Conectează-te cu noi

News

Sfaturi Utile Pentru a vă Asigura că Alegeți un Televizor Bun!

Publicat

pe

Sfaturi Utile Pentru a vă Asigura că Alegeți un Televizor Bun! | Zicala.ro

Ce televizor ar trebui să alegeți? Inteligent sau tradițional? Ultra-HD sau full-HD? LED sau OLED? Tehnologia evoluează atât de repede încât nu mai este ușor să navighați pe televizoarele cu ecran plat. Vă vom ajuta să alegeți noul televizor care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră!

Smart TV sau TV tradițional?

Ce fel de televizor ar trebui să cumpărați, inteligent sau tradițional? Această problemă este decisă în mare parte de preț, deși televizoarele inteligente care rulează aplicații precum YouTube devin și mai ieftine. Dintre producători, Philips și Sony vor folosi software-ul Android de la Google pe noile lor smartphone-uri, în timp ce LG va folosi webOS, iar Samsung va folosi o platformă numită Tizen. Atunci când alegeți un televizor, este aproape imposibil să decideți ce tehnologie este mai bună sau mai proastă decât cealaltă, cu toate acestea, gama de aplicații disponibile pentru fiecare aplicație nu este exact aceeași.

Televizoarele inteligente de astăzi sunt cele mai potrivite pentru servicii muzicale și video. Deși am ghici după numele său, nu este posibil să rulați toate jocurile și aplicațiile Android pe Android TV, doar pe cele care au fost optimizate special pentru utilizarea smart TV, iar aceasta este doar o fracțiune din toate aplicațiile. Dar atât televizoarele LG, cât și Samsung au mult mai puține aplicații disponibile decât smartphone-urile. De la un televizor inteligent, este o idee bună să alegeți un model cu wifi încorporat, deoarece acesta vă oferă mult mai multă libertate de a vă plasa dispozitivul decât dacă ar trebui să îl adaptați la firul de internet.

Ce rezoluție ar trebui să aibă televizorul?

Ce rezoluție ar trebui să aibe televizorul dumneavoastră? Ar trebui să fie Full-HD sau Ultra-HD?

Când cumpărați un televizor, puteți alege dintre trei rezoluții: HD-ready (1366 * 768 pixeli) pentru aproximativ 1 milion, full-HD (1920 * 1080 pixeli) pentru 2 milioane și ultra-HD / 4K (3840 * 2160 pixeli) ) conțin deja peste 8 milioane de pixeli. Samsung își vinde televizoarele premium sub numele de marcă SUHD, dar sunt la fel de ultra-HD ca și celelalte. Multe nume de televizoare au denumirea 4K, care în limbajul comun indică aceeași calitate ca ultra-HD și sugerează că rezoluția orizontală a unor astfel de ecrane este aproape de 4.000 de pixeli.

Astăzi, calitatea de bază HD-ready este în mare parte suficientă doar pentru un televizor de bucătărie, dormitor mic. Ar trebui să cumpărați cel puțin un dispozitiv full-HD în camera dumneavoastră de zi, sau chiar mai multă rezoluție ultra-HD / 4K, deoarece majoritatea emisiunilor și filmelor TV sunt sau vor fi disponibile în această calitate. Când cumpărați un televizor, este bine de știut că și modelele ultra-HD se ieftinesc. Deși la o rezoluție atât de uriașă, încă mai difuzează puțin conținut, un film vizionat într-un astfel de format oferă un spectacol izbitor. Pe un televizor Ultra-HD / 4K, ar trebui să vizionați cel puțin filme full-HD. Deoarece rezoluția televizoarelor ultra-HD este cu un ordin de mărime mai mare, ceea ce este mai bună decât cea folosită până acum, imaginea emisiunilor TV mai mică decât televiziunea full-HD poate fi mai puțin frumoasă pe ele. Unele dintre consolele de jocuri disponibile astăzi nu sunt încă capabile să ruleze jocuri la rezoluție ultra-HD, dar se așteaptă și că acestea vor deveni mai răspândite. În timp ce acesta este cazul în prezent, viitorul este pentru rezoluția ultra-HD, inclusiv televizoarele 4K / ultra-HD, iar dacă vă gândiți să cumpărați un televizor pe termen lung, poate doriți să alegeți acest tip.

Mărimea contează?

Dacă dispozitivul va fi amplasat într-un dormitor mic și veți privi de aproape, va fi suficient un dispozitiv cu diagonala de 32-38 inch, aproximativ 80-90 cm. Un televizor destinat unui living nu este de obicei privit de la o distanță apropiată, ci de la o distanță de doi până la trei metri, așa că merită să alegeți un televizor cu un diametru al ecranului de 39-52 inch (100-130 centimetri). La un televizor mai mare, nu numai actorii, ci și subtitrările apar într-o dimensiune care poate fi citită.

Curbat sau plat?

Cea mai recentă nebunie pentru producătorii de televizoare este ecranul curbat, care oferă un unghi de vizualizare ideal. Cu toate acestea, acest lucru se aplică numai dacă stați direct în fața dispozitivului și nu prea departe. De exemplu, dacă mai mulți oameni se uită la televizor și nu toată lumea stă chiar în fața lui, se vor bucura să vizioneze mai bine pe un ecran complet plat.

Monitor sau TV?

Astăzi, atât televizoarele, cât și monitoarele sunt realizate într-un design plat și pot fi obținute la aceeași dimensiune, dar un televizor cu ecran mare este de obicei mai ieftin decât un monitor de dimensiune similară. Acest lucru se datorează, printre altele, pentru că un monitor profesional care este folosit și pentru lucrări grafice trebuie să fie perfect corect în ceea ce privește culoarea, în timp ce televizoarele care sunt de obicei văzute de la distanță și nu sunt folosite pentru lucrările grafice sunt mai puțin solicitante. Televizoarele sunt, de asemenea, echipate cu un tuner TV, care convertește semnalele primite de la antenă sau cablu într-un format vizibil. Cu toate acestea, sunt acum disponibile monitoare TV tuner care sunt capabile de același lucru, cu telecomandă și difuzoare încorporate. Monitoarele au rapoarte speciale de aspect 21:9, ultra-late, cu funcții optimizate special pentru playerele video. Pentru o bucătărie sau un loc în care nu este mult spațiu, un monitor TV tuner poate fi o alegere bună în locul unui televizor normal.

Ce este modul de joc TV?

În cazul jocurilor video, este foarte important ca toate mișcările efectuate cu controlerul să fie afișate fără întârziere pe ecran, deoarece doar așa se poate controla corect jocurile. Prin activarea modului de joc TV, afișajul va fi optimizat pentru aceasta, caz în care televizoarele vor dezactiva și algoritmii de îmbunătățire a imaginii de sute de herți deoarece ar provoca o întârziere.

Majoritatea jucătorilor de consolă folosesc deja un televizor ca monitor. Conectați-vă dispozitivul la televizor cu un cablu HDMI (PC/laptop) sau oglindirea ecranului (telefon) și vă puteți bucura de jocurile preferate la o rezoluție mai mare. Indiferent dacă este un joc complex sau un joc de supraviețuire, vă veți distra mai mult jucându-l pe un ecran mai mare.

Ce sunet trebuie să aibe televizorul?

Deși producătorii includ date despre sunetul televizoarelor în fișele tehnice: cele mai ieftine televizoare sunt echipate cu difuzoare încorporate de mai puțin de 10 wați, în timp ce cele mai scumpe pot oferi un număr mai mare de wați. Aceste cifre nu trebuie interpretate în sine, iar această capacitate a televizoarelor de înaltă performanță este, în general, subliniată în descriere. Cu toate acestea, pentru majoritatea televizoarelor, poate doriți să conectați un amplificator sau un sistem de sunet home theater sau un proiector de sunet pentru un sunet bun.

Ce clasă energetică alegeți?

Conform reglementărilor UE, producătorii sunt obligați să furnizeze o etichetă energetică pentru televizoarele nou vândute, indicând ratingul dispozitivului (A +++ este cel mai economic, A ++ și A + sunt încă destul de economice, iar D este cel mai puțin economic) și costul estimat al consumului anual de energie electrică. Nu mai merită să cumpărați un dispozitiv cu un rating energetic mai mic decât A+.

Deci, dacă alegeți un televizor, cel mai important lucru de decis este rezoluția și dimensiunea dispozitivului. Nu vă faceți griji, un dispozitiv de 40 de inch se va potrivi de obicei într-o cameră mai mică, dar ar trebui să cheltuiți mai mult doar dacă urmăriți emisiunea de la distanță. Un televizor full-HD este acum o alegere universală: chiar și emisiunile standard și HD arată bine pe el. Viitorul, pe de altă parte, este pentru dispozitivele cu rezoluție ultra-HD, care sunt încă cele mai ideale pentru scopuri home theater. Dacă aveți o colecție de filme Blu-ray acasă, aceasta poate fi o alegere bună.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending