Conectează-te cu noi

Gaming

Doriți să începeți să Faceți Stream? Veți Avea Nevoie de Acestea

Publicat

pe

Doriți să începeți să Faceți Stream? Veți Avea Nevoie de Acestea | Zicala.ro

Transmiterea în direct a jocurilor video a câștigat o popularitate imensă în ultimii ani, cu peste o sută de milioane de oameni vizionarea diferitelor fluxuri în fiecare lună. Dacă vrem să producem conținut de calitate, avem nevoie și de instrumente de calitate. Vă vom arăta ce anume aveți nevoie.

Există o mulțime de lucruri care diferențiază un streamer bun de un creator de conținut pe o platformă video. Și dacă cineva dorește să ia subiectul nu numai la nivel de hobby, ci în serios, va trebui să-și actualizeze hardware-ul. Cea mai importantă parte a configurației este în mod clar computerul de jocuri în sine, deoarece capturarea gameplay-ului este o sarcină suplimentară, dar depinde și ce jocuri doriți să jucați. De exemplu, un streamer Hearthstone elimină complet nevoia de două GTX 3080-uri în aparatul său, deoarece nu va avea niciun avantaj, dar dacă vrem să jucăm cele mai noi jocuri, cu siguranță vom avea nevoie de o configurație bună. Acum, ne vom concentra în primul rând nu asupra acestui lucru, ci asupra diferitelor suplimente, deoarece acestea sunt cele care sunt la fel de importante pentru toată lumea. Pe lângă joc, calitatea sunetului și a imaginii sunt, de asemenea, esențiale, așa că nu contează deloc ce microfon sau cameră web folosim.

Webcam


Source: Tom’s Hardware

Dacă cineva dorește să folosească și facecam în fluxurile lor (spectatorilor le place foarte mult asta pentru că streamul va fi mult mai direct de la ei), va avea nevoie de o cameră web de calitate. Din păcate, modelele ieftine oferă adesea o imagine foarte neclară, mai ales în condiții de lumină scăzută, motiv pentru care majoritatea oamenilor optează pentru modele mai serioase. Cel mai popular de pe piață este Logitech C920, care este capabil să capteze imagini la 30 fps la rezoluție Full HD. Dacă se dorește un framerate sau o calitate mai bună a imaginii, se poate alege și fratele mai mare al acestui model, C922. Unul dintre cele mai interesante modele de pe piață este Razer Stargazer, care, datorită tehnologiei Intel RealSense 3D, poate detecta videoclipurile așezate în fața camerei și poate decupa fundalul din spatele acestuia chiar și fără iluminare perfectă și fundal verde, dar pune efort suplimentar pe PC-ul vostru.

Microfon

Source: 9to5Toys

În timp ce căștile noastre au propriul microfon pentru jocuri ocazionale, un flux de calitate necesită o calitate mai bună a sunetului. Dacă auziți zgomotul străzii sau ciocănitul tastaturii mecanice, drumul scurt va merge spre nervii spectatorilor. Printre streameri, Blue Yeti este cel mai popular model, oferind o calitate excelentă a sunetului și mai multe modele diferite de înregistrare, astfel încât poate fi folosit chiar și pentru podcasturi pe lângă streaming. Este important de reținut că, de obicei, microfonul nu este suficient pentru rezultatul final perfect, ar trebui să obțineți imediat un suport care să-l poziționeze la locul potrivit, un suport de șoc care absoarbe diverse vibrații, precum și un filtru pop care nu numai că protejează împotriva stropirii salivei și a microfonului, dar filtrează și zgomotele infiltrante ale respirației și vorbirii.

Placă de captură

Source: Currys PC World

Acest lucru va fi necesar în primul rând de cei care doresc să transmită în flux sau să înregistreze video de pe o consolă, dar pot, de asemenea, să ia o parte din încărcare de pe computer, glisând videoclipul printr-un card extern. Înainte de a investi într-una dintre acestea, merită cu siguranță să verificați specificațiile, deoarece dacă doriți să transmiteți un joc cu împușcături la 60 fps, dar cardul este capabil de doar 30 fps, veți avea destul de multe probleme. Printre cele mai populare modele se numără produsele ElGato HD 60 și Avermedia.

Alte accesorii

Source: Imaginary Weapons

Am discutat și mai sus la camera web despre fundalul verde, pe care putem încerca să-l înlocuim cu o cameră specială în caz de lipsă de spațiu, însă cea mai bună imagine se obține dacă folosim un fundal verde bine luminat. În astfel de cazuri, însă, trebuie să fim pregătiți pentru faptul că, pe lângă fața noastră, pânza în sine trebuie să fie iluminată corespunzător cu lămpile, deoarece umbrele pot strica rezultatul final. Dar merită să vă ocupați doar dacă aveți o cameră web și un microfon de calitate, deoarece acestea sunt mult mai importante pentru rezultatul final.

Un joc

Source: Nerd Much?

Nu în ultimul rând, aveți nevoie de un joc la care să fiți buni. Acesta este sufletul întregului proces, deoarece acesta va fi lucrul pe care îl veți face în cea mai mare parte a timpului și, de asemenea, veți fi asociat cu acest joc dacă îl veți stăpânii la perfecție. Puteți juca orice, de la un joc MMORPG, un joc sportiv sau un joc mobil precum Brawl Stars, poate fi transmis în flux la fel de bine.

De asemenea, este sfătuit să vă gândiți puțin în viitor. Alegeți un joc în care puteți colabora cu spectatorii dumneavoastră sau cu alți streameri. Așa că asigurați-vă că jucați un joc care poate fi disponibil și pentru alții și este un lucru bun dacă există o versiune multiplayer a jocului.

Personalitate

Source: Medium

Nu în ultimul rând, veți avea nevoie de ceva care să atragă telespectatorii. Și cel mai eficient mod de a face acest lucru este să aveți o personalitate puternică. Nu trebuie să fiți cea mai amuzantă persoană sau cea mai rea. Fiți comunicativ cu spectatorii. La urma urmei, nimeni nu vrea să vadă doar jocul, vrea să știe ce vă trece prin minte. Vor să învețe de la dumneavoastră ca jucător și ca ființă umană.

Dar chiar dacă credeți că nu sunteți voi înșivă și sunteți prea timid în privința asta, nu vă faceți griji. Înainte de a începe transmiterea, pretindeți-vă că aveți un public și vorbiți cu el, chiar dacă nu este nimeni acolo. Apoi înregistrați-vă și gândiți-vă cât de distractiv a fost. Acest lucru vă va oferi șansa de a vă îmbunătăți atât abilitățile de divertisment, cât și chiar și tactici în timpul jocului. Și după ce sunteți mulțumit de dumneavoastră, puteți să vă porniți aplicația de streaming. Începeți prin a trimite fluxurile dumneavoastră celor mai apropiați prieteni, apoi extindeți-vă în timp. Vă veți descurca grozav!

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending