Conectează-te cu noi

News

În Portugalia, Practic Nu Mai Este Nimeni Care Să Se Vaccineze

Publicat

pe

În Portugalia Nu Mai Este Nimeni Care Să Se Vaccineze

Portugalia este printre cele mai puternic vaccinate țări din lume. Viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, care a condus campania, a declarat că există o cheie a succesului său: să nu se facă politica.

Sistemul de îngrijire a sănătății din Portugalia era pe punctul de a se prăbuși. Spitalele din capitala Lisabona erau debordante și autoritățile le cereau oamenilor să se trateze acasă. În ultima săptămână a lunii ianuarie, aproape 2.000 de persoane au murit pe măsură ce virusul s-a răspândit.

Programul de vaccinare al țării era în pericol, așa că guvernul s-a adresat vicepreședintelui Henrique Gouveia e Melo, fost comandant al escadronului submarin, pentru a îndrepta nava.

Opt luni mai târziu, Portugalia se numără printre liderii mondiali în domeniul vaccinărilor, cu aproximativ 86% din populația sa de 10,3 milioane complet vaccinați. Aproximativ 98 la sută din toți cei eligibili pentru vaccinuri – adică oricine are peste 12 ani – au fost complet vaccinați, a spus amiralul Gouveia e Melo.

„Credem că am ajuns la punctul de protecție al grupului și aproape imunitatea turmei”, a spus el. „Lucrurile arată foarte bine.”

Vineri, Portugalia a pus capăt aproape tuturor restricțiilor sale asupra coronavirusului. S-a înregistrat o scădere accentuată a noilor cazuri, până la aproximativ 650 pe zi, și dispariția numărului de decese.

Multe națiuni occidentale, suficient de norocoase pentru a avea o cantitate abundentă de vaccinuri, au văzut un platou cu rate de inoculare, mai mult de 20% din populațiile lor fiind încă neprotejate. Deci, alte guverne caută în Portugalia posibile informații și urmăresc cu atenție ce se întâmplă atunci când aproape fiecare persoană eligibilă este protejată.

Zori false în pandemia coronavirusului au fost la fel de frecvente ca noile valuri de coșmar de infecție. Așadar, Portugalia ar putea vedea în continuare un eșec, deoarece varianta Delta continuă să se răspândească la nivel global.

Au existat semne îngrijorătoare din Israel și din alte părți că protecția oferită de vaccinuri poate dispărea în timp, iar o dezbatere mondială se dezlănțuie cu privire la cine ar trebui să li se ofere focuri de rapel și când.

Portugalia ar putea începe în curând să ofere boostere persoanelor în vârstă și celor considerate vulnerabile din punct de vedere clinic, a spus amiralul Gouveia e Melo și este încrezător că toate acestea vor putea fi atinse până la sfârșitul lunii decembrie.

Dar, pentru moment, pe măsură ce barurile și cluburile de noapte bâzâie de viață, distracția în Portugalia fiind de neatins, infecțiile se diminuează și decesele se prăbușesc, efortul de vaccinare al țării a reușit chiar și după ce a întâlnit multe dintre aceleași obstacole care i-au determinat pe alții să se prăbușească.

Același flux de dezinformare despre vaccinuri a umplut conturile de socializare ale portughezilor. Țara este condusă de un guvern minoritar de stânga, care reflectă diviziunile sale politice. Și, potrivit sondajelor de opinie publică, au existat îndoieli pe scară largă cu privire la vaccinuri la sosirea lor pentru prima dată.

Amiralului Gouveia e Melo i s-a atribuit faptul că l-a transformat. Având un background care lucra la provocări logistice complicate în armată, a fost numit în februarie pentru a conduce grupul de lucru național de vaccinare.

Amiralului Gouveia e Melo

Având o înălțime de 190 cm, amiralul și-a propus să poarte doar uniforma de luptă în numeroasele sale apariții publice și de televiziune, în timp ce încerca să înființeze națiunea într-o singură forță colectivă de luptă împotriva pandemiei.

„Primul lucru este să transformi acest lucru într-un război”, a spus amiralul Gouveia e Melo într-un interviu, amintindu-și modul în care a abordat locul de muncă. „Folosesc nu numai limbajul războiului, ci și limbajul militar.”

În timp ce politicienii din întreaga lume au invocat o retorică marțială similară, el a spus că este esențial pentru succesul său să fie văzut pe scară largă ca detașat de politică.

El a adunat rapid o echipă de aproximativ trei duzini de oameni, condusă de personal militar de elită – inclusiv matematicieni, medici, analiști și experți strategici din armata, forțele aeriene și marina portugheze.

Întrebat ce pot face alte țări pentru a-și susține propriile eforturi de vaccinare, el nu a ezitat să ofere cele mai bune sfaturi.

„Trebuie să găsească oameni care nu sunt politicieni”, a spus el.

Înainte de pandemie, Portugalia a avut norocul de a avea un program național robust de vaccinare. A apărut din experiența devastatoare a țării în lupta împotriva poliomielitei, care afectează încă țara după ce s-a născut amiralul Gouveia e Melo în 1960. El își amintește când fiica unui prieten de familie s-a îmbolnăvit de boală și de suferința care a urmat.

Manuela Ivone da Cunha, antropolog portughez care a studiat mișcările anti-vaccinare, a spus că „persoanele care se îndoiesc de vaccinuri și anti-vaxxers sunt minoritare în Portugalia și, de asemenea, sunt mai puțin vocale” decât în ​​multe alte țări.

Leonor Beleza, fost ministru portughez al sănătății, care este acum președintele fundației medicale Champalimaud, a declarat că lansarea Portugaliei a beneficiat în mod clar de disciplina care rezultă din numirea unui ofițer militar.

„El a formulat o politică de comunicare despre ceea ce se întâmpla, care a dat credibilitate și încredere”, a spus ea.

Întrucât grupul de lucru a conceput cel mai eficient sistem pentru a transmite în siguranță cei mai mulți oameni prin centre de inoculare, aceștia au folosit trupe pentru a-și construi încrederea în sistem. Oamenii puteau vedea că vaccinurile erau în siguranță, soldatul după soldat fiind împușcat.

În același timp, grupul de lucru și-a propus să le arate medicilor și asistentelor medicale, de asemenea, să conducă acasă mesajul siguranței vaccinului.

În timp ce alte țări au prezentat medici, asistenți medicali, ofițeri de poliție și soldați în campaniile lor de vaccinare, amiralul Gouveia e Melo a spus că consistența mesajelor este critică.

Totuși, pe măsură ce campania s-a mutat pe grupe de vârstă mai tinere în timpul verii – cu mai puțin de jumătate din populația vaccinată – au existat semne că rezistența se construiește.

Într-un submarin, a spus amiralul, sunteți într-o navă lentă care încearcă să prindă nave mai rapide.

„Trebuie să vă poziționați și să fiți deștepți în ceea ce privește cum să faceți acest lucru”, a spus el, „și să profitați de ocazie când va sosi”.

În iulie, amiralul Gouveia e Melo a profitat de o astfel de oportunitate.

Protestatarii blocau intrarea într-un centru de vaccinare din Lisabona, așa că și-a îmbrăcat uniforma de luptă și a mers acolo fără detalii de securitate.

„Am trecut prin acești nebuni”, a spus el. „Au început să-mi spună„ criminal, criminal ”.”

În timp ce camerele de televiziune se rostogoleau, amiralul stătea calm.

„Am spus că criminalul este virusul”, și-a amintit amiralul Gouveia e Melo. Adevăratul ucigaș, a spus el, ar fi oamenii care trăiesc așa cum este secolul al XIII-lea fără nicio noțiune de realitate.

„Am încercat să comunic într-un mod foarte adevărat și sincer despre toate îndoielile și problemele”, a spus el.

Dar nu toată lumea a salutat abordarea sa.

„Nu avem cu adevărat o cultură a autorităților de interogare”, a spus Laura Sanches, psiholog clinician care a criticat lansarea în Portugalia a vaccinării în masă ca fiind prea militaristă și a cerut excluderea tinerilor.

„Și felul în care s-a prezentat întotdeauna în costume de armată de camuflaj – ca și când ar fi luptat într-un război – împreună cu limbajul folosit de mass-media și politicieni, a contribuit la un sentiment de frică care ne face și mai predispuși la ascultare și nu întrebare ”, a spus ea.

Totuși, campania de mesagerie publică – inclusiv o televiziune agresivă și un blitz mass-media – a făcut progrese constante.

„La început, aveam aproximativ 40% care nu erau siguri”, a spus amiralul Gouveia e Melo. Acum, potrivit sondajelor, a spus el, doar 2,2% nu vor vaccinul.

În timp ce a renunțat la grupul de lucru săptămâna aceasta, amiralul a spus că simte că țara se află pe un curs bun. Dar, vreodată submarinul, a avertizat că vigilența va rămâne esențială pentru a se asigura că acest război va fi câștigat.

Sursă: nytimes.com

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending