Conectează-te cu noi

News

Pregătiți-vă să Urmăriți Cometa în Iulie

Publicat

pe

Pregătiți-vă să Urmăriți Cometa în Iulie | Zicala.ro

Cometa C/2017 K2 (sau pur și simplu K2) în 2017 a fost cea mai îndepărtată cometă detectată vreodată. Cinci ani mai târziu, corpul înghețat se apropie în sfârșit de Pământ. Apropierea maximă a K2 de planeta noastră va avea loc pe 14 iulie, iar cu soarele – pe 19 decembrie.

Cometa ar putea fi în curând atât de aproape de Pământ încât chiar și astronomii amatori cu telescoape o vor putea vedea. Deși arhivele CFHT au arătat că K2 a fost activă în 2013, când se afla între orbitele lui Uranus și Neptun, a fost recunoscut oficial abia în 2017.

Cometa C/2017 K2 | Zicala.ro
O imagine a cometei C/2017 K2 PANSTARRS (K2) realizată în iunie 2017 de Camera Wide Field 3 a telescopului spațial Hubble.

Va rezista cometa K2 călătoriei?

Presupunând că K2 va rezista călătoriei fierbinți și va continua să strălucească, EarthSky prezice că oamenii cu telescoape amatori o vor putea vedea. Cu toate acestea, pentru ochiul liber, va fi încă prea slabă. Observatorii stelari pot observa, de obicei, comete cu o magnitudine de 6 sub cer întunecat, fără telescop. În cazul lui K2, despre care se estimează că va avea o magnitudine de 7-8, veți avea nevoie de un telescop și de un loc de observat ferit de poluarea luminoasă.

Pe măsură ce cometa se apropie de noi, observatoarele profesionale vor putea afla cât de mare este nucleul ei. Observațiile timpurii ale telescopului canadian-francez-hawaian (CFHT) au arătat că miezul K2 poate avea o lățime de 30 până la 160 km. Potrivit EarthSky, observațiile telescopului spațial Hubble au arătat că cometa poate avea cel mult 18 km.

Cometă în Iulie | Zicala.ro

În 2017, imaginile Hubble au determinat că atmosfera neclară a cometei include probabil oxigen, azot, dioxid de carbon și monoxid de carbon, care se transformă din stare solidă într-o stare gazoasă pe măsură ce se încălzește.

Într-un fel sau altul, toate predicțiile despre activitatea cometei se pot schimba. Cometele tind să se destrame sau să devină imprevizibil mai luminoase pe măsură ce se apropie de căldura și de gravitația soarelui nostru. Cu toate acestea, această caracteristică le face și mai interesante pentru astronomii care doresc să înțeleagă cum sunt asamblate cometele.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending