Conectează-te cu noi

Tehnologie

Oportunități de Afaceri în Sectorul Tehnologic

Publicat

pe

Oportunități de Afaceri în Sectorul Tehnologic | Zicala.ro

Poate cineva să ghicească care va fi tehnologia viitorului? Cum va arăta Facebook, cloud computing sau smartphone-ul de mâine? Îndrăznim ne jucăm dea Nostradamus. Astfel, aceasta este previziunea noastră pentru afacerile viitorului.

Internet

Marele boom provine din două linii diferite: rețelele sociale și cloud computing. Ambele sunt două tehnologii aflate în plină dezvoltare, aproape în cel mai înalt punct al curbei pieței, și totuși vor da mult joc pentru a crea afaceri sau a transforma una în funcțiune.

Cloud Computing: Cloud-ul este unul dintre cele mai revoluționare progrese din ultima vreme. În cloud computing, experimentăm mai multe faze. Acum este vorba de a vedea cum se face calculul acelei cantități uriașe de date. Și în acest management, mai presus de toate, sunt deschise trei câmpuri:

 • Streaming”: în prezent, sunt deja dezvoltate tehnologii care permit oricărui telefon mobil să acceseze în timp real orice conținut stocat în cloud, de la videoclipuri la prezentări. Acesta este un avans care poate îmbunătăți gestionarea conținutului în companii și, de asemenea, eficientiza tranzacțiile în comerțul electronic.
 • Criptare: securitatea în cloud este crucială pentru ca această tendință să prindă. Aici apar numeroase companii care dezvoltă software concepute pentru a asigura securitatea transmisiilor cloud computing. IBM tocmai a creat o tehnologie care permite, de asemenea, efectuarea și analiza operațiunilor în cloud cu date criptate, fără a fi necesară decriptarea acestora. Adică permite calculul informațiilor criptate. Acest lucru poate fi crucial pentru a asigura securitatea nu numai în gestionarea informațiilor, ci și în operațiunile monetare.
 • Big Data: este legat de cloud computing, dar își depășește limitele. De la lansarea rețelei, s-au încărcat cantități uriașe de informații și există o mulțime de informații în tranzit. Acum, este vorba de a vedea ce facem cu toate acele date, unde pot apărea o multitudine de oportunități de afaceri. Și indică două domenii principale.
 1. Data mining: este vorba despre dezvoltarea de modele de afaceri care să permită acordarea valorii acestor date și să poată discrimina ce informații te interesează cu adevărat și ce nu. Astfel, toate acele modele de afaceri specializate în analiza datelor de pe internet au un viitor grozav.
 2. Monitorizarea acestor date: puteți crea directoare care vă permit să stocați datele care vă interesează și să le reproduceți pe toate dispozitivele (ceea ce Dropbox face deja, de exemplu).

Rețele sociale

Este o zonă care explodează și generează o nouă piață și un nou mod de relaționare cu oamenii care poate genera numeroase oportunități. Și dintre cele care sunt deja detectate, putem evidenția următoarele:

 • Intranet 2.0: Înainte, tehnologiile de consum erau o derivare a lumii militare sau profesionale, așa cum se întâmpla cu GPS-ul; acum are loc fenomenul opus, iar tehnologiile care au fost începute pentru consumul în masă sunt transferate către organizații mari, cum ar fi rețelele sociale.
 • Remap It: vă permite să faceți o istorie a gusturilor dumneavoastră și a site-urilor pe care le vizitați pe Internet, dar, de asemenea, face mai ușor să o puneți în raport cu preferințele prietenilor. A fost creat pentru Facebook, dar deschide posibilități infinite de a face CRM în orice companie, spre exemplu Salesforce. În plus, pentru a seta preferințele, vă permite, de asemenea, să vă conectați la orice pagină care apare pe Facebook de pe propriul IP.
 • Comerț social”: este legat, precis, de tehnologia Remap. Acum, ceea ce se propune este să folosiți rețelele sociale ca unități comerciale virtuale, astfel încât, dacă achiziționați ceva, vă permite să vedeți câți dintre prietenii dumneavoastră au achiziționat acest lucru și de unde.

Mediu înconjurător

În acest sens, cheia se află în căutarea eficienței energetice tehnologice, ai cărei piloni sunt susținuți de servere cu emisii mai reduse și costuri de întreținere reduse, producție de energie mai ieftină, autonomie mai mare a dispozitivelor și, desigur, economii de energie.

 • Green computing: există o tendință în creștere care combină tehnologia și preocuparea de mediu. Scopul său este de a dezvolta servere mai eficiente și mai inteligente, care poluează mai puțin, cu mai puține emisii și necesită costuri de întreținere mai mici. Orice model de afaceri care se concentrează pe această eficiență energetică tehnologică va avea un mare impuls în următorii ani.
 • Baterii: Cele care sunt promovate cel mai mult sunt bateriile solide cu litiu, care permit o autonomie mai mare și o reîncărcare mai rapidă, atât pentru vehiculele electrice, cât și pentru toate tipurile de dispozitive electronice, cum ar fi androidele sau smartphone-urile care consumă bateria foarte repede.
 • Smart Grid”: este un fel de rețea care leagă elementele care consumă energie de cele care o produc pentru a gestiona energia eficient. În prezent, se dezvoltă în rândul marilor consumatori și producători (de tip oraș), dar are multe domenii de aplicare: companii, clădiri și zone industriale, printre altele.

Universul mobilelor

90% din afacerile care apar în Silicon Valley sunt legate de lumea mobilă – smartphone-uri, tablete … – până la punctul în care se vorbește deja despre Smartphone Valley. Ceea ce sunt promovate cel mai mult sunt:

 • Acces la internet: Apariția întregii generații de smartphone-uri, androiduri, tablete, iPad-uri revoluționează conceptul de acces fizic la informații, iar viitorul presupune dezvoltarea de tehnologii și software care să permită accesul la internet atât de pe aceste dispozitive, cât și chiar de pe televizor, sau de la orice alt aparat. Există deja companii, precum Samsung și LG, care pariază pe televizoare care se conectează la internet în mod implicit.
 • Dezvoltareaaplicațiilor”: Smartphone-urile vă permit să descărcați până la 1.000 de aplicații (aplicații pe care le descărcați de pe telefonul mobil) pe zi. În cadrul acestor aplicații, există tot felul: jocuri precum RPG-uri extrem de populare, instrumente, programe, contoare de calorii și așa mai departe … Lumea posibilităților care se deschide este infinită, deoarece industria mobilă vă permite să dezvoltați cât mai multe aplicații existente pe internet: rezervări, bilete, acces la conținut …

Geolocalizare

 • Realitate augmentată: este una dintre cele mai populare tehnologii. Acesta constă în faptul că înregistrați, fotografiați sau pur și simplu focalizați ceva pe mobil și dispozitivul localizează automat locul în care vă aflați, adăugând straturi de informații. Acest lucru, aplicat anumitor companii, poate deschide o lume infinită de posibilități în domeniul marketingului și distribuției, deoarece va permite crearea unei copii virtuale a companiei dumneavostră. Imaginați-vă, de exemplu, cât de puternic poate fi într-un parc de distracții.

Biotehnologie

Legea lui Moore afirmă următorul lucru: capacitatea de calcul se poate dubla la fiecare doi ani. Dacă acest lucru este important în orice domeniu, în genetică unde totul este guvernat de viteza secvențierii genetice, este fundamental.

 • Computer biologic: Crearea primului computer biologic a fost la Institutul Craig Venter unde au reușit să creeze un întreg genom și să-l injecteze într-o celulă și să-l facă viu. Este prima celulă sintetică din istorie. Ideea celulei minime va permite crearea a tot felul de țesuturi, cornee, bacterii, pigmenți … Astfel, posibilitățile din lumea alimentelor, chimiei și asistenței medicale sunt nelimitate.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending