Evitați?

Publicat

pe

Fraudele Corporative și Cum să le Evitați? | Zicala.ro

Fraudele corporative pot afecta negativ rezultatele și operațiunile zilnice ale unei companii. Dacă fraudele rămân nedetectate pentru o lungă perioadă de timp, o companie se poate confrunta cu lichidare în cel mai rău caz. Prin urmare, este esențial să existe politici și proceduri pentru a detecta și a preveni frauda corporativă pentru creșterea companiei.

Majoritatea companiilor cu creștere rapidă sunt expuse unui risc mai mare de fraudă, deoarece au multă concurență pe piață și pot trece cu vederea procedurile importante de atenuare a fraudei cu un ritm rapid de expansiune. Nici măcar un IMM nu este 100% ferit de frauda corporativă pe măsură ce tehnologia avansează.

Prin urmare, vom discuta diferite moduri practice în acest articol pentru a vă ajuta să evitați frauda corporativă și să aveți succes în industrie.

Cunoașteți-vă angajații

Ori de câte ori sunteți pe cale să angajați un nou lucrător în organizația dumneavoastră, trebuie să îl verificați corespunzător. Trebuie să efectuați verificări ale antecedentelor și să confirmați prin referințe dacă au experiența de muncă sau diplomele/certificatele menționate anterior.

Chiar și după ce i-ați recrutat, trebuie să fiți cu ochii pe activitățile lor neobișnuite. Cum ar fi cumpărarea dintr-o dată a unei mașini noi și luxoase sau rezervarea unei călătorii scumpe la bord poate sugera fraudă. Este mai bine să fiți sceptici și să investighați adevărul.

Implementarea controalelor interne

Controalele interne sunt necesare pentru a vă proteja entitatea de fraudă. Dacă nu sunteți un expert în controlul intern, puteți angaja un profesionist care să vă investigheze politicile și procedurile, astfel încât să vă poată oferi măsuri adecvate de control intern în consecință.

De exemplu, trebuie să separați sarcinile, mai ales când manipulați și înregistrați numerar. Dacă același angajat este responsabil pentru îndeplinirea sarcinilor cruciale precum manipularea, înregistrarea, întreținerea și reconcilierea numerarului, riscul de fraudă va fi mai mare.

De asemenea, trebuie să permiteți doar personalului autorizat să obțină acces la datele sensibile ale companiei. Camerele de securitate ar trebui să existe împreună cu parole puternice pentru o siguranță sporită.

Efectuați audituri în mod regulat

Trebuie să efectuați audituri externe cel puțin o dată pe an pentru a vă asigura că toate situațiile financiare sunt lipsite de fraudă și erori umane. Situațiile financiare, cum ar fi bilanțul și contul de profit, determină situația financiară a companiei, care poate fi esențială pentru unele părți interesate.

Prin urmare, un auditor extern le poate examina pentru fraudă și erori și poate raporta constatările lor. În timp ce fac acest lucru, ei vor recomanda, de asemenea, proceduri și politici adecvate pentru a atenua aceste fraude și erori, care vă pot ajuta drastic compania pe viitor.

Aveți un plan de răspuns la risc

Având un plan de răspuns la risc în vigoare din timp, cum ar fi politici de investigare și raportare, va asigura că consecințele pentru companie sunt cât mai minime posibil. Este întotdeauna ideal să aveți alături un avocat profesionist în domeniul fraudelor corporative, astfel încât să puteți acționa conform legii.

După implementarea procedurilor de control în organizația dumneavoastră ca răspuns la fraudă, trebuie să le monitorizați continuu. Monitorizarea vă ajută să evaluați dacă controalele sunt actualizate și când trebuie să le actualizați în funcție de o situație în schimbare pentru a preveni riscul de fraudă.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending