Conectează-te cu noi

Tehnologie

Google Crede că Limbajul Său de Programare Poate Depăși C++

Publicat

pe

Google Crede că Limbajul Său de Programare Poate Depăși C++

Google a împărtășit detalii despre noul său limbaj de programare Carbon, despre care compania crede că ar putea fi succesorul C++. De-a lungul anilor, Google a creat mai multe limbaje de programare, dintre care unele au devenit mai populare și mai proeminente decât altele. De exemplu, Golang (sau pur și simplu Go) a fost creat pentru a îmbunătăți dezvoltarea serverului și a sistemului distribuit și de atunci a devenit disponibil public. Între timp, limbajul de programare Dart, conceput inițial ca o alternativă la JavaScript, nu a fost foarte popular până la lansarea Flutter.

Limbajele de programare sunt în mod constant îmbunătățite și dezvoltate, iar în ultimii ani au fost înlocuite cu modele care sunt și mai ușor de utilizat. Limbajul Swift al Apple a deschis mai multe posibilități pentru dezvoltatorii mai puțin experimentați decât, de exemplu, predecesorul său Objective-C.

Mulți îl numesc pe Rust succesorul C++, dar vorbind la un eveniment recent, inginerul șef de software Google Chandler Carruth a explicat că acest limbaj de programare, inițial un produs al Mozilla, nu are aceeași „interoperabilitate bidirecțională” ca și alte instrumente, ceea ce creează „ bariera lingvistică” atunci când „traduceți” între diferite limbaje de programare.

Noul C++ – Carbon

Ca atare, Carbon anunțat recent că ar trebui să fie compatibil cu codul popular C++, dar pentru utilizatorii care doresc să facă schimbarea completă, migrarea ar trebui să fie destul de ușoară.

Pentru cei care nu sunt siguri de tranziția completă, Carruth a explicat câteva dintre motivele pentru care Carbon ar trebui considerat un succesor puternic al C++, inclusiv o gramatică mai simplă și importuri API mai fluide. Există și alte beneficii dincolo de limbajul Carbon, inclusiv considerații etice, cum ar fi accesibilitatea și incluziunea culturii proiectului.

Familia Carbon este formată în principal din angajați Google, dar nu numai. Bazându-se pe succesul gigantului tehnologic, echipa Carbon spune că trebuie să fie un „proiect independent și public” pentru a reuși. Limbajul de programare Carbon este în prezent doar un experiment. Codul sursă poate fi descărcat dacă doriți să-l încercați sau îl puteți experimenta în browser folosind aplicația web Compiler Explorer.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending