Conectează-te cu noi

News

Microsoft își Închide Treptat Operațiunile în Rusia

Publicat

pe

Microsoft își Închide Treptat Operațiunile în Rusia | Zicala.ro

Încă din 4 martie, Microsoft a anunțat într-o postare oficială pe blog că suspendă toate vânzările de produse și servicii noi în Rusia. În plus, lucrează îndeaproape cu guvernele SUA și Marea Britanie și își închide multe alte aspecte ale afacerii sale în Rusia sub sancțiuni guvernamentale.

S-a știut că compania își reduce prezența în țară. Microsoft a declarat pentru Bloomberg într-o declarație că își va „reduce în mod semnificativ” operațiunile din Rusia, ca răspuns la perspectivele economice mai sumbre asociate cu războiul. Microsoft va continua să-și îndeplinească contractele în țară, dar reducerea va afecta peste 400 de angajați.

Compania Windows a spus că „lucrează îndeaproape” cu personalul afectat pentru a oferi asistență. Nu a existat nicio mențiune despre segmentele care vor fi afectate. De asemenea, nu era clar câți oameni lucrau în Rusia înainte de anunț. Așteptăm comentariile gigantului tehnologic.

Alte companii care și-au suspendat activitatea în Rusia

Aceasta nu este prima companie mare de tehnologie care și-a închis cel puțin o parte din afacerile din Rusia din cauza războiului. Gigantul software SAP a declarat în aprilie că părăsește țara cu totul. Alte companii, precum Amazon și Apple, și-au restricționat parțial sau complet vânzările.

Acesta nu este un mare sacrificiu pentru Microsoft. În martie, dezvoltatorul a spus că Rusia a reprezentat mai puțin de 1% din veniturile sale, iar afacerile locale au scăzut constant în ultimii ani. Cu toate acestea, nu ar fi surprinzător dacă reducerea ar provoca acțiuni similare din partea colegilor de tehnologie care își arată sprijinul pentru Ucraina sau sunt îngrijorați de perspectivele vânzărilor lor în Rusia.

Anterior, Microsoft a împărtășit și pașii specifici pe care îi face pentru a sprijini Ucraina, inclusiv:

  • Protecție împotriva atacurilor cibernetice, compania a oferit-o chiar înainte de primul atac cu rachete sau tancuri;
  • Protecție împotriva dezinformării sponsorizate de stat, care include eliminarea RT și Sputnik de pe platforma Microsoft Start;
  • Ajutor umanitar;
  • Protecția angajaților din Ucraina.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending