Conectează-te cu noi

Tehnologie

Tehnologiile Artei 3D

Publicat

pe

Tehnologiile Artei 3D - Ce Este Arta 3D | Zicala.ro

V-ați întrebat vreodată cât de răspândită este tehnologia 3D? Tridimensionalitatea este utilizată în multe domenii. Atât în software, cât și în producția de obiecte, așa-numita imprimare 3D, precum și în jocuri, filme și chiar sunet. Atribuim termenul 3D câmpurilor sale de aplicare și oferim o imagine de ansamblu asupra cât de răspândită este tehnologia 3D în prezent.

Ca termen pentru diverse posibilități de aplicații, 3D își găsește drumul în tot mai multe domenii ale vieții cotidiene profesionale și private. În plus față de tehnologia de imprimare 3D în fabricarea industrială și atelierele private de bricolaj și makerspaces, software-ul 3D și aplicațiile digitale 3D devin din ce în ce mai populare odată cu creșterea opțiunilor hardware.

Imprimante 3D

Termenul „imprimare 3D” se poate referi la o varietate de procese în care materialul este depus, unit sau solidificat sub controlul computerului pentru a crea un obiect tridimensional.

În anii 1980, tehnicile de imprimare 3D au fost considerate adecvate numai pentru producerea de prototipuri funcționale sau estetice, iar un termen mai potrivit pentru aceasta în acel moment a fost prototiparea rapidă. Unul dintre avantajele cheie ale imprimării 3D este capacitatea de a produce forme sau geometrii foarte complexe care altfel ar fi imposibil de construit manual.

De la sărbătoarea bibliotecii la proiectul școlar până la ziua de deschidere în companie – chiar și târguri întregi atrag acum producători, bricolaj și părți din ce în ce mai interesate din întreaga lume. Și imprimantele 3D sunt întotdeauna în centrul atenției. Aceste mașini, care sunt din ce în ce mai mici, mai rapide și mai ales mai ieftine, cuceresc tot mai multe camere de zi, birouri și ateliere.

Tehnologie 3D pentru VR

Este utilizat în domeniul realității virtuale, în special pentru sistemul de învățământ. În timp ce activitățile recreative, cum ar fi utilizarea ochelarilor VR sau experimentarea cu propria imprimantă 3D, se numără printre activitățile recreative moderne 3D pentru ochi și urechi nu mai este o noutate tehnologică și este cunoscut de toată lumea. În plus, când vine vorba de sistemele educaționale, tehnologia 3D este utilizată la tipărirea unei varietăți de lucrări de clasă și lucrări în desfășurare, cum ar fi catalogarea și arhivarea artefactelor și relicvelor.

Această tehnologie este atât de accesibilă încât este mai ușor de utilizat în scopuri educaționale. Datorită tehnologiei 3D, muzeele, bibliotecile, laboratoarele și altele oferă o lume mai expansivă, fără ideea de a părăsi clădirea. Această accesibilitate se datorează reapariției realității virtuale.

Tehnologie 3D în robotică

Producătorul Nathan Seidle a reușit să creeze un robot care ar putea sparge combinația de numere dintr-un seif în mai puțin de 30 de minute. O persoană ar avea nevoie de 119 zile pentru a încerca toate combinațiile. Mai mult, robotul auto-fabricat costă puțin peste 150 de euro pentru a produce.

În plus, există doi factori principali care împing dezvoltarea 3D în robotică. Una dintre ele este necesitatea de a crea în mod aditiv obiecte mari, iar cealaltă este oportunitatea de a realiza o producție mai automată și integrată cu imprimarea 3D. Combinația dintre tehnologia 3D și imprimare este una dintre soluțiile pentru a trece la o digitalizare mai mare și la o fabricație inteligentă în lumea tehnologiilor de fabricație.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending