Conectează-te cu noi

Tehnologie

Ce ar Trebui să Știți Despre Criptomonede

Publicat

pe

Ce ar Trebui să Știți Despre Criptomonede | Zicala.ro

Criptomoneda a devenit o formă de monedă din ce în ce mai populară în ultimii ani. Criptomoneda oferă consumatorilor numeroase beneficii, inclusiv timpi de tranzacție mai rapizi și comisioane de tranzacție mai mici decât formele tradiționale de plată.

Totuși, nu este lipsită de dezavantaje și riscuri, cum ar fi frauda și furtul digital, precum și volatilitatea sa din cauza fluctuațiilor extreme ale valorii pe perioade scurte.

Fie că vă gândiți la tranzacționarea criptomonedei sau doriți să aflați mai multe despre această nouă formă de bani, iată câteva fapte despre criptomoneda pe care fiecare consumator ar trebui să le cunoască înainte de a o folosi.

Ce este?

Să presupunem că ați fost atenți la știrile despre tehnologie în ultimii câțiva ani. În acest caz, este posibil să fi auzit despre criptomonede precum Bitcoin.

În ciuda creșterii bruște a popularității și a incertitudinii care o însoțește, poate fi greu să înțelegei ce este defapt acest Bitcoin. Pe scurt, monedele digitale precum Bitcoin, Ethereum permit tranzacții peer-to-peer relativ ieftine fără un organism de reglementare centralizat.

Ele pot fi folosite pentru achiziții legitime și ilicite (și toate celelalte), dar înțelegerea modului în care funcționează criptomoneda ajută la înțelegerea modului în care ne-ar putea schimba lumea în anii următori.

De ce vorbesc oamenii despre asta?

După ce au crescut cu peste 2.000% în 2017, criptomonedele erau pe cale să depășească această creștere în 2022, până când o corecție recentă a pieței a oprit majoritatea monedelor importante.

Dar toată această atenție a avut cu siguranță un impact, iar mulți analiști sunt de acord că există încă mult loc pentru adoptarea criptomonedelor să crească.

Un sondaj din iunie a constatat că doar 4% dintre americani dețin în prezent un anumit tip de criptomonedă – mult mai puțin decât cei care dețin acțiuni sau fonduri. În plus, pe măsură ce companiile încep să integreze tehnologia blockchain în lanțurile lor de aprovizionare, noi oportunități apar în fiecare zi.

Cum functioneazã?

Bitcoin, împreună cu alte criptomonede precum Ethereum și Litecoin, a ocupat o mulțime de titluri în ultima vreme. Dar cum funcționează? Răspunsul nu este atât de simplu pe cât ați putea crede. Poate deveni destul de complicat.

Ele operează independent de orice bancă sau guvern, de fapt, criptomoneda ca clasă de active nici măcar nu a existat până în 2007. Ceea ce înseamnă că valoarea lor se bazează în întregime pe sentimentul pieței.

Sentimentul pieței față de anumite cripto-uri poate varia în mod sălbatic în oricare direcție într-un interval de timp concis. Prin urmare, investiția în acestea implică riscuri și volatilitate semnificative.

În ciuda anonimatului lor (sau poate din cauza acestuia), criptomonedele au devenit mai frecvent utilizate în activități criminale. În special piețele online în care infractorii pot cumpăra orice, de la droguri ilegale la programe malware și la pornografie infantilă, fără a-și dezvălui identitatea.

Îl puteți folosi pentru achiziții din lumea reală?

O problemă majoră cu care se confruntă criptomoneda este dacă sunt sau nu bani reali care pot fi utilizați pentru achiziții din lumea reală. Sigur, monede Crypto precum Bitcoin și colegii săi sunt folosite în principal pentru achiziții din lumea reală.

Cu toate acestea, uneori este o problemă de pui și ouă. Companiile ezită să accepte criptomonede, deoarece clienții nu le pot folosi cu ușurință. Consumatorii nu doresc să le folosească, deoarece companiile nu le vor accepta.

Deocamdată, cel mai bun pariu este să vă gândiți la criptomonedă ca la un articol de colecție pe care îl schimbați cu prietenii.

Cu toate acestea, dacă doriți să investiți pe termen lung în criptomonede, utilizarea unuia dintre multele schimburi este probabil cel mai bun pariu, deoarece au suport incorporat pentru majoritatea criptomonedelor.

Asigurați-vă că înțelegeți cum funcționează un schimb și ce taxe percep înainte de a trimite bani acolo.

Gânduri finale

O criptomonedă este o monedă digitală sau virtuală care utilizează criptografie pentru securitate. Este dificil de contrafăcut din cauza acestei caracteristici de securitate. Pentru a funcționa ca monedă, criptomonedele trebuie să aibă unități care funcționează ca medii de schimb și unități care acționează ca depozite de valoare.

Pentru criptomonede, înseamnă: este important să faceți distincția între tehnologia monedă și blockchain. Blockchain-ul are multe utilizări dincolo de el, deși acestea sunt adesea prezentate prea simplificate.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending