Conectează-te cu noi

News

De ce WWDC 2022 a arătat din nou că Apple rămâne în urmă concurenței

Publicat

pe

De ce WWDC 2022 a arătat din nou că Apple rămâne în urmă concurenței

La WWDC 2022, Apple a introdus o serie de produse noi. Cu toate acestea, nu toate erau cu adevărat noi, unele dintre ele sunt deja foarte cunoscute pe piață.

Actuala conferință WWDC 2022 a durat două ore, timp în care nu a fost nici măcar un minut de răgaz, pentru că Apple a pregătit o mulțime de schimbări în activitatea dispozitivelor „Apple”, ca să nu mai vorbim de prezentarea noilor Macbook-uri cu procesoare M2. Trebuie să recunosc că multe dintre noile produse prezentate sunt foarte interesante și, dacă nu sunt inovatoare, cu siguranță sunt utile, așa că aș dori să văd o astfel de preocupare pentru experiența utilizatorului și din partea altor producători.

Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că, așa cum este deja tradițional pentru Apple, în multe cazuri compania a oferit utilizatorilor săi funcții care sunt pe piață de foarte mult timp. De fapt, unele dintre ele sunt atât de comune încât m-a surprins că unele dispozitive ar putea să nu le aibă încă. Ce noi funcții iOS, macOS și watchOS mi-au atras atenția?

Ecran de blocare nou pe iPhone

Ecran de blocare nou pe iPhone | Zicala.ro

Ei bine, faptul că Apple a reproiectat ecranul de blocare este mișto și cu siguranță mi-ar plăcea să văd câteva dintre noile funcții ale altor dispozitive, cum ar fi timpul până la sosirea unui taxi. În același timp, totuși, nu pot să nu iau în considerare faptul că majoritatea elementelor de personalizare a ecranului de blocare nu sunt complet inovatoare, deoarece le putem găsi în fiecare skin Android modern. Mai mult, skin-uri precum ColorOS, de exemplu, au opțiuni de personalizare AoD foarte avansate pe care Apple nu le-a făcut încă și nu se știe dacă le vor face vreodată. Chiar și ceea ce au arătat ca o caracteristică suplimentară grozavă, și anume capacitatea de a afișa animații meteo, era deja prezent în vechiul HTC din Windows Mobile, de exemplu. Aceasta a fost caracteristica cheie a 3DFLO. Cel mai amuzant lucru este animația de a privi pământul pe ecranul de blocare cu un prim-plan pe ecranul de pornire.

RAM virtual

RAM virtual | Zicala.ro

Nu știu dacă ați observat că prezentarea iPadOS a menționat așa-numitul „schimb de memorie virtuală.” Aceasta nu este de fapt altceva decât o funcție de adăugare a memoriei RAM virtuală, care există de ceva timp pe alte smartphone-uri, chiar și în segmentul bugetar. Cu această funcție, puteți „fura” 16 GB de memorie din spațiul de stocare și o puteți folosi ca RAM. Ei bine, sunt foarte interesat să văd cum această caracteristică prinde în rândul utilizatorilor Apple care s-au legat de fanii Android că au nevoie de 20 GB de RAM pentru a-și rula dispozitivul. Se pare că acum și Apple se alătură cursei pentru numere.

Traseu cu mai multe opriri – Apple Maps

Traseu cu mai multe opriri – Apple Maps | Zicala.ro

Pentru mine Apple Maps și-a pierdut reputația atunci când a fost lansat cu drumuri inexistente sau rute care nu duc nicăieri. Desigur, hărțile s-au îmbunătățit mult de-a lungul timpului, dar încă nu văd niciun motiv pentru care cineva să le folosească în loc de Google Maps (în afară de problemele de confidențialitate, desigur). Mai mult, Apple abia acum ajunge din urmă cu concurenții, oferind un serviciu de rută cu multe opriri pe parcurs, care este standard pentru Google de foarte mult timp.

iPhone ca cameră web

iPhone ca cameră web | Zicala.ro

Știm cu toții că calitatea camerelor pentru laptop este discutabilă. Prin urmare, în ultimii ani au apărut multe soluții care permit utilizarea camerei telefonului în acest scop. Cu toate acestea, unul dintre primii producători care a implementat suport încorporat pentru această caracteristică a fost Motorola cu Ready For, unde puteți configura cu ușurință un smartphone Motorola ca cameră web. Acum Apple copiază această caracteristică cu camera sa de continuitate. Având în vedere câți oameni au iPhone-uri, este probabil că această funcție va fi mult mai populară decât Ready For, dar cu siguranță nu va fi ceva nou.

Zonele ritmului bătăilor inimii – Apple Watch

Zonele ritmului bătăilor inimii – Apple Watch | Zicala.ro

Aceasta este una dintre noile funcții de la WWDC 2022 care m-a făcut să râd puțin în timp ce urmăream conferința. Nu folosesc un Apple Watch, așa că habar nu aveam că nu au o măsurătoare atât de simplă precum o zonă de ritm cardiac. Folosesc Huawei Watch GT 2 Pro și, deși nu consider un smartwatch absolut esențial pentru antrenamente, doar un accesoriu, fără această funcție, nu aș vedea deloc nevoia să-l țin la încheietura mâinii. Sunt zonele de ritm cardiac specifice exercițiilor care îmi spun când fac cardio să accelerez sau să încetinesc pentru a profita cât mai bine de timpul de antrenament. Prin urmare, este bine să apară pe Apple Watch, dar întrebarea este de ce abia acum?

Manager de scenă

Manager de scenă | Zicala.ro

În timp ce urmăream prezentarea macOS, mi-am pus o întrebare simplă – este adevărat că nimeni de pe un Mac nu folosește modul ecran complet? Se pare că Apple a introdus o soluție personalizată pentru a curăța automat desktopul, lăsând doar aplicația cu care lucrăm. Și așa, ani mai târziu, Apple a inventat… bara de activități Windows.

Puteți spune orice doriți, dar în opinia mea, managerul de scenă face exact asta, permițându-vă să vă concentrați pe fereastra activă, oferind în același timp acces rapid la aplicațiile ascunse în fundal. De ce nu s-ar putea face acest lucru minimizând alte ferestre sau folosind modul ecran complet? Nu știu, dar ca fan Windows, nu văd asta ca pe ceva extraordinar.

În concluzie, pot spune că toate aceste lucruri m-au surprins cel mai mult în timpul conferinței. Desigur, aceasta este doar părerea mea personală, la care am dreptul. Dar Apple a copiat prea des funcții de la concurenți în ultimii ani și le-a prezentat drept ceva inovator și remarcabil.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending