Conectează-te cu noi

Tehnologie

Care Este Scopul Sistemului de Nume de Domeniu (DNS)?

Publicat

pe

Care Este Scopul Sistemului de Nume de Domeniu (DNS)?

Sistemul de nume de domeniu (DNS) este atât un element foarte interesant, cât și foarte important al rețelei globale de internet. Este greu de imaginat cum ar arăta lumea dacă nu ar fi fost dezvoltată! Dacă este prima dată când auziți despre sistemul de nume de domeniu, nu vă faceți griji! Deci, hai să explicăm tot ce trebuie să știți despre DNS!

Sistemul de nume de domeniu (DNS) – Definiție

Sistemul de nume de domeniu, cunoscut pe scurt DNS, este o infrastructură ierarhică descentralizată. Conține o bază de date cu toate numele de domenii existente și adresele IP asociate acestora.

În acest fel, face internetul simplu și ușor de utilizat pentru utilizatorii obișnuiți din zilele noastre.

În momentul în care un utilizator dorește să vadă un site, acesta scrie numele de domeniu în browser. Această acțiune declanșează un proces (rezoluție DNS) pentru găsirea adresei IP corespunzătoare a acelui nume de domeniu. Identificarea numerică este necesară deoarece calculatoarele nu sunt capabile să comunice cu cuvinte. Prin urmare, numele de domeniu este tradus la o adresă IP. Odată găsită adresa respectivă, browserul se poate conecta și încărca site-ul.

Dacă ne uităm înapoi la vremurile în care sistemul de nume de domeniu (DNS) nu era încă dezvoltat, nu a fost atât de ușor să ajungeți la site-ul preferat. Atunci ar trebui să vă amintiți și să introduceți adresa IP lungă și dificilă, în loc să scrieți numele de domeniu simplu și ușor. O provocare absolută a memoriei! Din fericire, sistemul de nume de domeniu (DNS) a permis utilizatorilor obișnuiți să opereze cu numele de domenii și a oferit calculatoarelor posibilitatea de a se conecta cu metoda lor preferată (adresele IP).

Scopul sistemului de nume de domeniu (DNS)

Existența sistemului de nume de domeniu este crucială! Acesta servește mai multor scopuri esențiale, care permit utilizatorilor să aibă o experiență incredibilă și ușoară pe internet. Acestea sunt următoarele:

  • Rezolvă numele de domenii.
  • Permite căutări rapide și ușoare pe internet.
  • Implementează memorarea în cache DNS pentru răspunsuri și mai rapide.
  • Puteți finaliza o tehnică de echilibrare a sarcinii.
  • Îl puteți folosi pentru a verifica servicii, servere, e-mailuri și multe altele.
  • Direcționează mesajele, datorită serverelor de e-mail.
  • Efectuează rutarea serviciului.

Dacă vă întrebați cum puteți profita de toate oportunitățile sistemului de nume de domeniu (DNS), ar trebui să vă familiarizați cu diferitele servicii DNS.

Servicii DNS

Sistemul de nume de domeniu (DNS) are multe de oferit. Alegerea unui serviciu DNS depinde de nevoile dumneavoastră și ale companiei. Există multe servicii DNS diferite, iar selectarea celui potrivit pentru dumneavoastră are o mare importanță. Cel mai bine este să alegeți un furnizor de găzduire DNS de încredere, binecunoscut, cum ar fi Cloudflare sau Namecheap. Toate au o listă extinsă de servicii DNS, care sunt geniale.

Serviciile DNS pot fi împărțite în două categorii principale – serviciu DNS gratuit și serviciu DNS premium. Să explicăm puțin mai multe despre fiecare dintre ele și să vă ajutăm să înțelegeți care este cea mai bună opțiune pentru afacerea dumneavoastră.

Serviciu DNS gratuit

Acesta este un serviciu care este absolut necesar pentru fiecare site de pe internet. Oferă posibilitatea ca domeniul dumneavoastră să fie vizibil. Este complet gratuit, dar are caracteristici foarte limitate. De aceea, serviciul DNS gratuit este cel mai potrivit pentru proprietarii de site-uri care abia încep călătoria cu DNS. De exemplu, dacă aveți un blog personal mic, puteți încerca cu siguranță acest serviciu.

Serviciu DNS premium

Acest serviciu este mai avansat când vine vorba de gestionarea numelui de domeniu. Serviciile DNS premium oferă o gamă largă de caracteristici pe care le caută de obicei profesioniștii. Cu acesta, puteți beneficia de viteză îmbunătățită, zone DNS suplimentare, metode de echilibrare a sarcinii, DNSSEC, DNS Failover și multe altele. Acest serviciu este foarte recomandat pentru organizațiile medii și pentru întreprinderile mari. Se potrivește perfect cu traficul ridicat și cerințele de securitate îmbunătățite!

Concluzie

Deci acum că știți cât de important este de fapt rolul sistemului de nume de domeniu (DNS) vă puteți transforma adresele IP ale site-ului în numele de domenii, făcând comunicarea cu calculatoarele mai ușoară ca niciodată!

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Tehnologie

Definirea Unei Rețele

Publicat

pe

By

Definirea Unei Rețele | Zicala.ro

Utilizarea unei politici de întreprindere ajută la asigurarea securității datelor în rețea. Cel mai bine este să aveți politici granulare pentru datele sensibile pentru a vă asigura că încălcările pot fi rezolvate rapid. Măsurile de securitate zero-trust reduc, de asemenea, riscurile, previn mișcarea laterală a programelor malware și verifică conformitatea cu reglementările. Atunci când politicile de rețea sunt definite cu atenție, acestea pot fi implementate pentru a sprijini nevoile afacerii și pentru a o ajuta să se mențină în conformitate cu reglementările. Gândiți-vă la politici ca obiective și scopuri pentru a vă asigura că datele sunt protejate împotriva amenințărilor cibernetice.

Rețele și computere

În general, computerele conectate la o rețea pot fi clasificate ca stații de lucru sau servere. Serverele nu sunt de obicei folosite direct de oameni. Acestea sunt de obicei dedicate furnizării de servicii necesare pentru funcționarea rețelei. Câteva exemple de servicii furnizate de un server includ imprimarea, trimiterea de faxuri, găzduirea de software, partajarea fișierelor, mesageria și controlul accesului. O rețea poate fi un instrument foarte util pentru companii pentru a gestiona informațiile și a colabora la proiecte.

O rețea conține noduri, care sunt puncte fizice de conexiune care pot face schimb de informații. Fiecărui dintre aceste dispozitive i se atribuie o adresă IP pentru a se identifica și a comunica. Routerele sunt folosite pentru a determina cea mai eficientă rută pentru a ajunge la celelalte noduri de rețea. Comutatoarele conectează dispozitivele și gestionează comunicarea de la nod la nod. Scopul fiecărui dispozitiv este de a partaja resurse. Pentru a face acest lucru, ei folosesc protocoale pentru a trimite și a primi date. În general, o rețea are mai multe straturi.

Continuați lectura

Tehnologie

Tendințele Tehnologice din Industria Muzicală pentru Următorii 5 ani

Publicat

pe

By

Tendințele Tehnologice din Industria Muzicală pentru Următorii 5 ani

Timpul rareori stă pe loc în industria muzicală, unele tendințe care durează mai puțin decât timpul necesar pentru a citi ultimul cuvânt din această propoziție.

Progresele tehnologice au jucat, fără îndoială, un rol cheie în schimbarea afacerii muzicale și vor continua să facă acest lucru în viitorul apropiat.

Având în vedere acest lucru, analizăm câteva dintre modalitățile în care tehnologia va modela industria muzicală în următorii cinci ani.

Revânzarea site-urilor de bilete pentru a deveni mai sofisticate

Un studiu recent realizat de Betway a evidențiat modul în care costul de a fi un superfan al muzicii a scăpat masiv de sub control în ultimii ani.

Site-urile de bilete de revânzare au beneficiat de creșterea popularității în muzica live, deși este corect să spunem că mulți oameni din industrie sunt nemulțumiți că există.

Cu toate acestea, având în vedere că mulți consumatori aparent fericiți să plătească prețuri mari pentru a-și urmări spectacolele preferate în direct.

Pe această bază, este probabil ca operatorii de platforme de revânzare să devină și mai sofisticați în modul în care obțin bilete pentru cei mai mari artiști.

Inversați prețurile dinamice la boom

Prețurile dinamice pe site-urile primare de bilete au fost criticate, fanii lovind artiștii care permit utilizarea acestui sistem bazat pe algoritmi.

Prețurile pot fi umflate enorm pe baza cererii în timp real atunci când se utilizează această tehnologie, care adesea pune biletele în afara accesului fanilor fideli.

Unii experți au sugerat că trupele muzicale ar trebui să adopte prețuri dinamice inverse punând mai întâi în vânzare bilete la prețuri accesibile înainte de a crește prețurile mai aproape de eveniment.

Având în vedere daunele reputației care pot fi cauzate de supraîncărcarea ventilatoarelor, nu ar fi surprinzător să vedem mai multe acte care iau măsuri pentru a rezolva acest lucru prin implementarea prețurilor dinamice inverse.

Inteligența artificială va face muzica mai accesibilă

Inteligența artificială (AI) este deja răspândită în multe domenii ale industriei muzicale și se așteaptă să devină și mai comună în viitor.

Instrumentele de compoziție AI și de sinteză a vocii vor transforma modul în care muzica este distribuită, făcând mult mai ușor pentru muzicieni să-și facă remarcată munca.

Teoria din spatele acestui lucru funcționează în același mod în care jucătorii au reușit să câștige bani din activitățile lor prin streaming live.

Casele de discuri vor îmbrățișa marketingul automatizat

Creșterea popularității platformelor de streaming a pus o presiune suplimentară asupra caselor de discuri pentru a descoperi noi talente înaintea rivalilor lor.

Cei care doresc să rămână în fruntea jocului vor folosi platforme precum Feature.fm sau Soundcharts pentru a-și informa mai bine operațiunile.

Instrumentele automate inovatoare pot ajuta casele de discuri să identifice artiști în care trebuie să investească și pe care ar trebui să-i evite.

Aceste instrumente vor fi, de asemenea, benefice pentru artiștii care înțeleg cum să-și dezvolte acoperirea pe platforme precum Spotify, asigurându-se că eforturile lor nu sunt irosite.

Continuați lectura

Tehnologie

Honor 70: Ce Avem Nevoie Într-un Smartphone?

Publicat

pe

By

Honor 70: Ce Avem Nevoie Într-un Smartphone? | Zicala.ro

Telefonul Honor 70 a fost unul dintre cele mai populare telefoane de pe piața din Marea Britanie în aceste zile. Motivul principal din spatele acestui lucru este că oferă tot ceea ce aveți nevoie într-un smartphone. Iată specificațiile și caracteristicile telefonului Honor 70 care vă pot face să vă îndrăgostiți de el.

Ecrane atractive și durabilitate

Unul dintre aspectele principale ale unui telefon care atrage pe cineva este ecranul de afișare cu redare de 6 × 6 inchi, de la un afișaj cu ecran OLED (Diodă emițătoare de lumină organică); cea mai recentă tehnologie de afișare pentru telefoanele mobile și ecranele computerelor personale. Acestea oferă o calitate mult mai bună a imaginii, un contrast îmbunătățit, o durabilitate mai bună și consumă mult mai puțină energie.

Aveți nevoie de spațiu?

RAM și ROM sunt a doua componente principale care captează atenția cuiva. RAM determină viteza generală și eficacitatea operațiunilor pe care telefonul va rula (împreună cu un procesor puternic). ROM, denumit de obicei stocare, se referă la unitatea de stocare a memoriei încorporată în care sunt stocate toate datele esențiale (fotografii, videoclipuri și documente generale) și aplicațiile. Un utilizator mediu este în principal mulțumit de 2 GB RAM și 16 GB ROM. Cu toate acestea, dacă căutați ceva mult mai complex și aveți nevoie de unități de stocare masive, atunci sunt recomandate 8 GB RAM și 128 GB ROM.

Funcționează bine?

Când vine vorba de procesoare, pentru o eficiență suplimentară și netezime cu care va funcționa telefonul, atunci nu puteți greși cu un chipset Qualcomm SM7325-AE Snapdragon 778G+ 5G (6 nm). Nu numai că telefonul va funcționa la o viteză coerentă maximă accelerată, dar și jucătorul din interiorul dumneavoastră va fi și destul de mulțumit, deoarece oferă un mod de joc captivant cu un consum mai mic de energie.

Capturarea unui moment în timp

O glumă curentă în lumea smartphone-urilor este că acestea se transformă încet în camere mici de buzunar din cauza obsesiei și tendinței în creștere pe care oamenii o au de a fotografia și nu este departe de adevăr, deoarece în prezent este una dintre, dacă nu, cel mai mare punct de vânzare al unui smartphone. Dacă sunteți cineva căruia îi place să surprindă momentul, atunci căutați megapixeli de calitate, deschideri luminoase, ecrane mari, stabilizare optică a imaginii pentru a reduce tremuratul și un control ISO bun este o necesitate.

Micile probleme

Durata de energie a bateriei poate fi uneori cea mai deranjantă parte a unui smartphone modern. În mod normal, utilizatorii se vor plânge de ineficiența bateriilor care se epuizează mai repede decât au fost încărcate. Bateria de peste 4000 mAh ar trebui să fie mai mult decât suficientă pentru a rezista o zi și pentru a atenua acel sentiment iritant, dar îngrozitor, de a aștepta ca telefonul să se stingă aproape imediat.

De ce să optați pentru Honor 70 5g?

HONOR a dezvăluit seria de telefoane Honor 70 pe 30 mai 2022, telefoanele fiind scoase la vânzare pe 7 iunie a aceluiași an în China și au intrat pe piața din Marea Britanie în august 2022. Complet cu un set de trei culori complementare, de la Crystal Silver, Emerald Green și Midnight Black, cântărește 178 g și măsoară până la 161,4 x 73,3 x 7,9 mm. Telefonul Honor 70 vine cu un ecran OLED vibrant și culori 1B cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Honor 70 5g este în prezent cel mai ușor și mai flexibil telefon din serie. Vine cu o memorie RAM încorporată de 12 GB și un spațiu de stocare de 256 GB cu un procesor Qualcomm Snapdragon 778G+ proiectat cu tehnologie de ultimă oră pentru a vă oferi un sistem inteligent de funcționare lină și eficientă, aliniat cu grafică detaliată, care vă va elibera de orice fel de probleme. decalaje sau întârzieri care vă inhibă rutina zilnică.

Fotograful din dumneavoastră va fi, de asemenea, destul de mulțumit din cauza camerei din spate triplă încorporată condusă de un senzor IMX800 de 54 Megapixeli, completat cu un obiectiv ultra wide de 50Mp în camera principală, în timp ce în față veți găsi 32 Megapixeli pentru camera selfie, toate la rezoluție înaltă. Deci, pentru orice YouTuber care doresc să pătrundă în domeniul realizării video, dar nu știu cu ce tehnologie să înceapă, atunci nu căutați mai departe decât telefonul Honor 70. Publicul viitor va fi plăcut uimit de acuratețea detaliată a videoclipurilor, care cu siguranță vă va spori popularitatea și mai mult. Vă puteți bucura de filmele preferate și în format HD de calitate, dacă preferați să le vizionați pe telefon. Durata de viață a bateriei vine cu un 4800 mAh care durează mai mult de 38 de ore, ceea ce va fi mai mult decât satisfăcător pentru cei care se îngrijorează de eficiența la care telefonul va consuma energie. Vine cu un încărcător rapid de 66 W care vă garantează o viață optimă a bateriei în cel mai scurt timp.

Ce mai asteptați?

La £479.99, telefonul Honor 70 este disponibil în prezent pe piață alături de o casți 3 Pro gratuite, valoarea căștilor fiind de £169.99! Și o garanție extinsă de 12 luni. Este o achiziție obligatorie pentru toți iubitorii de smartphone-uri care doresc să se extindă și să experimenteze cu tehnologii mai noi și mai bune.

Continuați lectura

Prindeți Reducerile

eMAG | Zicala.ro
PCGarage | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro

Facebook

Trending