Conectează-te cu noi

News

Merită să Cumpărați un Telefon 5G?

Publicat

pe

Merită să Cumpărați un Telefon 5G? | Zicala.ro

Merită să cumpărați un telefon 5G? În prezent, puteți vedea eticheta 5G aproape peste tot. Cele mai noi telefoane se pot conecta deja la o rețea 5G. Dar merită să cumpărăm un telefon pentru că este unul 5G? Ei bine, la fel ca orice altceva, nu există un răspuns sigur la această întrebare. Deci, pentru a decide răspunsul la această întrebare, asigurați-vă că citiți acest articol și decideți dacă merită sau nu pentru dumneavoastră.

Cât de des cumpără oamenii un telefon nou?

Deși nu am găsit un sondaj, putem pune cap la cap o valoare aproximativă din diversele statistici: conform datelor Autorității Naționale pentru Media și Comunicații, populația și numărul de smartphone-uri dintr-o țară sunt aproape la fel, iar acest număr este de așteptat să crească constant cu câteva procente în următorii ani. Deci putem spune cu mare certitudine că majoritatea oamenilor își schimbă dispozitivele în medie o dată la doi ani, deși probabil ar fi mai aproape de realitate dacă am spune că majoritatea cumpără la fiecare 1-3 ani un telefon nou.

Pe baza acestui fapt, vom examina acum și dacă va avea vreo importanță în următorii 1-3 ani dacă telefonul nostru este capabil de o conexiune de date 5G.

Când va fi construită rețeaua 5G?

Conform strategiei 5G a Uniunii Europene anunțată în 2016, serviciul 5G ar trebui să fie lansat în toate statele membre până la sfârșitul anului 2020, dar este deja clar că obiectivul va fi atins doar parțial.

Pentru a lansa 5G, guvernele au fost nevoite să pună la dispoziția operatorilor de telecomunicații noi frecvențe, ceea ce ni s-a întâmplat la sfârșitul lunii martie a acestui an, iar lansarea mai devreme a operatorilor precum Vodafone a fost posibilă prin anumite frecvențe achiziționate în licitația pentru spectru din 2016. A început extinderea infrastructurii de rețea și construcția noii rețele radio. O schimbare importantă față de modificările anterioare ale generației de rețele este că smartphone-urile optimizate pentru rețea sunt disponibile și la 5G în timp util.

În mai multe țări, rețele pilot sunt încă în vigoare, iar serviciul comercial 5G a fost lansat în 17 state membre ale UE și în Regatul Unit. Cu toate acestea, din cauza epidemiei, ofertele de frecvență au fost amânate în mai multe țări. Întârzierea este considerată temporară de analiză: se preconizează că 5G se va răspândi mai rapid decât generațiile mobile anterioare, iar în al patrulea an de la lansare, o cincime din abonamente vor fi 5G – 4 ani pentru 4G.

Care sunt avantajele telefoanelor 5G?

Practic, tehnologia 5G va avea trei avantaje majore față de actuala 4G: viteze de încărcare și descărcare mult mai rapide (până la 20 Gbit/s), latență mai mică și capacitatea de a servi mult mai multe dispozitive simultan. În cazul telefoanelor, însă, aceste beneficii vor fi limitate, întrucât rețelele mobile cu 4G au atins aproximativ nivelul în care ne putem folosi telefonul oriunde, pentru orice: paginile se încarcă cât ai clipi, filmele și videoclipurile nu se blochează. la rezoluție Full HD, serviciul este disponibil aproape oriunde în țară și este extrem de stabil. Deci, în viața de zi cu zi, vom vedea doar cele mai multe nuanțe, dar există zone în care poate fi benefic să folosiți 5G:

Streaming video în direct: videoclipurile în direct din ce în ce mai populare pot necesita transportarea unei cantități uriașe de date simultan, deși este încă o întrebare bună dacă acest lucru va necesita într-adevăr capabilități 5G. Cu toate acestea, 5G ar putea fi în continuare un beneficiu suplimentar, deoarece viteze mai mari de descărcare cu internet mobil nelimitat sunt probabil disponibile la viteze de descărcare mai mari, care sunt condiții prealabile pentru videoclipurile live de înaltă definiție.

Locație: În comparație cu precizia de 50-100 de metri a rețelei 4G, rețeaua 5G poate identifica poziția telefonului nostru cu o precizie de până la un metru.

Evenimente în masă: Deoarece rețeaua 5G poate deservi mai multe dispozitive simultan, nu trebuie să ne facem griji cu privire la moartea masei mobile în mase mai mari. Deși festivalurile au exemplificat în acest domeniu în ultimii ani, diferența va fi totuși izbitoare la meciurile de fotbal, concerte și orice eveniment care atrage multă lume.

Jocuri în cloud: Serviciile de jocuri în cloud care abia sunt în curs de dezvoltare ne permit să transmitem în flux jocuri video, astfel încât să putem juca cele mai recente jocuri clasificate AAA fără hardware-ul necesar. 5G va oferi un mare potențial și jocurilor online de pe telefon. Astfel, veți putea juca toate tipurile de jocuri de la PUBG la TFT fără nicio întârziere. De asemenea, apariția 5G va aduce cu siguranță câteva jocuri și tehnologii noi.

Cu toate acestea, există încă multe întrebări despre aceste servicii: nu știm când vor fi disponibile pe mobil, nu știm când vor ajunge, iar conform cerințelor publicate de Google și Sony, viteza rețelei 4G trebuie să fie suficient pentru a avea o experiență de joc perfectă. Sony, de exemplu, a împins limita la Playstation Now la doar 5 Mbps, iar la lățimea de bandă de 35 Mbps a Google Stadium, în principiu, conținutul cu rezoluție 4K va rula stabil la 60 fps (Conform raportului OpenSignal de anul trecut). Avantajul 5G aici este în principal în latența mai scăzută, care poate fi deosebit de importantă în jocurile multiplayer.

În plus, să nu uităm că pot apărea noi aplicații și servicii împreună cu 5G, a căror răspândire a fost împiedicată până acum de faptul că nu aveau fundalul tehnologic necesar. Acestea pot fi, de exemplu, diferite aplicații de realitate augmentată, deși este, de asemenea, îndoielnic dacă va fi cu adevărat necesară o conexiune de date 5G.

Concluzie

Deci, pentru a decide dacă merită sau nu să cumpărați un telefon 5G, puneți-vă următoarele întrebări:

-Chiar aveți nevoie de un telefon?

-Țara/orașul dumneavoastră are furnizori de rețea 5G?

-Cum puteți beneficia de rețeaua 5G?

Dacă aveți răspunsuri clare la aceste întrebări, atunci, fără îndoială, puteți cumpăra un telefon capabil 5G. Dacă ezitați la majoritatea întrebărilor, puteți aștepta încă 2-3 ani până să cumpărați un alt telefon.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending