Conectează-te cu noi

Tehnologie

Înțelegerea Criptomonedei

Publicat

pe

🟡Înțelegerea Criptomonedei | Zicala.ro

Piața criptomonedelor este un lucru fascinant. Este unul dintre cele mai discutate subiecte astăzi în domeniul financiar. Mai mulți oameni încep să investească în cripto, și există chiar și companii care își plătesc angajații cu aceasta.

Cu toate acestea, volatilitatea pieței cripto a provocat o varietate de opinii despre stabilitatea și utilitatea banilor virtuali. Cele mai multe opinii proaste despre criptomoneda provin din neînțelegeri despre ce este și cum funcționează.

Înțelegerea pieței cripto

Primul lucru de înțeles despre criptomoneda este că sunt niște bani digitali, descentralizați. Aceasta înseamnă că, spre deosebire de monedele fiduciare, nu funcționează printr-o autoritate centrală precum o bancă. În schimb, funcționează folosind un registru, cunoscut sub numele de blockchain, care conține toate tranzacțiile cu criptomonede.

Un blockchain este alcătuit din blocuri de informații despre tranzacțiile cu criptomonede. Aceste informații despre tranzacție sunt adăugate în blockchain și apoi verificate de părțile interesate din blockchain din comunitate. Aceste informații sunt criptate și nu pot fi niciodată modificate fără autorizația deținătorului. Este un sistem foarte sigur, motiv pentru care piața cripto este sigură.

Înțelegeți volatilitatea

Este un fapt că piața cripto este una volatilă. Volatilitatea pieței cripto reprezintă cât de mult s-a schimbat prețul monedei în timp. Cu cât schimbările sunt mai dramatice și mai frecvente, cu atât piața este mai volatilă. Deși volatilitatea pare riscantă, există un concept cunoscut sub numele de volatilitate sănătoasă pe piața cripto. Acesta este unul dintre cei mai importanți factori de înțeles atunci când se evaluează riscul investiției în criptomonede.

Volatilitate sănătoasă

Pe bursa, nivelurile ridicate de volatilitate nu sunt întotdeauna binevenite. Dar, pe piața criptomonedei, oferă investitorilor o mulțime de oportunități de a cumpăra și de a vinde și de a obține profit. Volatilitatea apare în mod obișnuit cu noile evoluții și speculații cu privire la prețuri, la fel ca în piața de valori. Vestea bună este că volatilitatea extremă nu este deloc obișnuită.

Volatilitate extremă

Când se întâmplă, totuși, poate duce la consecințe negative, cum ar fi incertitudine și pierderi monetare. Acest lucru se datorează faptului că criptomoneda este mai puțin lichidă decât alte forme de bani. În plus, piața cripto nu are o rețea la fel de puternică de investitori și firme mari care să o ajute. Deci, atunci când piața este prea volatilă, lipsa lichidității provoacă probleme.

Un exemplu este prăbușirea BTC și modul în care valoarea acestei monede a scăzut brusc în doar câteva luni. Drept urmare, oamenii au încercat frenetic să schimbe BTC cu USDT, DAI și alte monede mai stabile, în încercarea de a-și salva investițiile.

Acest lucru s-a întâmplat în parte din cauza proiecțiilor și speculațiilor din știri și a inflației la nivel mondial și a creșterii costului vieții. Când oamenii au mai puțin de investit, de obicei nu continuă să cheltuiască sume mari de bani pe criptomonede.

Investind

Deși piața poate fi volatilă pentru unele monede precum Bitcoin și altele, cum ar fi USDT, nu experimentează atât de multă mișcare. Puteți răscumpăra USDT pentru dolari, ceea ce îl face și mai stabil decât de obicei.

Frumusețea pieței de criptomonede este că o mare varietate de opțiuni sunt disponibile pentru investitorii de toate capacitățile.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending