Conectează-te cu noi

News

La Mulți Ani 2022!

Publicat

pe

La Mulți Ani 2022! | Zicala.ro

Ziua de Anul Nou sau 1 ianuarie marchează începutul unui nou an calendaristic. Este prima zi a anului conform calendarului gregorian modern și calendarului iulian.

Ziua de Anul Nou a fost sărbătorită la 1 ianuarie pentru prima dată în anul 45 î.e.n. conform calendarului iulian. Mai târziu, Papa Grigorie a recunoscut 1 ianuarie drept începutul noului an, conform reformei sale a calendarului liturgic catolic.

În Roma precreștină, ziua era dedicată lui Ianus, zeul porților și începuturilor. Luna ianuarie este numită și după acest zeu. Liturgic, a însemnat și Sărbătoarea Numirii și circumciziei lui Iisus, care continuă să fie respectată în Biserica Anglicană și Luterană. Biserica Romano-Catolică, pe de altă parte, celebrează solemnitatea Mariei, Maica Domnului, în această zi.

Oamenii din întreaga lume sărbătoresc această zi cu artificii la miezul nopții, sărbători mărețe și alte activități distractive. Oamenii fac schimb de felicitări pentru a marca ocazia. Printre alte tradiții se numără și luarea rezoluțiilor de Anul Nou. Paradele au loc în unele țări, inclusiv Parada de Anul Nou din Londra, Parada Turneului Trandafirilor din Pasadena și Parada Mummers din Philadelphia. Evenimente sportive proeminente au loc și în această zi în Regatul Unit și Statele Unite.

Mulți dintre voi s-ar putea să fi întâlnit, de asemenea, un desen animat editorial tradițional – o întruchipare a Tatălui Timp purtând o eșarfă cu anul precedent imprimat pe ea, transferând îndatoririle către copilul din Anul Nou, purtând de asemenea o eșarfă cu noul an imprimat pe ea . Bebelușii născuți în această zi se numesc în general bebeluși de Anul Nou. Unele spitale din SUA acordă și premii primului copil născut în noul an.

Cum sărbătoriți Anul Nou de data aceasta?

La Mulți Ani 2022!

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending