Conectează-te cu noi

Tehnologie

Cum să Alegeți un Portofel Pentru Criptomonede

Publicat

pe

Cum să Alegeți un Portofel Pentru Criptomonede | Zicala.ro

Pe măsură ce universul activelor bazate pe blockchain crește, nevoia unui portofel cripto versatil și sigur devine din ce în ce mai importantă. În calitate de comerciant frecvent de cripto, compatibilitatea mai largă este de preferat opțiunilor mai specializate. De asemenea, portofelele ieftine nu înseamnă neapărat mai bune. Dacă intenționați să tranzacționați frecvent, veți dori cu siguranță un portofel cu un cost recurent scăzut.

Deci, la ce aspecte să acordați atenție atunci când alegeți un portofel cripto și ce beneficii au acestea față de portofelele electronice clasice? Hai să vedem!

Securitate

Unul dintre primii pași în protejarea criptomonedei este să vă asigurați că portofelul cripto are parole puternice. În mod tradițional, utilizatorii cripto au încercat să stocheze parole în stick-uri USB, hard disk-uri criptate sau portofele hardware. Portofelele hardware sunt dispozitive offline dedicate creării și semnării tranzacțiilor cripto. În schimb, „portofele fierbinți” sunt dispozitive de stocare online care nu au securitate fizică. Aceste opțiuni sunt vulnerabile la atacuri de phishing și furt de identitate.

Deși aceste caracteristici ar putea fi utile portofelului cripto, ele ar trebui să fie protejate de atacurile asupra lanțurilor lor de aprovizionare. Numărul de dependențe externe pe care le folosesc portofelele cripto mărește riscul atacurilor lanțului de aprovizionare. Portofelele pentru criptomonede includ de obicei mai multe biblioteci criptografice, protocoale și standarde blockchain oficiale. Ca rezultat, portofelele cripto pot avea până la 1838 de dependențe externe. Mai mult, dependențele de sursă apropiată pe care le folosesc portofelele cripto ar putea fi vulnerabile la atacuri numite atacuri de confuzie de dependență.

Comoditate

Comoditatea portofelelor cripto vine din ușurința în utilizare. Un utilizator nu trebuie să-și amintească o parolă pentru un portofel cripto, ceea ce poate fi un beneficiu imens dacă trebuie să facă plăți frecvente. Aceste portofele sunt de obicei stocate pe un computer sau pe un telefon mobil, iar utilizatorii ar trebui să fie atenți să folosească doar cel în care au încredere. Acest lucru este important mai ales dacă au multe criptomonede. Dacă telefonul este pierdut sau furat, cheia privată nu mai poate fi folosită.

Pe lângă faptul că sunt convenabile, portofelele mobile prezintă și riscuri de securitate. Deoarece dispozitivele mobile se pierd sau se sparg cu ușurință, cheile portofelului sunt stocate pe dispozitivul însuși. În consecință, pierderea unui portofel mobil vă poate șterge întregul secret de criptomonede. Un alt tip de portofel cripto sunt portofelele web. Acestea sunt accesibile de pe computer sau smartphone. Portofelul web este ușor de utilizat, iar utilizatorii își pot gestiona banii de oriunde. În plus, portofelele desktop pot fi folosite pe un laptop.

Cost

Dacă vă gândiți să vă stocați criptomoneda pe un computer, va trebui să luați în considerare costul unui portofel cripto. Există mai multe tipuri de portofele disponibile, inclusiv soluții hardware, software și „de stocare la rece”. Deși poate doriți să investiți într-un portofel hardware, un portofel cu software este mai puțin costisitor decât un computer dedicat. Un portofel software nu necesită funcție de acces la internet. Costul unui portofel cripto depinde de caracteristicile pe care le doriți și de cât de bine folosește programul tehnologia blockchain.

Costul unui portofel hardware poate varia între 200 RON și 500 RON. Un portofel software poate fi descărcat gratuit, dar vă va percepe o taxă variabilă per tranzacție. Atunci când alegeți un portofel, ar trebui să determinați dacă acesta acceptă monedele digitale specifice în care intenționați să vă stocați criptomoneda. Deși Bitcoin este standardul, un portofel care nu acceptă a 500-a cea mai populară monedă digitală ar putea să nu merite prețul. Un alt factor important de luat în considerare este compatibilitatea cu sistemele de operare.

Chei publice și private

Un portofel cu criptomonede vă oferă o cheie publică și privată pentru a interacționa cu activele digitale. Aceste active sunt stocate într-o rețea publică numită blockchain. Cheile publice sunt ca adresele portofelului. Cheia privată este numărul de cont sau codul PIN. Dacă vă pierdeți cheia privată, nu vă veți putea accesa fondurile. Portofelele sunt disponibile în format hardware, software și pe hârtie. Toate au propriile avantaje și dezavantaje.

Pentru a gestiona și stoca activele cripto, trebuie să vă creați un cont într-un portofel cripto. Puteți folosi un portofel web, dar această opțiune poate fi costisitoare. Dacă aveți numerarul pe care doriți să îl stocați într-o bancă tradițională, un portofel de hârtie ar putea fi o opțiune mai bună. Portofelele cripto sunt de obicei mai sigure decât un portofel de hârtie. Dacă doriți să vă păstrați portofelul privat, puteți utiliza un portofel rece.

Cerințe

O scrisoare deschisă recentă a peste 40 de companii și întreprinderi de criptomonede către Parlamentul European, Comisia Europeană și alte instituții cheie din Europa a cerut respectarea generală a criptomonedei și un mediu de afaceri mai favorabil inovației. Scrisoarea este un răspuns la modificările propuse la reglementările UE existente, în special în ceea ce privește utilizarea portofelelor cripto fără custodie. Cu toate acestea, industria cripto se opune acestor schimbări.

Cele mai comune cerințe pentru un portofel cu criptomonede sunt securitatea și ușurința în utilizare. Ar trebui să fie simplu de utilizat și să ofere o interfață sigură care să permită utilizatorului să trimită sau să primească criptomonede fără a fi nevoie să cunoască detalii tehnice. De asemenea, ar trebui să aibă funcții ușor de utilizat, cum ar fi scanarea codului QR și setările codului PIN. În plus, ar trebui să accepte autentificarea cu amprentă sau FaceID. Cele mai populare portofele nu oferă capabilități de export, dar aceste caracteristici nu sunt esențiale.

Concluzie

Există multe tipuri diferite de portofele pentru criptomonede disponibile astăzi pe piață. Care este cel mai bun pentru dumneavoastră depinde de nevoile și preferințele voastre. Dacă prețuiți securitatea mai presus de orice, atunci un portofel hardware ar putea fi cea mai bună alegere. Dacă trebuie să vă puteți accesa fondurile rapid și ușor, atunci un portofel mobil sau web ar putea fi o opțiune mai bună. În cele din urmă, cel mai bun portofel cripto pentru dumneavoastră este cel care îndeplinește nevoile și cerințele voastre specifice.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending