Conectează-te cu noi

News

Valve îi Avertizează pe Proprietarii de Steam Deck

Publicat

pe

Valve îi Avertizează pe Proprietarii de Steam Deck | Zicala.ro

Într-un tweet oficial, Valve le recomandă proprietarilor consolei de jocuri portabile Steam Deck să nu se joace pe dispozitivele lor afară în căldură. Avertismentul vine pe fondul unor rapoarte de caniculă extremă în Marea Britanie și Europa.

Steam Deck și căldura?

Producătorul Steam Deck subliniază că dispozitivul portabil de gaming funcționează cel mai bine la o temperatură ambientală de 0 până la 35 °C. Dacă temperatura depășește limita, mecanismul încorporat al Steam Deck-ului va reduce performanța pentru a se proteja. Și în timpul caniculei, această limită este depășită cu mult. De exemplu, în Marea Britanie temperatura a depășit pragul de 40 °C, care este un nou record pentru țară.

Valve explică că APU-ul AMD quad-core personalizat (denumit Aerith) din interiorul Steam Deck-ului funcționează fără probleme la temperaturi de până la 100 °C. Dar, de îndată ce temperatura depășește acel prag, Steam Deck va accelera cipul, reducând performanța generală. În cel mai rău caz, când temperatura atinge 105 °C, Steam Deck se va închide complet pentru a preveni supraîncălzirea și pentru a păstra integritatea dispozitivului.

Valve nu este prima companie care își sfătuiește clienții să nu-și folosească dispozitivele într-un mediu fierbinte. Cu o săptămână mai devreme, Nintendo a apelat la Twitter pentru a emite un avertisment similar proprietarilor de Nintendo Switch. Producătorul japonez consideră că 35 °C este temperatura maximă sigură.

De asemenea, Nintendo le-a recomandat utilizatorilor Switch să curețe prizele de aer și să lase cel puțin 10 cm de spațiu liber în jurul lor.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending