Conectează-te cu noi

Călătorie

Satul Taipa din modernul Macao

Publicat

pe

Satul Taipa din Modernul Macao | Zicala.ro

Când această regiune de 30,5 kilometri pătrați nu este umbrită de vecinul său mai matur Hong Kong, ea este asociată doar cu banda plină de cazinouri în stil Las Vegas.

Dar această regiune administrativă specială a Chinei este o colonie portugheză de mai bine de 400 de ani și, datorită istoriei sale, a dezvoltat o cultură unică care combină valorile europene și chinezești, bucătăria, arhitectura și, desigur, divertismentul.

Satul Taipa este un cartier cultural de pe insula Taipa, care, în ciuda dezvoltării pe scară largă a stațiunilor de cazinouri din apropiere, a benzii Cotai, a reușit să se agațe de casele sale de culoare pastel, de fundaluri și de restaurantele tradiționale liniștite. Astfel, dacă sunteți în căutarea unei felii de Macao vechi, dar modern, iată ce nu trebuie să ratați în satul Taipa.

Macao on the roof

Veți recunoaște Rooftop Macao după întâlnirile de hipster din acest butic cu pereți albi, în care se pot răsfăța cu tricouri imprimate, papetărie jucăușă și trucuri – dar cel mai important, pentru micile cafele cu picurare, pe care le puteți avea, de pe acoperișul cu vedere la Rua do Cunha.

Taipa Village Art Space

La Rua Dos Clerigos se află Taipa Village Art Space. Această galerie îngustă cu două etaje ancorează latura de artă a satului Taipa. Spațiul său prezintă opera multor artiști și găzduiește o serie de ateliere și cursuri practice.

Răspunsul Chinei la Las Vegas

Macao reprezintă, fără îndoială, răspunsul Chinei la Las Vegas. Fosta colonie portugheză a depășit mult timp Orașul Luminilor, cu venituri din jocurile de cazino care depășesc întregul stat Nevada din 2010. În plus față de atragerea pariorilor, Macao are și o arhitectură strălucitoare.

Modernul Macao

Povestea orașului Macao este una dintre globalizarea și ascensiunea Chinei. Este o poveste de globalizare datorită rolului jucat de companiile de cazinouri multinaționale străine. Și este o poveste a creșterii Chinei, deoarece prosperitatea economică a cetățenilor săi le-a permis în număr mare să călătorească și să vadă lumea.

Macao a revenit la stăpânirea chineză în 1999 ca regiune administrativă specială, ceea ce înseamnă că are legi diferite față de restul continentului. Este singura parte a Chinei Mari (care include China, Hong Kong și Macao), unde jocurile de cazinou precum jocul Macao sunt legale, făcându-l singura destinație de jocuri de cazino din țară.

În anii de dinainte de predarea din 1999, mediul Macao avea acces la sălile de joc VIP subcontractate. Aceste camere VIP, care găzduiesc jocuri cu miză mare într-un cadru privat, sunt o altă dinamică din spatele succesului Macao. Au făcut experiența de joc a cazinourilor din Macao diferită de alte destinații de cazino.

Modernul Macao este construit pe creșterea Chinei și pe bogăția crescută a cetățenilor săi. Succesul continuu al Macao depinde de capacitatea sa de a atrage jucătorul de pe piața de masă, alături de alți turiști, ca destinație de vacanță.

António

Restaurantul omonim al bucătarului portughez António Coelho este o instituție din Macao. Nu pentru că bucătăria dă naștere unor mari preferințe portugheze și macane (deși așa se întâmplă: încercați prăjiturile de cod prăjite și clasica salată de caracatiță), sau din cauza pereților săi albaștri, albi și galbeni, ci pentru că, în weekend, atmosfera este plin de muzică live. Dacă nu puteți lua masa la António, încercați La Famiglia din apropiere, care combină preferatele macane cu aromele italiene.

Rua do Cunha

Cunoscută neoficial sub numele de „strada alimentară” din Macao, Rua do Cunha este un bulevard pietonal care se întinde împreună cu centrul satului Taipa. După cum sugerează și numele (neoficial), este chocka cu gustări, restaurante, precum și numeroase feluri de mâncare chinezești.

De asemenea, ar trebui să vizitați restaurantele de pe această stradă, care include istoricul Lord Stow’s Bakery, care vinde prăjiturile preferate din ouă din Macao; și O Santos, un restaurant tradițional portughez ale cărui pereți sunt căptușite cu amintiri din fotbal. La câteva străzi distanță se găsesc delicatese ale proprietarului O Santos Loja Portuguesa, care vinde tot felul de delicatese portugheze – de la conservele de sardine și ulei de măsline până la vinul din Valea Douro.

Avenida da Praia

Avenida da Praia este căptușită cu copaci, țesută de un iaz uriaș și acoperită cu un tampon de nuferi, pe o parte și case portugheze verzi pastelate pe cealaltă parte. Casele fac parte din Muzeul Casei Taipa, cinci reședințe coloniale care oferă o fereastră despre cum era viața în Macao în prima jumătate a secolului XX. (Veți găsi un alt exemplu de arhitectură portugheză de mentă verde la Muzeul de Istorie și Coloane Taipa, o fostă clădire municipală care conține acum artefacte arheologice și meșteșuguri care explică istoria Macao.)

Square of the Quarter

Acest magazin de design pe trei niveluri, o cafenea și un hangout modern oferă un design răcoros în satul tradițional Taipa. La marginea pieței liniștite Largo Maia de Magalhães, Quarter Square vinde toate lucrurile pe care doriți să le cumpărați, dar nu aveți nevoie, cum ar fi păpuși de designer și articole de toaletă frumoase. Există o cafea excelentă și nu plecați fără să salutați directorului de PR, buldogul francez Copper.

În concluzie, orașul modern Macao și satul Taipa sunt zone celebre pe care le puteți vizita în următoarea dumneavoastră călătorie.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending