Conectează-te cu noi

Business

Calitățile Unui Bun Lider în Spațiul Tehnologic

Publicat

pe

Calitățile Unui Bun Lider în Spațiul Tehnologic | Zicala.ro

Companiile tehnologice și influențate de tehnologie reprezintă o pondere în creștere în întreaga lume a afacerilor. Și în timp ce companiile de tehnologie funcționează în mare parte ca orice altă afacere, ele sunt unice în oferte, cerințe organizaționale și structura competitivă într-o industrie. Cu alte cuvinte, au nevoie de lideri care să înțeleagă cum să conducă o companie de tehnologie.

Pentru a prospera într-o anumită industrie, un lider tehnologic trebuie să știe să inoveze, să se adapteze, să organizeze și să ofere o valoare inconfundabilă. Mai jos, să dezvăluim aceste trăsături explorând ce calități fac un lider eficient în spațiul tehnologic.

O perspectivă centrată pe consumator

Consumatorii se așteaptă la lucruri diferite de la o companie de tehnologie decât – să zicem – un magazin de îmbrăcăminte. Ei se așteaptă la comoditate, simplitate, transparență și alegere. La minimum, ei se așteaptă să nu fie tratați ca o altă măsurătoare.

Într-un interviu acordat Medium, Regan McGee a reflectat la ceea ce îl face un lider tehnologic eficient – el conduce piața digitală imobiliară de mare succes, Nobul. În timp ce alte companii de tehnologie imobiliară „se concentrează pe extragerea cât mai mulți bani de la consumator”, el se concentrează pe „avocarea consumatorului, aducând în același timp mai multă transparență tranzacțiilor”.

Este o lecție despre modul în care strategiile de consumator în primul rând câștigă în peisajul actual al consumatorilor. În interviul său, McGee oferă sfaturi altor lideri: „Concentrați-vă pe consumatori, există o mulțime de bani pentru toată lumea. Dacă vă concentrați pe consumatori, v-ați putea trezi știind că faceți bine pentru lume.”

Agilitate și adaptabilitate

Lumea tehnologiei se mișcă într-un ritm vertiginos. Ceea ce a fost ieri „de vârf” ar putea fi pregătit pentru perturbări mâine. Aceasta înseamnă că, ca lider în tehnologie, trebuie să fiți agili și adaptabili.

În cartea Deloitte, „Designing an Agile Technology Organization”, experții recomandă companiilor „să încurajeze liderii și angajații să caute în mod constant informații în timp real asupra condițiilor de piață în schimbare sau alte impacturi asupra afacerii sau clienților săi”, astfel încât să poată „răspunde la schimbare și rămâne competitivi și conectați cu lucrătorii, clienții, comunitățile și societățile în general.”

Curiozitate, inovație și experimentare

Inovația și experimentarea sunt motoarele care conduc o companie de tehnologie. Fără ele, nu ar exista un impuls înainte, nici o îmbunătățire. Și în centrul inovației și experimentării este curiozitatea.

Este ușor pentru lideri să se odihnească pe plajă. Construirea a ceva necesită timp și efort, întoarcerea și reconstruirea poate fi o sarcină gigantică. Pentru a inocula împotriva acestui tip de stagnare intelectuală și organizațională, un lider tehnologic trebuie să rămână curios – despre preferințele clienților, procesele interne, progresele industriei, tehnologiile emergente etc.

Abilități de comunicare

În calitate de lider în spațiul tehnologic, veți fi chemat să comunicați valoarea companiei persoanelor care nu sunt fluenți în tehnologie, fie ei investitori, consumatori sau angajați.

Prin urmare, un bun lider în tehnologie trebuie să fie un comunicator eficient. Începeți cu înțelegerea audienței – cum vorbește, ce prețuiește și pragul lor pentru înțelegerea complexității tehnologice. În continuare, trebuie să simplificați complexul prin transmiterea informațiilor concis, într-o manieră care se referă la publicul dumneavoastră. În cele din urmă, comunicarea eficientă implică ascultarea în părți egale, care este un instrument eficient pentru înțelegerea frustrărilor clienților, investitorilor și angajaților.

Dacă intenționați să conduceți o companie de tehnologie către succes, luați în considerare să lucrați la aceste calități esențiale. Aflați cum să comunicați eficient, să rămâneți agili, să rămâneți curioși și să vă concentrați asupra consumatorului.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending