Conectează-te cu noi

News

USB-C va fi Obligatoriu Pentru Smartphone-urile din UE Până în 2024

Publicat

pe

USB-C va fi Obligatoriu Pentru Smartphone-urile din UE Până în 2024

Legislatorii Uniunii Europene au ajuns la un acord pentru a adopta o lege care impune ca toate viitoarele telefoane mobile vândute în UE, inclusiv iPhone-ul Apple, să fie echipate cu un conector USB-C universal pentru încărcare prin cablu până în toamna anului 2024. Legislația acoperă și alte dispozitive electronice, inclusiv tablete, camere digitale, căști, console de jocuri portabile și e-readere.

Legea a fost luată în considerare de mulți ani, dar abia în această dimineață mai multe organizații UE au căzut de acord asupra domeniului și conținutului ei.

Anunțul a fost făcut de Comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorului a Parlamentului European. Parlamentul și Consiliul UE nu au adoptat încă o lege în cursul acestui an, deși aceasta pare mai degrabă o formalitate. Parlamentul European a declarat într-un comunicat de presă că legea va intra în vigoare „până în toamna anului 2024”.

Declarațiile Parlamentului European asupra subiectului USB-C

Într-o declarație, reportorul Parlamentului European Alex Agius Saliba a remarcat: „Consumatorii europeni au fost frustrați mult timp de încărcările multiple care se adună cu fiecare dispozitiv nou. Acum vor putea folosi un singur încărcător pentru toate dispozitivele lor electronice portabile.” Încărcătoarele wireless vor fi supuse legii, precum și armonizarea standardelor de încărcare rapidă.

Aceste orientări vor reduce deșeurile electronice din UE prin compatibilitatea încărcătoarelor electronice. Legislatorii sugerează că, în viitor, telefoanele nu vor trebui echipate cu încărcător, deoarece cumpărătorii au deja cablul și încărcătorul necesare acasă. Potrivit UE, aceste măsuri ar putea economisi 250 de milioane de euro pe an din „achiziții inutile de încărcătoare” și ar putea reduce deșeurile electronice cu 11.000 de tone pe an.

Apple, singurul producător important de smartphone-uri care încă mai folosește conectorul proprietar în loc de USB-C, va suferi cel mai mult din cauza noilor reglementări. În 2021, Apple a vândut 241 de milioane de iPhone-uri în întreaga lume, dintre care aproximativ 56 de milioane au fost livrate în Europa.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending