Conectează-te cu noi

Călătorie

Atracții de Lux în Monaco

Publicat

pe

Atracții de Lux în Monaco | Zicala.ro

Cunoscut drept cel mai luxos loc de pe planetă, dimensiunea sa nu depășește doar doi kilometri pătrați. Chiar și așa, nu te va dezamăgi dacă plănuiești o excursie pentru a te minuna de frumusețea luxului. La urma urmei, cele mai bune lucruri se găsesc în locuri neașteptate, nu?

Parte a Rivierei Franceze, chiar și natura are o senzație luxuriantă, datorită influențelor climatice ale Coastei de Azur: vreme caldă, perfectă, mare de un albastru profund, flori care o completează cu culorile lor vii și palmierii eleganți.

Desigur, frumusețea naturii nu este singurul lucru care face din Monaco una dintre cele mai rafinate atracții turistice. Există multe puncte de interes care vă vor impresiona nu numai prin aspectul lor, ci și prin istoria lor fascinantă.

1. Cazinoul din Monte Carlo

S-ar putea să-l recunoașteți din celebrele filme James Bond, precum „Casino Royale”, „Never Say Never Again”, sau „Goldeneye”, dar adevărul este că nu cazinoul a beneficiat de succesul filmelor, ci au fost filmele care și-au luat prestigiul de la frumosul cazinou.

Prin urmare, ce îl face o atracție atât de mare? Ei bine, chiar și istoria locului este suficient de bună pentru a vă ademeni. Clădirea pe care o putem admira astăzi a fost proiectată de renumitul arhitect al Operei din Paris: Charles Garnier, în 1879. Povestea sa de origine poate fi destul de surprinzătoare pentru un loc ca Monaco, dar cazinoul trebuia să fie o modalitate prin care familia Grimaldi, conducătoare, să devină stabilă financiar și, după cum putem spune astăzi, s-a dovedit a fi un plan de succes. Până în ultimii ani, soții Grimaldi nu au fost singurii care au fost ajutați de cazinou, deoarece și economia Principatului Monaco a înflorit din cauza acesteia! Acestea fiind spuse, ne putem doar imagina puterea pe care o are acest loc.

Complexul de cazinouri nu găzduiește doar zona de jocuri de noroc și divertisment, ci și Opéra de Monte-Carlo și cartierele Les Ballets.

2. Palatul Prințului

Apropo de familia Grimaldi, ei sunt de fapt cea mai veche monarhie din lume. Palatul Prințului este casa lor și se găsește pe peninsula Le Rocher, cu vedere la mare. Priveliștea uluitoare a servit de fapt un scop crucial încă din secolul al XIII-lea, deoarece a permis să fie observată întreaga zonă înconjurătoare, palatul fiind mai întâi o fortăreață când a fost construit.

În calitate de vizitatori, puteți admira Galeria Hercule care adăpostește fresce din secolele XVI și XVII, Camera Albastră, loc care găzduiește evenimente oficiale ale statului, Sala Tronului, unde au loc ceremoniile oficiale, sau Sala Mazarin cu lambriuri din lemn.

Piesa de rezistență sunt Capela Palatina și minunata scară dublă construită din marmură de Carrara, aflată în curtea principală. Dacă sunteți suficient de norocos, puteți vedea chiar și Orchestra Filarmonicii din Monte-Carlo cântând acolo.

3. Colecția de mașini a H.S.H. prințul de Monaco

Dacă sunteți un pasionat de mașini, Monaco are și acest lucru acoperit. Puteți găsi colecția pur și simplu uimitoare de mașini de epocă pe terasele din Fontvieille. Deține aproximativ 100 de modele, toate construite de renumite fabrici auto americane și europene, precum Ferrari, Maserati, Rolls Royce sau Lamborghini.

Experiența completă cu mașini a Monaco poate fi îndeplinită dacă participați și la Formula One Monaco Grand Prix, cursa auto locală, care este și unică pentru locația sa: străzile orașului. Are loc o dată pe an, în ultimul weekend din mai. Este adevărat că, din cauza străzilor înguste, locul nu este ideal, dar tradiția trebuie respectată, așa cum se întâmplă încă de la începutul secolului al XX-lea.

Sperăm că această scurtă, dar intrigantă descriere a acestor locuri uimitoare va făcut la fel de fascinat ca și pe noi de Monaco și să credeți că asta nu este tot! Acestea sunt doar câteva dintre locurile spectaculoase pe care Monaco le are de oferit, chiar dacă este un loc atât de mic. De asemenea, puteți găsi grădini frumoase care expun luxul naturii sau centre culturale precum Opéra de Monte-Carlo sau teatrul în aer liber Fort Antoine. Am rezerva cea mai apropiată călătorie dacă am fi în locul dumneavoastră!

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending