Conectează-te cu noi

Călătorie

O Mică Călătorie în Viena

Publicat

pe

O Mică Călătorie în Viena | Zicala.ro

Viena este capitala Austriei. Orașul este situat în extremitatea estică a acestei republici federale, în statul Viena, și este traversat de Dunăre. Regiunea autonomă Viena, cu aproape două milioane de locuitori, reprezintă un sfert din populația totală a Austriei, cel de-al zecelea cel mai mare oraș din Uniunea Europeană.

Orașul a fost timp de secole capitala imperială și reședința familiei imperiale din Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea acestuia ca unul dintre cele mai importante centre culturale și politice ale Europei. Listat ca al patrulea oraș ca mărime din lume, cu o populație de două milioane de oameni la acea vreme, Viena a fost depășită doar de Londra, New York și Paris.

Timp de multe secole, Viena a fost centrul muzicii și operei clasice. Fiul lui Johann Strauss și familia sa au creat valsuri la Viena, iar orașul a devenit casa așa-numitei „a doua școli vieneze”, cu Arnold Schönberg, Alban Berg și Anton Webern, toți născuți aici. Este, de asemenea, sediul Orchestrei Filarmonicii Vieneze.

Viena se remarcă și prin arhitectura sa. Există multe clădiri baroce, dar sunt reprezentate și toate celelalte stiluri. Palatul de vară al împăraților, Palatul Schönbrunn, a fost conceput ca un rival cu cel de la Versailles, dar, deși imens și ornamentat, nu a devenit la fel de mare. Grădina Zoologică Schönbrunn este situată în interiorul palatului. Catedrala Sf. Ștefan, construită în secolul al XII-lea, are, de asemenea, o mare valoare. Arhitectul modern Friedensreich Hundertwasser a construit mai multe clădiri în oraș în stilul său idiosincratic.

Acum, că am descris puțin capitala Vienei, aș dori să vă prezint câteva dintre locațiile pe care vă recomand să le vizitați atunci când mergeți într-un city break sau chiar într-o vacanță în Viena.

Roata uriașă a Vienei

Roata uriașă din Praterul vienez este unul dintre simbolurile cetății. De la o înălțime de aproximativ 65 de metri, panorama metropolei dunărene este uluitoare.

Roata uriașă din Viena a fost construită în 1897, cu ocazia celui de-al 50-lea jubileu al tronului împăratului Franz Josef. De atunci, imaginea cetății nu poate fi nici măcar imaginată fără această roată. Chiar la începutul parcului de distracții cunoscut sub numele de Wurstelprater, o telegondolă oferă o vedere fermecătoare a orașului și a Praterului. Diametrul roții este de aproximativ 61 de metri, iar întreaga construcție de fier cântărește 430 de tone. Roata se rotește cu o viteză de 2,7 km/h.

Roata uriașă a jucat adesea un „rol principal” în filme de la Hollywood precum „The Third Man” cu Orson Wells sau în „Cortina de fier” a lui James Bond cu Timothy Dalton. În iunie 2016, Academia de Film European a nominalizat creația în lista „Comorile culturii cinematografice europene”.

În zona de intrare a Roții Gigante, opt vagoane permit o incursiune în istoria de 2000 de ani a Vienei. Vagoanele individuale pot fi, de asemenea, rezervate pentru cine exclusive, cocktailuri și nunți. Accesul la Roata Gigantă din Viena este permis pe tot parcursul anului.

Casino Wien

Palatul Esterházy are un fler care combină atmosfera relaxantă și eleganța pe patru etaje și vă oferă o gamă largă de jocuri. La parter se află jackpotul, la etajele superioare, vă puteți bucura de ruletă, Black Jack, Macau Baccarat și o varietate de sloturi de ultimă generație.

Cocktail-uri proaspăt amestecate sunt servite la barul cazinoului. Etajul al doilea vă duce într-o lume a saloanelor: mese rafinate sunt oferite în salonul roșu și gri al cazinoului la restaurant „Cuisino”.

Madame Tussauds

Cabinetul de ceară de renume mondial, Madame Tussauds, cu peste 80 de figuri de ceară și un univers de experiențe interactive, Sisi fiind punctul culminant al Praterului vienez.

La Madame Tussauds, 80 de figuri de ceară pot fi admirate în Piața Riesenradplatz din Praterul vienez. Împăratul Franz Joseph și Sisi, Wolfgang Amadeus Mozart, Falco, Maria Theresia sau Gustav Klimt sunt doar câteva personalități istorice și figuri din Austria pe care le veți întâlni pe spațiul expozițional de 2.000 m².

În ceea ce privește Sisi: în februarie 2017, a fost inaugurat noul univers al „Sisi Uncovered Experience”, într-o suprafață de 200 m². Evenimentul va spune povestea laturii necunoscute a Elisabetei, ilustrând o zi din viața reginei. Tehnica foarte modernă, cu animații 3D și o deschidere senzorială la mirosuri și gusturi, va garanta o percepție foarte apropiată de realitatea împărătesei Sisi și epoca ei.

Mai mult decât atât, în culisele interactive create special, poți concura cu Albert Einstein într-un test de inteligență, poți rula Valea Dunării cu Johann Strauss sau poți încerca să învingi legenda fotbalului cu Hans Krankl în lovituri de 11 metri. De asemenea, puteți admira vedeta fotbalului, David Alaba.

Iar vedetele internaționale sunt bine reprezentate. Show Business este reprezentat de personaje precum Johnny Depp, Nicole Kidman, Robert Pattinson, Angelina Jolie, Julie Andrews sau Michael Jackson. Personaje reprezentative precum Mahatma Gandhi sau Nelson Mandela sunt prezente în politica mondială.

Figurile de ceară ale Madame Tussauds au fascinat publicul de peste 150 de ani. Crearea unei cifre poate dura trei până la șase luni. Pentru a reproduce cât mai exact toate detaliile și cele mai mici trăsături ale unei persoane, sunt necesare peste 500 de măsurători precise ale corpului personajului și aproximativ 200 de fotografii.

În concluzie, acestea ar fi 3 dintre locațiile pe care am decis să vi le prezentăm în acest articol. Dacă aveți alte locații pe care ați dori să vi le prezentăm, nu ezitați să lăsați un comentariu!

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending