Conecteaza-te cu noi

Tehnologie

Evoluția Telefoanelor Mobile

Publicat

pe

Evoluția Telefoanelor Mobile | Zicala.ro

Telefoanele mobile au avut o evoluție remarcabilă în ultimii 20 de ani, devenind un accesoriu inseparabil pentru fiecare în zilele noastre. Smartphone-urile devin din ce în ce mai utile și, de asemenea, mai accesibile. Telefoanele mobile reprezintă în prezent nu numai un mijloc mai rapid de comunicare între oameni, ci și o bună sursă de informații, care este de mare ajutor pentru oameni, care continuă să evolueze și să se dezvolte zi de zi pentru a ne face viața mult mai accesibilă.

Istoria telefonului mobil

Primul telefon mobil inventat datează din 3 aprilie 1973 de către compania Motorola din Manhattan și era un Motorola DynaTAC 8000x. A fost o zi importantă, reprezentând o revoluție mobilă.

În 1979, compania NTT a oferit consumatorilor japonezi acces la serviciul de telefonie mobilă. Și în 1983 Ameritech Mobile Communications a devenit prima companie care a început să vândă telefoane pentru consumatori. Prețul pentru un telefon Motorola a fost de 3.995 dolari.

Un alt an important pentru revoluția mobilă a fost 1992, când a apărut Nokia 1011. De asemenea, a venit cu o caracteristică unică, numită mesaje text. Din acel moment, oamenii s-au conectat mai mult și au avut ocazia să verifice ora și data pe telefonul lor și, de asemenea, au putut crea o agendă pentru contactele lor.

În 2003, 3G a început să câștige popularitate în întreaga lume, oferind o conexiune mai bună tuturor și pregătind lumea pentru următorul capitol al evoluției, care a fost smartphone-ul.

Anul 2007 a reprezentat unul dintre cei mai semnificativi pași evolutivi din industria telefoniei mobile atunci când Steve Jobs a creat primul iPhone. Acest nou telefon a venit cu cel mai proeminent ecran tactil pe care l-ai putut găsi și ai putea căuta pe internet ca pe un computer, ai putea asculta muzica și multe alte funcții utile. În 2021 ne putem bucura de iPhone 13 cu toate funcțiile acestuia.

Primul telefon Android a ieșit în 2008 oferit de T-mobile G1 urmat de primul Samsung Galaxy S, ieșit în 2010. După cum putem vedea, evoluția smartphone-ului devine mai rapidă de la un an la altul, aducându-ne multe funcții noi în folosim pentru a avea o conexiune mai bună între noi, un stil de viață mai bun și o viață mai confortabilă.

Avantajele oferite de smartphone-uri

Primul factor esențial pe care ni-l oferă smartphone-urile este conectivitatea. În zilele noastre puteți vorbi cu ușurință cu prietenii și rudele care au un smartphone. De asemenea, vă puteți conecta cu oameni din întreaga lume în câteva secunde. Acesta reprezintă un aspect esențial pentru fiecare oferindu-ne mai multe oportunități decât le-am avut vreodată.

Un alt avantaj semnificativ oferit de noile smartphone-uri este eficiența lor. Puteți face sarcini foarte repede, ceea ce vă va economisi timp prețios. De asemenea, puteți găsi diferite aplicații de utilizat pentru a fi mai eficient ca persoană. Puteți trimite e-mailuri, imagini și documente în câteva secunde în întreaga lume, oferindu-vă flexibilitatea de a lucra în mișcare oriunde vă aflați.

Divertismentul reprezintă un alt aspect important al acestei noi lumi digitale. Puteți citi cărți direct de pe smartphone, puteți viziona videoclipuri interesante, puteți asculta muzica preferată sau chiar viziona filme oriunde v-ați afla. De asemenea, puteți instala tot felul de jocuri precum arcade, acțiune, logică sau chiar MMORPG pentru a vă face timpul să treacă mai repede și să vă distrați în același timp.

În concluzie, evoluția telefoanelor mobile a avut un impact semnificativ asupra vieții noastre de zi cu zi, făcându-ne mai conștienți de tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru și, de asemenea, peste tot în lume. Această revoluție vitală ne-a permis să obținem o perspectivă mai largă a vieții, să cunoaștem și să înțelegem diferite culturi, un acces mai extins la informații și, de asemenea, să ne îmbunătățim viața, așa că ar trebui să profităm de vremurile grozave în care trăim.

Continuați lectura
Click pentru a plasa comentariul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recenzii

AirPods 3 vs AirPods Pro

Publicat

pe

By

AirPods 3 vs AirPods Pro | Zicala.ro

AirPods 3 sunt aici. După o lungă așteptare pentru un succesor al AirPods 2, Apple a anunțat în cele din urmă unul. Noile căști au un design reîmprospătat și noi caracteristici. Dar cum se ridică la așteptările lui AirPods Pro? Ei bine, căștile Pro au debutat în 2019 și au fost una dintre cele mai de succes de pe piață. Dar noile AirPods 3 contestă AirPods Pro cu upgrade-urile lor.

Deci, merită cei 70 de dolari suplimentari pentru AirPods Pro sau AirPods 3 este o ofertă mai bună? Să aflăm.

Design și Caracteristici AirPods 3 vs AirPods Pro

AirPods 2 sunt predecesorul AirPods 3, iar acestea aveau un design semnificativ diferit în comparație cu AirPods Pro. Nu este cazul noilor căști Apple. AirPods 3 au tulpini mai scurte, la fel ca AirPods Pro. Ceea ce este diferit în ceea ce privește noile căști de intrare Apple este faptul că păstrează același design pentru vârfuri ca și AirPods 2. Aceasta înseamnă că AirPods 3 sunt proiectate pentru a se potrivi oricărei urechi, în timp ce AirPods Pro vin cu sfaturi de dimensiuni diferite în ordine să se potrivească perfect. Acest lucru înseamnă că există șanse mai mari ca AirPods Pro, cu vârfurile lor de cauciuc, să se potrivească mai bine decât cele din plastic ale AirPods 3.

Dar acest design nemodificat al vârfului urechii are și alte dezavantaje. În primul rând, acest lucru înseamnă că AirPods 3 va oferi o izolare mai slabă a zgomotului în comparație cu AirPods Pro cu vârfurile lor din cauciuc. Totuși, ambele modele Apple oferă funcții de urmărire dinamică a capului audio spațială și un senzor Force Touch pentru comenzi.

Cel mai mare dezavantaj al AirPods 3 față de AirPods Pro este lipsa de anulare activă a zgomotului (ANC). Aceasta înseamnă că, deși AirPods Pro oferă moduri de transparență și ANC, AirPods 3 nu. Acest lucru ar putea fi o problemă pentru mulți, dar ar trebui să luați în considerare și diferența de preț dintre cele două.

În ceea ce privește cazurile de încărcare a acestor căști, acestea sunt aproape identice. Atât AirPods 3, cât și AirPods Pro au carcase de încărcare de dimensiuni similare, oferite într-o singură opțiune de culoare, și ambele au un design aproape identic.

În general, AirPods Pro oferă în continuare mai multe funcții, dar AirPods 3 au tot ce au nevoie pentru a fi un hit.

The AirPods 3 are a significant update over their predecessor and a threat to the AirPods Pro - AirPods 3 vs AirPods Pro
AirPods 3 reprezintă o actualizare semnificativă față de predecesorul lor și o amenințare pentru AirPods Pro

Durata de viață a bateriei AirPods 3 vs AirPods Pro

Pur și simplu, bateria la AirPods 3 durează mai mult decât AirPods Pro. Noile AirPods 3 pot dura până la 6 ore de ascultare și 4 ore de convorbire cu o singură încărcare, în timp ce AirPods Pro durează până la 5 ore de ascultare și 3,5 ore de convorbire. Durata de viață a bateriei AirPods Pro este puțin mai slabă cu modul ANC sau Transparency activat, durând până la 4,5 ore.

Surpriză surpriză, căștile AirPods 3 au o durată de viață mai bună a bateriei și cu carcasa de încărcare. AirPods 3 poate dura până la 30 de ore de ascultare a muzicii și până la 20 de ore de convorbire cu carcasa, în timp ce în comparație AirPods Pro vă va dura doar 24 de ore de ascultare și 18 ore de convorbire.

Spre deosebire de AirPods 2 care avea o versiune cu și o versiune fără încărcare wireless, AirPods 3 vine doar cu o carcasă de încărcare wireless. Acesta este și cazul AirPods Pro. Ar trebui să vă așteptați la cazurile de încărcare ale celor două să aibă aceleași durate de încărcare. Ambele carcase de încărcare acceptă și MagSafe.

Prețul AirPods 3 vs AirPods Pro

Apple's AirPods lineup pricing - AirPods 3 vs AirPods Pro
Prețuri Apple AirPods

Aici lucrurile devin interesante. AirPods 3 au un preț mai mic decât AirPods 2 cu o carcasă de încărcare wireless – 179 USD. Noile căști sunt deja disponibile pentru precomandă și vor începe să fie livrate săptămâna viitoare. Vânzarea cu amănuntul AirPods Pro la 249 USD, ceea ce nu reprezintă un preț atât de mare față de noile căști de intrare Apple.

Ar trebui să luați în considerare trei lucruri înainte de a alege ce pereche de căști să alegeți. AirPods 3 au avantajul unei durate de viață mai bune a bateriei, ceea ce este important.

AirPods Pro, pe de altă parte, are o caracteristică foarte importantă – Anularea activă a zgomotului. Acest lucru s-ar putea să nu pară mare lucru la început, dar atât modul ANC, cât și modul Transparency sunt foarte utile, mai ales dacă sunteți mereu în mișcare.

Nu în ultimul rând, cu excepția prețului în sine, este faptul că aceste două perechi de căști au un design diferit al vârfului urechii. Ce design de vârf este mai bun depinde de preferințele dumneavoastră personale. În timp ce AirPods 3 va cădea probabil mai ușor din urechi, nu vor înăbuși la fel de mult din exterior ca AirPods Pro. Dar dacă anularea zgomotului este ceea ce vă place, atunci AirPods Pro sunt potrivite pentru dumneavoastră.

În cele din urmă, depinde de dumneavoastră să decideți perechea preferată, dar având în vedere diferența de preț, atât AirPods 3, cât și AirPods Pro oferă o valoare similară.

Continuați lectura

Tehnologie

Cele Mai Bune Programe Antivirus din 2021

Publicat

pe

By

Cele Mai Bune Programe Antivirus din 2021 | Zicala.ro

Deoarece tehnologia a evoluat într-un ritm rapid, este firesc ca cea mai mare amenințare a sa, virusurile, să evolueze și ele. Așadar, a devenit foarte important ca un dispozitiv să aibă un antivirus puternic care să poată face față acestui tip de programe malware care ar putea deteriora computerul. Amenințările cibernetice vizează atât consumatorii, cât și întreprinderile, așa că să găsim împreună unule dintre cele mai de succes programe antivirus din 2021.

Bitdefender Antivirus Plus

Unul dintre cele mai bune sau poate cele mai bune programe antivirus de pe piață este Bitdefender Antivirus Plus. Cu peste 500 de milioane de utilizatori la nivel mondial, este unul dintre cele mai cunoscute antivirusuri din ultimul deceniu.

Din păcate, Bitdefender funcționează numai pe sistemele Windows, care își atrage valoarea de piață cu o marjă. Caracteristicile sale constau în protecție și remediere ransomware, VPN opțional, instrumente de confidențialitate și Safepay. În comparație cu alte programe antivirus, rezultatele testelor realizate de laboratoare de testare precum AV Comparatives și AV Test, arată ratinguri ridicate la toate categoriile.

Acest antivirus este ușor de instalat și de utilizat, deși este necesară o înregistrare online, înainte de a putea descărca aplicația. După ce îl instalați, operațiunea nu va deveni mai dificilă, deoarece Bitdefender se va ocupa de computerul dumneavoastră. O notificare va apărea pe desktop ori de câte ori este detectată o amenințare de virus, care vă informează despre ce atacă computerul dumneavoastră și când virusul a fost învins.

Unul dintre dezavantajele Bitdefender Antivirus Plus este că poate proteja până la trei dispozitive Windows fără a fi nevoie să plătească pentru o licență suplimentară. Un alt dezavantaj este că consumă o cantitate mare de resurse de sistem. Aceasta înseamnă că, dacă se întâmplă să aveți un sistem mai vechi, s-ar putea să vă aflați într-o situație proastă. O caracteristică notabilă este că are un abonament de actualizare automată, menținând sistemul curat pe tot parcursul anului.

Kaspersky Anti-Virus

Kaspersky Antivirus iese în evidență cu una dintre cele mai bune caracteristici remarcabile ale pieței: scanări antivirus extrem de configurabile, prevenirea infecțiilor prin criptomină și apărarea autoprotecției.

La fel ca Bitdefender, singurul sistem de operare al Kaspersky este Windows, dar, în afară de primul antivirus menționat, poate fi utilizat pe maximum cinci dispozitive. Se concentrează pe asigurarea unei acoperiri complete pentru computerul dumneavoastră, deși nu are la fel de multe funcții pe cât ar putea avea alte antivirusuri. Dar asigurați-vă că caracteristicile sale sunt una dintre cele mai bine cotate dintre antivirusuri.

Caracteristicile sale includ rutine inteligente de auto-protecție, protecție generală excelentă împotriva virușilor (are una dintre cele mai rapide modalități de a face față amenințărilor nedescoperite noi). O scanare rapidă a virusului configurabilă vă va ajuta să vă mențineți computerul în afara programelor anti-malware.

Unul dintre punctele sale slabe este că unele dintre caracteristicile sale sunt puțin tremurate. De exemplu, expertul de configurare a browserului acoperă numai Internet Explorer. Și știm cu toții că acest browser nu este unul dintre cele mai populare browsere de pe piață. Dar s-ar putea să nu fie o problemă atât de mare, deoarece Kaspersky Internet Security vă oferă suficientă securitate de navigare și unul dintre cele mai inteligente firewall-uri (nici măcar nu veți observa cât de silențios funcționează). Internet Security va acoperi, de asemenea, computerele Mac și unele dispozitive mobile de lângă computerul dumneavoastră Windows.

Un produs emblematic, Kaspersky Total Security, vă va oferi cea mai complexă protecție. Nu contează dacă vă folosiți dispozitivele pentru a juca jocuri precum acțiune, multiplayer sau orice alt tip de joc sau pur și simplu vă folosiți computerul pentru muncă, Total Security de la Kaspersky vă va proteja. Versiunea Premium vă va permite o serie de beneficii, cum ar fi controale parentale, administratori de parole și chiar copii de rezervă locale automate. Testat de AV-Comparatives, Kaspersky Anti-Virus a obținut un scor înalt.

Norton 360 Deluxe

Norton Antivirus, sau cum era cunoscut anterior, AntiVirus Basic, oferă o protecție excelentă împotriva malware-ului. Funcțiile suplimentare Norton 360 Deluxe combină toate cele opt caracteristici ale predecesorilor într-una, oferindu-vă unul dintre cele mai apreciate antivirusuri din 2021.

Serviciul VPN nelimitat, monitorizarea datelor cu caracter personal dark-web, managerul de parole, controale parentale și până la 50 GB spațiu de stocare online sunt doar câteva dintre caracteristicile sale. Dacă doriți să optați pentru protecția completă a identității, Norton vă oferă trei pachete suplimentare, cu un grad diferit de servicii LifeLock și un spațiu de stocare suplimentar. Unul dintre acest antivirus minus este costul cercurilor în jurul numerelor de trei cifre, dar totuși vă va costa mai puțin decât să achiziționați separat aceste caracteristici suplimentare.

Deși nu oferă utilizatorilor o tocătoare de fișiere, un browser web securizat sau o criptare a fișierelor cu oricare dintre produsele sale, serviciul său de protecție digitală include cel puțin unul dintre pachetele sale.

În concluzie, toate dispozitivele noastre au nevoie de un fel de protecție. Software-ul antivirus va fi întotdeauna la îndemână, mai ales pentru cei care au nevoie de securitate în afaceri sau pentru cei care utilizează internetul în mod regulat. Am numit în acest articol doar câteva dintre numărul mare de programe antivirus pe care le puteți utiliza.

Continuați lectura

Gaming

2021 Tendințe în IT și Gaming

Publicat

pe

By

2021 Tendințe în IT și Gaming | Zicala.ro

Industria jocurilor este în continuă schimbare de ani de zile. Motivul este că noile tehnologii cheie continuă să intre pe piață. Criptarea SSL a fost doar începutul. În special în ultimii ani, au existat tehnologii inovatoare în industria jocurilor. Aceste inovații au deschis o serie de posibilități diverse pentru fanii jocurilor. Datorită progresului tehnic general, vor exista, fără îndoială, o serie de inovații pentru fanii jocurilor și în 2021. Mai mult, sfârșitul anului este întotdeauna momentul pentru a lua în considerare tehnologiile și abordările care vor afecta IT-ul corporativ în viitorul apropiat.

Din punctul nostru de vedere, producătorii de software se vor alinia și mai mult la nevoile clienților lor în 2021. În general, tendințele în software se îndreaptă din ce în ce mai mult către personalizare, orientare către servicii și experiențe ale utilizatorilor la nivel B2C.

Integrarea AI în software cloud

În 2020 companiile au văzut și au experimentat cât de volatile pot fi piețele chiar aparent stabile, cât de repede se schimbă cerințele clienților și cât de dificil este să reacționăm la aceste schimbări cu agilitate. Integrarea sporită a tehnologiilor bazate pe AI va îmbunătăți capacitatea companiilor de a reacționa și de a acționa, deoarece vor avea instrumente de analiză și prognoză semnificativ mai fiabile. Acest lucru face mai ușoară prezicerea evoluțiilor viitoare ale pieței.

Analize HR

Chiar și în 2021, după transformarea digitală către biroul de acasă, companiile trebuie să fie în continuare agile cu problemele de resurse umane și să reacționeze rapid la cerințele pieței în schimbare – de ex. atunci când își modernizează portofoliul către servicii digitale. În acest scop, este esențială cunoașterea detaliată a faptului dacă o companie are know-how-ul adecvat. Prin urmare, este recomandabil să răspundeți la această întrebare pe baza datelor.

Luați decizii de personal pe baza datelor

Cei responsabili au nevoie de o imagine de ansamblu precisă a performanțelor cu performanțe scăzute, a potențialului ridicat și a lipsurilor de competențe din companie pentru a putea decide unde este nevoie de formare suplimentară sau recrutare. Cu alte cuvinte, vedem accentul pe analiza resurselor umane, în special pe analizele prescriptive. În special în vederea unor noi domenii de afaceri și a extinderii în continuare a razei de acțiune antreprenorială, prognozele fiabile ale viitoarelor nevoi ale angajaților pot ajuta la conturarea nevoii de acțiune a unei companii în zona resurselor umane în lunile următoare cât mai specific posibil.

Managementul personalizat al aptitudinilor

În domeniul gestionării competențelor, aplicațiile bazate pe AI permit compararea automată a competențelor angajaților care au fost deja înregistrate într-o manieră structurată cu cerințele rezultate din noile proiecte. În acest fel, managerii de resurse umane pot obține rapid o imagine de ansamblu despre câte resurse sunt disponibile intern pentru a face față noilor sarcini.

Individualizarea software-ului cloud

Din ce în ce mai mult, utilizatorii se așteaptă ca soluțiile software să fie exact adaptate cerințelor lor. În același timp, însă, tendința sistemelor cloud este din ce în ce mai mult către standardizare. În acest context, producătorii se vor baza din ce în ce mai mult pe tehnologii flexibile cu care pot fi configurate și soluții bazate pe cloud, de exemplu prin definirea suprafeței aplicației folosind metadate în loc să o programeze într-o manieră neschimbabilă folosind codul sursă rigid. Acest lucru creează un sistem foarte dinamic care, în ceea ce privește experiența utilizatorului, este foarte mult orientat către aplicația specifică.

Software B2B cu ușurință în utilizare la nivel B2C

În 2021, producătorilor de software li se va cere din ce în ce mai mult să furnizeze informații într-un mod în care chiar și utilizatorii fără experiență își pot găsi cu ușurință calea în jurul unui sistem. Tendința este spre sisteme care pot fi utilizate intuitiv. Nu mai sunt necesare eforturi suplimentare, cum ar fi formarea, testarea și fazele de încercare. De asemenea, ajută așa-numitele ghiduri de utilizare în aplicație, care ajută utilizatorul în mod interactiv și intuitiv să utilizeze software-ul pe baza aplicației specifice.

Informații „la cerere” direct din sistem

Chatbots oferă asistență importantă aici, deoarece utilizatorii primesc informații de la sistem „la cerere”. Această nouă formă de experiență a utilizatorului (UX) în mediul B2B, care este puternic orientată către un B2C UX, nu numai că duce la o mai mare loialitate a utilizatorului față de produsul pe care îl folosește, dar, în cele din urmă, și la o mai mare loialitate a clienților față de producător.

În ansamblu, tendințele pe care le-am identificat ca fiind definitoare și determinante pentru anul 2021 au ca rezultat un pachet total de servicii care va face chiar mai ușor pentru utilizatori să obțină informațiile de afaceri de care au cu adevărat nevoie. Având în vedere acest lucru, anul IT 2021 va fi în mod clar anul clientului.

Performanță mai bună prin cloud distribuit

Tendința de aici va fi spre distribuție descentralizată în mai multe centre de date în sensul unui cloud distribuit. Avantajele acestei abordări sunt deosebit de evidente în cazul unei latențe mai mici și a unei redundanțe mai bune. Norul provoacă, de asemenea, o schimbare a structurilor utilizatorilor – departe de utilizatorii convenționali individuali și către multi-utilizatori. Acest lucru face posibil ca companiile care au implementat sisteme capabile de mai mulți utilizatori să se bazeze și mai mult pe comunicarea și colaborarea dintre angajați în procesele lor de lucru. Microserviciile flexibile îndeplinesc această cerință.

Cloud gaming și experiență de mobile gaming

În 2021 va fi din ce în ce mai important pentru majoritatea fanilor de jocuri să poată accesa jocuri online din orice locație. Iar producătorii de software depun toate eforturile pentru a se asigura că fanii jocurilor sunt mulțumiți în consecință. Mai mult, toate titlurile pe care alegeți să le jucați pot fi gestionate prin cloud. La urma urmei, jocurile pot fi descărcate pur și simplu de pe un dispozitiv mobil. În acest fel, tu, în calitate de jucător, te salvezi să fii nevoit să te conectezi la mai multe platforme. Deci, nu există confuzie cu privire la parole și, prin urmare, nu există aglomerație cu conturile.

Realitate virtuala

Ce zici dacă ai simți că faci parte din lumea jocurilor online în fața computerului sau smartphone-ului tău? Acest lucru este posibil cu ajutorul realității virtuale. În ultimii ani, acest subiect a devenit din ce în ce mai important în jocuri, în general. Dar jucătorii nu s-au putut obișnui cu acest subiect. Mai mult, abia în ultimii ani realitatea virtuală a căpătat o importanță tot mai mare. Tehnologia în sine a fost mai mult sau mai puțin inadecvată pentru o lungă perioadă de timp. Între timp, producătorii au depus eforturi și au rafinat tehnic ochelarii VR. Astfel, pe lângă caracteristici, designul a fost optimizat și s-au întâmplat multe, mai ales cu caracteristicile. Ochelarii VR actuali au un cip integrat care permite cuplarea între ochelarii VR și computer sau smartphone.

Continuați lectura

Trending