Conecteaza-te cu noi

News

În Portugalia, Practic Nu Mai Este Nimeni Care Să Se Vaccineze

Publicat

pe

În Portugalia, Practic Nu Mai Este Nimeni Care Să Se Vaccineze | Zicala.ro

Portugalia este printre cele mai puternic vaccinate țări din lume. Viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, care a condus campania, a declarat că există o cheie a succesului său: să nu se facă politica.

Sistemul de îngrijire a sănătății din Portugalia era pe punctul de a se prăbuși. Spitalele din capitala Lisabona erau debordante și autoritățile le cereau oamenilor să se trateze acasă. În ultima săptămână a lunii ianuarie, aproape 2.000 de persoane au murit pe măsură ce virusul s-a răspândit.

Programul de vaccinare al țării era în pericol, așa că guvernul s-a adresat vicepreședintelui Henrique Gouveia e Melo, fost comandant al escadronului submarin, pentru a îndrepta nava.

Opt luni mai târziu, Portugalia se numără printre liderii mondiali în domeniul vaccinărilor, cu aproximativ 86% din populația sa de 10,3 milioane complet vaccinați. Aproximativ 98 la sută din toți cei eligibili pentru vaccinuri – adică oricine are peste 12 ani – au fost complet vaccinați, a spus amiralul Gouveia e Melo.

„Credem că am ajuns la punctul de protecție al grupului și aproape imunitatea turmei”, a spus el. „Lucrurile arată foarte bine.”

Vineri, Portugalia a pus capăt aproape tuturor restricțiilor sale asupra coronavirusului. S-a înregistrat o scădere accentuată a noilor cazuri, până la aproximativ 650 pe zi, și dispariția numărului de decese.

Multe națiuni occidentale, suficient de norocoase pentru a avea o cantitate abundentă de vaccinuri, au văzut un platou cu rate de inoculare, mai mult de 20% din populațiile lor fiind încă neprotejate. Deci, alte guverne caută în Portugalia posibile informații și urmăresc cu atenție ce se întâmplă atunci când aproape fiecare persoană eligibilă este protejată.

Zori false în pandemia coronavirusului au fost la fel de frecvente ca noile valuri de coșmar de infecție. Așadar, Portugalia ar putea vedea în continuare un eșec, deoarece varianta Delta continuă să se răspândească la nivel global.

Au existat semne îngrijorătoare din Israel și din alte părți că protecția oferită de vaccinuri poate dispărea în timp, iar o dezbatere mondială se dezlănțuie cu privire la cine ar trebui să li se ofere focuri de rapel și când.

Portugalia ar putea începe în curând să ofere boostere persoanelor în vârstă și celor considerate vulnerabile din punct de vedere clinic, a spus amiralul Gouveia e Melo și este încrezător că toate acestea vor putea fi atinse până la sfârșitul lunii decembrie.

Dar, pentru moment, pe măsură ce barurile și cluburile de noapte bâzâie de viață, distracția în Portugalia fiind de neatins, infecțiile se diminuează și decesele se prăbușesc, efortul de vaccinare al țării a reușit chiar și după ce a întâlnit multe dintre aceleași obstacole care i-au determinat pe alții să se prăbușească.

Același flux de dezinformare despre vaccinuri a umplut conturile de socializare ale portughezilor. Țara este condusă de un guvern minoritar de stânga, care reflectă diviziunile sale politice. Și, potrivit sondajelor de opinie publică, au existat îndoieli pe scară largă cu privire la vaccinuri la sosirea lor pentru prima dată.

Amiralului Gouveia e Melo i s-a atribuit faptul că l-a transformat. Având un background care lucra la provocări logistice complicate în armată, a fost numit în februarie pentru a conduce grupul de lucru național de vaccinare.

Amiralului Gouveia e Melo

Având o înălțime de 190 cm, amiralul și-a propus să poarte doar uniforma de luptă în numeroasele sale apariții publice și de televiziune, în timp ce încerca să înființeze națiunea într-o singură forță colectivă de luptă împotriva pandemiei.

„Primul lucru este să transformi acest lucru într-un război”, a spus amiralul Gouveia e Melo într-un interviu, amintindu-și modul în care a abordat locul de muncă. „Folosesc nu numai limbajul războiului, ci și limbajul militar.”

În timp ce politicienii din întreaga lume au invocat o retorică marțială similară, el a spus că este esențial pentru succesul său să fie văzut pe scară largă ca detașat de politică.

El a adunat rapid o echipă de aproximativ trei duzini de oameni, condusă de personal militar de elită – inclusiv matematicieni, medici, analiști și experți strategici din armata, forțele aeriene și marina portugheze.

Întrebat ce pot face alte țări pentru a-și susține propriile eforturi de vaccinare, el nu a ezitat să ofere cele mai bune sfaturi.

„Trebuie să găsească oameni care nu sunt politicieni”, a spus el.

Înainte de pandemie, Portugalia a avut norocul de a avea un program național robust de vaccinare. A apărut din experiența devastatoare a țării în lupta împotriva poliomielitei, care afectează încă țara după ce s-a născut amiralul Gouveia e Melo în 1960. El își amintește când fiica unui prieten de familie s-a îmbolnăvit de boală și de suferința care a urmat.

Manuela Ivone da Cunha, antropolog portughez care a studiat mișcările anti-vaccinare, a spus că „persoanele care se îndoiesc de vaccinuri și anti-vaxxers sunt minoritare în Portugalia și, de asemenea, sunt mai puțin vocale” decât în ​​multe alte țări.

Leonor Beleza, fost ministru portughez al sănătății, care este acum președintele fundației medicale Champalimaud, a declarat că lansarea Portugaliei a beneficiat în mod clar de disciplina care rezultă din numirea unui ofițer militar.

„El a formulat o politică de comunicare despre ceea ce se întâmpla, care a dat credibilitate și încredere”, a spus ea.

Întrucât grupul de lucru a conceput cel mai eficient sistem pentru a transmite în siguranță cei mai mulți oameni prin centre de inoculare, aceștia au folosit trupe pentru a-și construi încrederea în sistem. Oamenii puteau vedea că vaccinurile erau în siguranță, soldatul după soldat fiind împușcat.

În același timp, grupul de lucru și-a propus să le arate medicilor și asistentelor medicale, de asemenea, să conducă acasă mesajul siguranței vaccinului.

În timp ce alte țări au prezentat medici, asistenți medicali, ofițeri de poliție și soldați în campaniile lor de vaccinare, amiralul Gouveia e Melo a spus că consistența mesajelor este critică.

Totuși, pe măsură ce campania s-a mutat pe grupe de vârstă mai tinere în timpul verii – cu mai puțin de jumătate din populația vaccinată – au existat semne că rezistența se construiește.

Într-un submarin, a spus amiralul, sunteți într-o navă lentă care încearcă să prindă nave mai rapide.

„Trebuie să vă poziționați și să fiți deștepți în ceea ce privește cum să faceți acest lucru”, a spus el, „și să profitați de ocazie când va sosi”.

În iulie, amiralul Gouveia e Melo a profitat de o astfel de oportunitate.

Protestatarii blocau intrarea într-un centru de vaccinare din Lisabona, așa că și-a îmbrăcat uniforma de luptă și a mers acolo fără detalii de securitate.

„Am trecut prin acești nebuni”, a spus el. „Au început să-mi spună„ criminal, criminal ”.”

În timp ce camerele de televiziune se rostogoleau, amiralul stătea calm.

„Am spus că criminalul este virusul”, și-a amintit amiralul Gouveia e Melo. Adevăratul ucigaș, a spus el, ar fi oamenii care trăiesc așa cum este secolul al XIII-lea fără nicio noțiune de realitate.

„Am încercat să comunic într-un mod foarte adevărat și sincer despre toate îndoielile și problemele”, a spus el.

Dar nu toată lumea a salutat abordarea sa.

„Nu avem cu adevărat o cultură a autorităților de interogare”, a spus Laura Sanches, psiholog clinician care a criticat lansarea în Portugalia a vaccinării în masă ca fiind prea militaristă și a cerut excluderea tinerilor.

„Și felul în care s-a prezentat întotdeauna în costume de armată de camuflaj – ca și când ar fi luptat într-un război – împreună cu limbajul folosit de mass-media și politicieni, a contribuit la un sentiment de frică care ne face și mai predispuși la ascultare și nu întrebare ”, a spus ea.

Totuși, campania de mesagerie publică – inclusiv o televiziune agresivă și un blitz mass-media – a făcut progrese constante.

„La început, aveam aproximativ 40% care nu erau siguri”, a spus amiralul Gouveia e Melo. Acum, potrivit sondajelor, a spus el, doar 2,2% nu vor vaccinul.

În timp ce a renunțat la grupul de lucru săptămâna aceasta, amiralul a spus că simte că țara se află pe un curs bun. Dar, vreodată submarinul, a avertizat că vigilența va rămâne esențială pentru a se asigura că acest război va fi câștigat.

Sursă: nytimes.com

Continuați lectura
Click pentru a plasa comentariul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

News

Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp Nu Funcționează!

Publicat

pe

By

Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp Nu Funcționează! | Zicala.ro

Facebook Messenger, Instagram și WhatsApp, au căzut în același timp luni, scoțând o platformă vitală de comunicații utilizată de peste trei miliarde de oameni din întreaga lume și adăugând căldură unei companii aflate deja sub control intens.

Aplicațiile Facebook – care includ Facebook, Instagram, WhatsApp, Facebook Messenger și Oculus – au început să afișeze mesaje de eroare în jurul orei 18:40, au raportat utilizatorii. În decurs de cinci minute, Facebook dispăruse de pe internet. Câteva ore mai târziu, site-urile încă nu funcționau, potrivit Downdetector, care monitorizează traficul web și activitatea site-ului.

Întreruperile tehnologice nu sunt neobișnuite, dar a avea atât de multe aplicații nefuncționale de la cea mai mare companie de socializare din lume în același timp a fost extrem de neobișnuit. Ultima întrerupere semnificativă a Facebook a avut loc în 2019, când o eroare tehnică i-a afectat site-urile timp de 24 de ore, într-un moment, chiar și cele mai puternice companii de internet pot fi încă afectate de un snafu.

Cauza Nefuncționării Aplicațiilor Facebook

De această dată, cauza întreruperii a rămas neclară. La câteva ore după incident, experții în securitate ai Facebook au încercat încă să identifice problema principală, potrivit unei note interne și angajaților informați cu privire la această chestiune. Doi membri ai echipei sale de securitate, care au vorbit cu condiția anonimatului, deoarece nu erau autorizați să vorbească în public, au spus că este puțin probabil să se fi produs un atac cibernetic, deoarece un hack nu ar fi afectat atât de multe aplicații simultan.

Experții în securitate au declarat că problema provine cel mai probabil dintr-o configurare greșită a serverelor Facebook, care nu permitea oamenilor să se conecteze la site-urile sale precum Instagram și WhatsApp. Când apar astfel de erori, companiile revin frecvent la configurația lor anterioară, dar problemele Facebook par să fie mai complexe și necesită o actualizare manuală.

Andy Stone, un purtător de cuvânt al Facebook, a postat pe Twitter: „Suntem conștienți de faptul că unele persoane au probleme cu accesarea aplicațiilor și produselor noastre. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient. ”

Întreruperea a provocat revoltă și veselie online, în timp ce utilizatorii Facebook și Instagram s-au orientat către Twitter pentru a se plânge și a se amuza de incapacitatea lor de a folosi aplicațiile. Hashtag-ul #facebookdown a început, de asemenea, rapid la tendințe.

Însă întreruperea a fost o lovitură pentru întreprinderile mici și alte persoane care se bazează pe platformă pentru desfășurarea activităților de publicitate și pentru milioane care folosesc Facebook și aplicațiile sale pentru a comunica cu prietenii și familia din întreaga lume.

Gamerii care fac streaming pe Facebook Gaming și sunt plătiți de spectatori și abonați au declarat luni că încearcă să găsească alternative.

Așadar, momentan nu știm de la ce s-a cauzat această stopare a aplicațiilor Facebook și așteptăm să își revină în cel mai scurt timp posibil!

Continuați lectura

News

Beneficiile Pentru Sănătate Ale Agriculturii Organice

Publicat

pe

By

Beneficiile Pentru Sănătate Ale Agriculturii Organice | Zicala.ro

Alimentele organice contribuie la o sănătate mai bună prin expunerea redusă la pesticide pentru toți și prin creșterea calității nutriționale. Pentru a înțelege importanța consumului de alimente organice din perspectiva contaminării cu pesticide toxice, trebuie să ne uităm la imaginea de ansamblu – de la lucrătorii agricoli care fac munca valoroasă de cultivare a alimentelor, până la căile navigabile din care bem, aerul pe care îl respirați și mâncarea pe care o mâncăm. Alimentele organice ne pot hrăni și ne pot menține sănătoși fără a produce efectele toxice ale agriculturii chimice.

Cine Beneficiază?

Muncitorii agricoli – reducerea expunerii la pesticide în agricultura organică
Consumatorii – nutriție sporită și contaminare redusă a pesticidelor în agricultura organică
Copii – de ce alimentele organice sunt importante pentru toți copiii

Sănătatea Lucrătorilor Agricoli

Grupurile de populație cele mai afectate de utilizarea pesticidelor sunt lucrătorii agricoli și familiile acestora. Acești oameni trăiesc în comunități aproape de aplicarea pesticidelor toxice, unde derivarea pesticidelor și contaminarea apei sunt frecvente. Lucrătorii agricoli, atât aplicatorii de pesticide, cât și lucrătorii de teren care au tendința de a recolta și recolta, intră în contact frecvent cu pesticidele. Familiile și copiii lor sunt apoi expuși acestor pesticide prin contactul cu ei și cu hainele lor. Femeile însărcinate care lucrează pe câmp își expun, fără să vrea, bebelușii nenăscuți la pesticide toxice. Agricultura organică nu utilizează aceste substanțe chimice toxice și elimină astfel acest pericol enorm pentru sănătate pentru lucrători, familiile lor și comunitățile lor.

Sănătatea Consumatorilor

Nu numai că producția de alimente organice este mai bună pentru sănătatea umană și pentru mediu decât producția convențională, știința emergentă dezvăluie ceea ce susțin susținătorii organici de mult timp – pe lângă lipsa de reziduuri toxice ale alimentelor convenționale, alimentele organice sunt mai hrănitoare.

Copii și Pesticide

Copiii sunt deosebit de sensibili la efectele expunerii la pesticide, deoarece au sisteme de organe în curs de dezvoltare care sunt mai vulnerabile și mai puțin capabile să detoxifice substanțele chimice toxice. Beyond Pesticides a produs o fișă informativă intitulată „Copii și produse chimice pentru gazon nu se amestecă„, care subliniază necesitatea eliminării expunerii copiilor la substanțe chimice toxice pentru gazon. Expunerea la pesticide are loc și prin alimente, iar trecerea la o dietă organică este un pas important în reducerea acestei expuneri.

Continuați lectura

News

De Ce Blockchain Va Avea Succes?

Publicat

pe

By

De Ce Blockchain Va Avea Succes? | Zicala.ro - Știri de actualitate

Blockchain reprezintă o tehnologie care a apărut în anul 2008 ca urmare a primei sale implementări, Bitcoin. A fost creat chiar în inima ultimei recesiuni economice, atât ca o declarație despre modul în care funcționează lucrurile, cât și ca simptom al unui sistem defect.

Din acel moment credința generală cu privire la această tehnologie și viitorul acesteia a fost mixtă. Mulți entuziaști văd Bitcoin ca următorul lucru important și moneda care ne va schimba sistemul economic. Unii ar susține că asistăm deja la implicațiile sale avantajoase. În timp ce mulți alții consideră că această tehnologie nu are nicio șansă să reușească vreodată.

Aceste credințe populare sunt adesea incomplete sau părtinitoare, indiferent de partea pe care o iau. Acestea sunt împărtășite de oameni cu pielea în joc, urmărindu-și interesele. Motivele pentru care blockchain-ul poate eșua sunt numeroase. Dar, în acest articol, vom analiza câteva motive pentru care această tehnologie va reuși și va ajunge să ne schimbe complet societatea.

Nevoia de Confidențialitate a Oamenilor

Încă de la începutul său, blockchain și Bitcoin au reprezentat o declarație împotriva centralizării și puterii nesfârșite deținute de elite. Pe atunci, lumea finanțelor era controlată practic de o mână de oameni care își urmăreau propria agendă. Astfel de acțiuni nesăbuite au dus la un colaps economic care a durat mulți ani pentru a se corecta.

Într-o societate în care oamenii pot tranzacționa între ei doar printr-o mână de corporații uriașe, în timp ce trebuie să aștepte zile întregi, crearea blockchain-ului și a criptomonedelor reprezintă un eveniment natural. Pe măsură ce internetul devine o parte mai mare a vieții noastre, confidențialitatea devine imposibilă. Pe măsură ce lumea financiară devine încet sinonimă cu internetul, supravegherea și urmărirea online devin probleme din ce în ce mai mari.

În afară de blockchain și celelalte sisteme rezultate din acesta, oamenii nu au alte opțiuni pentru tranzacții peer-to-peer la scară largă. Într-o lume din ce în ce mai puțin privată, este foarte necesară o tehnologie care să permită anonimatul și confidențialitatea online.

Indiferent de confortul care ar putea veni odată cu centralizarea, oamenii vor începe încet să treacă la metode alternative de utilizare a internetului. Cu fiecare mare scandal și încălcare a vieții private practicate de giganții tehnologici, tot mai mulți oameni vor începe să ia drumul mai puțin bătut.

Blockchain reprezintă singura tehnologie care poate permite dezvoltatorilor să creeze soluții media complet transparente și private. Blockchain poate permite dezvoltatorilor să creeze încă o dată platforme pentru oameni și nu platforme care își servesc propriile interese. Pe măsură ce nevoia de confidențialitate crește, blockchain-ul va deveni o parte mai importantă a discursului public de zi cu zi.

Nenumărate Cazuri de Utilizare

Majoritatea oamenilor consideră criptomonedele ca fiind singura implementare a blockchain-ului. O astfel de afirmație nu poate fi mai departe de adevăr și mai limitată în abordarea sa. Lumea implementărilor blockchain se extinde rapid, mai multe industrii asistând la avantajele care vin cu aceasta.

Jocurile sunt o mare industrie care folosește deja blockchain-ul pentru a permite jocurile multiplayer peer-to-peer, eradicând nevoia unei terțe părți care să medieze jocurile.

Pe lângă jocuri, blockchain-ul își face rapid drum în alte mari industrii. Rețelele sociale reprezintă terenul pentru discursul public în societatea actuală. Cu proiecte precum STEEM și Minds, oamenii au în cele din urmă acces la alternative mai bune de social media care asigură confidențialitatea, fiind în același timp fără cenzură. Având în vedere creșterea culturii interzicerii, aspectul fără cenzură al blockchain-ului devine din ce în ce mai crucial.

În concluzie, blockchain reprezintă efectul unei cauze ineficiente, centralizate și extrem de rupte. Crearea și potențiala adoptare în masă reprezintă următorul pas natural în evoluția umană. Deși suntem doar la început, o tehnologie care protejează drepturile de bază, cum ar fi confidențialitatea, anonimatul și libera exprimare, devine din ce în ce mai necesară în societatea actuală bazată pe online.

Avantajele care vin cu blockchain-ul, dar și implementările sale deja funcționale, reprezintă o afirmație despre puterea acestei tehnologii și un motiv solid pentru care blockchain va reuși.

Continuați lectura

Trending