Conectează-te cu noi

Tehnologie

Servicii VPN Tradiționale vs. Servere VPN Dedicate

Publicat

pe

Servicii VPN Tradiționale vs. Servere VPN Dedicate | Zicala.ro

Aproape toată lumea a auzit despre rețelele private virtuale (VPN) din cauza faptului că suntem supuși unui bombardament constant cu reclame pentru acest produs, venite din fiecare aspect de-a lungul zilei noastre.

Am fost cu toții acolo – derulând prin rețelele sociale sau urmărind un videoclip pe YouTube când apare brusc un segment sponsorizat, vorbind despre un anumit serviciu VPN și despre cum și de ce trebuie să investiți în protejarea confidențialității.

Deși avem tendința să sărim peste aceste reclame și pur și simplu să continuăm să ascultăm, să urmărim sau să citim, este important să rețineți că, deși acele reclame pot fi destul de enervante, ele au un rost – confidențialitatea noastră este în mod constant pătrunsă de alții – fie că este vorba oameni sau mari giganți ai tehnologiei care doresc să-și îmbunătățească produsele, recurgând, în consecință, la colectarea datelor dumneavoastră.

Pentru a preveni acest lucru, trebuie să investiți în ceva care vă poate ajuta să vă protejați confidențialitatea și să vă creșteți securitatea în timp ce sunteți online. Dar serviciile VPN tradiționale sunt de fapt cea mai optimă soluție? Acest lucru este dezbătut și, în cele din urmă, depinde de dumneavoastră, utilizatorul.

În acest articol vom introduce servere VPN dedicate și le vom compara în mod activ cu furnizorii de servicii VPN standard pentru a vedea dacă sunt o alternativă viabilă și a verifica dacă sunt o investiție utilă.

Adresă IP partajată vs. dedicată

Companiile VPN tradiționale oferă utilizatorilor lor acces la serverele lor din întreaga lume. Cu toate acestea, fac acest lucru oferind fiecărui utilizator acces la acele servere folosind aceeași adresă IP, ceea ce înseamnă că clienții o partajează în esență între ei. Acest lucru poate avea unele consecințe negative în cazul în care un anumit utilizator decide să facă ceva care este considerat rău sau ilegal. Astfel de acțiuni ar putea duce la restricționarea accesului la adresa IP la un anumit site sau la o anumită resursă și, în unele cazuri, adresa poate fi chiar interzisă definitiv.

Cu un server VPN privat, obțineți o adresă IP dedicată specială, pe care nu trebuie să o partajați cu nimeni altcineva. Având în vedere că acesta este un server VPN găzduit de VPS, înseamnă că veți avea întregul server doar pentru dumneavoastră și este mai puțin probabil ca IP-ul să fie semnalat sau restricționat (cu excepția cazului în care efectuați în mod intenționat astfel de acțiuni). Lucrul important de reținut aici este că nu va trebui să vă confruntați cu consecințele acțiunilor altor utilizatori.

Numărul de dispozitive conectate

Furnizorii de servicii VPN standard vă vor permite să vă conectați doar un număr limitat de dispozitive prin intermediul serviciului dumneavoastră. Deși nu este imposibil, a avea mai multe dispozitive conectate simultan este o caracteristică suplimentară pentru care trebuie să plătiți suplimentar pentru a o obține. În comparație, serverele VPN dedicate vă permit să aveți un număr nelimitat de conexiuni, deoarece aceste planuri de server sunt limitate doar de cantitatea totală de lățime de bandă disponibilă pe care o aveți la dispoziție. În plus, aceasta este deja inclusă ca caracteristică și nu vi se va cere să plătiți nimic altceva pentru a configura și introduce un nou dispozitiv în rețea.

Controlul confidențialității și transparența

Serviciile VPN tradiționale afirmă că nu vor înregistra niciodată datele utilizatorului și nu vor ține evidența traficului. Cu toate acestea, în ultimii ani, au apărut multe cazuri, în care aceste promisiuni au fost încălcate și s-a întâmplat dimpotrivă – utilizatorii și-au colectat datele și ulterior – vândute.

Cu un server VPN privat, aveți control complet asupra setărilor și configurației sistemului, ceea ce înseamnă că furnizorul nu va putea accesa contul sau informațiile dumneavoastră, permițându-vă să rămâneți complet anonim în timp ce vă protejați confidențialitatea. Mai mult, companii precum NordVPN, care doresc să rămână pe deplin transparente, folosesc numai protocoale VPN open-source și oferă, de asemenea, acces la scripturile personalizate pentru a se asigura clienților că datele lor sunt în siguranță și protejate.

Locația serverului

Cu un server VPN dedicat, obțineți doar o singură unitate într-o anumită locație geografică și într-o singură țară. Aceasta înseamnă că nu veți putea schimba țări cu un click pe un buton, așa cum puteți face cu furnizorii tradiționali de servicii VPN. Din acest motiv, trebuie să alegeți cu atenție țara de găzduire VPN, deoarece nu doriți să pierdeți accesul la diferite tipuri de conținut.

În ciuda acestui fapt, este important să rețineți că confidențialitatea dumneavoastră este cel mai important lucru pe care trebuie să îl luați în considerare și să îl protejați și nu ar trebui să riscați să o expuneți doar de dragul de a avea acces în mai multe țări.

Trebuie să vă protejați confidențialitatea

Există o serie de diferențe între serviciile VPN tradiționale și serverele VPN dedicate, ambele având propriile avantaje și dezavantaje. În cele din urmă, este absolut vital să vă protejați în această zi și epocă și alegerea de a utiliza orice metodă de protecție VPN este de cea mai mare importanță, indiferent dacă decideți să optați pentru oricare dintre cele două opțiuni.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending