Conecteaza-te cu noi

Tehnologie

Ce Browser Merită Folosit în 2021?

Publicat

pe

Ce Browser Merită Folosit în 2021? | Zicala.ro

Un browser web este un software de pe computerul nostru care ne ajută să navigăm pe World Wide Web. Și cel mai probabil este de departe cel mai important de pe computer. Este probabil primele lucruri de descărcat pe PC-uri proaspăt instalate.

De ce sunt atât de importante?

Un browser web poate fi un instrument util în scopuri de divertisment și de muncă în același timp. Este ușor să trecem cu vederea importanța unui browser acum că a devenit atât de răspândit în viața noastră de zi cu zi. Înainte de apariția browserelor web, a trebuit să instalăm diferite programe doar pentru a discuta, a viziona videoclipuri sau a asculta muzică. Acum puteți găsi toate acestea într-un singur loc.

Și tocmai de aceea este atât de important să folosiți un browser adecvat. Gândiți-vă doar la multiplele funcționalități ale unui browser. Accesați diferite site-uri web pe acesta (probabil sute într-o singură zi), iar fiecare dintre ele colectează unele date de la dumneavoastră, așa că trebuie să fie securizate și să vă prelucreze datele corect și să fie cât mai sigur posibil. Sau îl puteți folosi pentru a viziona diferite videoclipuri sau filme pe Netflix, așa că trebuie să fie rapid și să aibă o viteză bună. Și pe lângă alte scopuri, puteți să vă jucați și pe el. Timpul în care trebuia să descărcați jocuri pentru a juca ceva a trecut. Puteți accesa mai multe site-uri de jocuri, cu un număr mare de jocuri.

Cum să alegeți?

Dezvoltatorii browserului știu exact cât de important este să aveți un browser decent. Gândiți-vă doar la schimbarea radicală când Internet Explorer a fost eliminat și a fost înlocuit cu Edge mult mai frumos în doar un an.

Dar ele nu evoluează în calitate; browserele se schimbă și ele în cantitate. Deci, există o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de alegerea unui browser. Cu toate acestea, numărul de browsere excelente este limitat.

În acest articol vom încerca să analizăm (cât mai obiectiv) cele mai utilizate browsere. În acest fel, puteți face propria alegere pentru a vedea care dintre ele se potrivește mai mult nevoilor dumneavoastră. Pentru unii dintre noi este mai important să fim în siguranță, pentru alții este o prioritate să avem o mulțime de extensii sau să avem 20 de file deschise simultan.

Țintele noastre principale vor fi cei patru călăreți ai navigării pe web – Chrome, Edge, Firefox și Opera. Și vom analiza versiunile actuale ale acestora și cum au ajuns la acel punct, așa că alegerea dumneavoastră va fi una relevantă în 2021.

Chrome

Poate că acesta este favoritul comunității. Dar de ce este atât de admirat printre utilizatori? Browserul creat de Google a construit o bază masivă de fani datorită capacității sale enorme de extensii și, prin urmare, a capacității de a fi personalizat. Prin urmare, Chrome nu este mai natural de utilizat, dar este totuși o interfață de utilizator și o experiență excelentă.

Cu toate acestea, Google încă mai are tot felul de funcții în interiorul browserului despre care este posibil să nu știți. Inclusiv o integrare profundă cu serviciile Google. Pentru Google, a fost întotdeauna cel mai important să creeze o experiență bună pentru utilizator și să conecteze toate dispozitivele, astfel încât să accesați aceleași date de pe mai multe dispozitive, astfel încât să vă sincronizeze toate marcajele, parolele, filele deschise și multe altele pe gadgeturile dumneavoastră. De asemenea, ar trebui să menționăm că Chrome are și suport pentru mai multe conturi, care este excelent pentru computerele de familie. Și, pentru scopuri mai profesionale, are, de asemenea, un vizualizator PDF încorporat, funcționalitate Google Translate în pagină, manager de activități și opțiunea întotdeauna la îndemână „căutare pe google”.

Dar există și o latură întunecată pentru toate acestea și utilizatorii Chrome s-ar putea să știe deja acest lucru. Chrome folosește multă memorie. Fiecare filă, instrument sau extensie consumă o anumită cantitate de memorie și atunci când rezumați puteți obține un număr destul de frumos. Deci, cu excepția cazului în care nu aveți cel puțin 8 GB RAM, nu puteți avea 20 de file deschise pe Chrome și să le utilizați în continuare fără probleme.

Firefox

Mozilla Firefox este un browser open source cu un factor de confidențialitate excelent. Înainte de Chrome, Firefox a fost primul browser cel mai folosit. A funcționat destul de bine, iar arhitectura sa de extensie a oferit o mulțime de opțiuni pentru utilizatori. Firefox are, de asemenea, funcții de bază, cum ar fi sincronizarea, vizualizarea filelor deschise și recente, istoricul de navigare și marcaje pe mai multe dispozitive.

Cea mai recentă versiune de Firefox este 95. Browserul a trecut prin câteva schimbări semnificative în versiunea 57 când a început era Quantum. Era Quantum a adus un design nou și actualizat, cu icoane mai originale și o nouă secțiune de bibliotecă. Firefox a adăugat, de asemenea, câteva funcții precum managerul de activități, instrumentul de captură de ecran și capacitatea de a utiliza instrumentul de partajare nativ al Windows 10. Așa că și-au actualizat bine jocul experienței utilizatorului.

Și pentru a ne arăta cât de importantă este confidențialitatea noastră, au implementat câteva funcții excelente în modul incognito. Toate browserele au această funcție pentru a naviga pe internet fără a-ți înregistra pașii, dar de cele mai multe ori, aceste moduri private permit totuși site-urilor web să-ți urmărească activitatea pentru acea sesiune specifică. Firefox a făcut pașii necesari și a renunțat la trackere atunci când folosea modul incognito.

Opera

Opera este unul dintre cele mai sub-evaluate browsere. În primul rând, vine cu un VPN încorporat, blocker de anunțuri și urmăritori, instrument de captură de ecran, convertor de unități (pentru timp și monedă). Toate acestea sunt utile și cel mai probabil le-ați instala ca extensie pe browser. Opera are, de asemenea, acces cu un singur click la servicii sociale precum Messenger, WhatsApp și Telegram. Și nu în ultimul rând are și sincronizare cu mai multe dispozitive.

Edge

Edge este browserul implicit pentru Windows 10. Performanța Chromium Edge este similară cu Chrome și Opera și are, de asemenea, funcționalități asemănătoare.

Pentru a fi mai precis, extensiile din Magazinul web Chrome pot fi instalate și pe Edge. Ne așteptăm ca Microsoft să continue și să sporească calitatea colaborării cu Microsoft Store cu extensii pentru Edge.

Edge poate, de asemenea, sincroniza filele deschise, marcajele, parolele și istoricul de navigare pe dispozitivele dumneavoastră. După cum am spus, Chromium Edge funcționează mai bine. Cu toate acestea, are încă unele defecte. Multe dintre funcțiile care vin cu Windows 10 nu funcționează în browser. Microsoft intenționează să scoată în curând noi funcții importante pentru a satisface nevoile utilizatorilor.

Continuați lectura
Click pentru a plasa comentariul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gaming

Mecanica în Stilul Jocului

Publicat

pe

By

Mecanica în Stilul Jocului | Zicala.ro

Pe măsură ce tendințele utilizatorilor evoluează într-un ritm rapid, uneori operatorii se întreabă de ce au nevoie pentru a ține pasul cu cerințele? Sergey Kobitskiy este fondatorul Smartico, platforma lider în industrie care ajută operatorii de jocuri să îmbunătățească UX, să îmbunătățească reținerea și să crească profitul.

În acest articol, Sergey va discuta despre caracteristicile cheie ale unei experiențe de joc orientate spre utilizator. În ultimii ani i-au provocat pe operatorii de jocuri să-și schimbe atenția de la achiziție la reținerea clienților. Cu toate acestea, atragerea către client are și provocările sale, iar crearea de clienți fideli este un joc complet diferit.

Sergey mai adaugă că personalizarea este un lux, dar este un lux la care utilizatorii se așteaptă. De exemplu, în industria divertismentului, platforme precum Netflix personalizează experiența pentru utilizatorii săi, afișând conținutul „Vizionat recent” și făcând sugestii pe baza a ceea ce vizionau utilizatorii. El a mai spus că gamificarea este ca și planificarea unei strategii de retenție în timp real pentru a acoperi cât mai multe situații posibile.

Lumea se mișcă rapid, iar oamenii se pot plictisi rapid, ceea ce înseamnă optimizarea tehnicilor de gamificare, oferind în același timp un flux constant de conținut nou pentru implicarea pe termen lung.

Puncte de contact importante

Smartico a acoperit mai multe soluții de marketing care câștigă amploare în industria jocurilor. Tehnologia avansează, la fel și oportunitățile care sporesc implicarea jucătorilor. Partea dificilă constă în menținerea atenției și pentru a încuraja un joc consistent, trebuie să înțelegeți diferitele nevoi ale utilizatorilor.

În cadrul călătoriei clientului, trebuie să recunoașteți punctele de contact critice care pot crea o experiență cu adevărat personalizată. Acest lucru va diferi de la o bază individuală. Cu toate acestea, integrarea completă a AI este un proces vital.

Kobitskiy explică că puterea marketingului și rolul său sunt esențiale pentru a atrage utilizatorul și a modela experiența acestuia pentru a fi unică.

Smartico funcționează deja în ceea ce privește notificările push. Sunt făcute astfel încât notificările să nu se repete, ceea ce înseamnă că jucătorii nu se vor simți copleșiți de mesaje repetitive. AI, totuși, va stabili noi oportunități de a implica utilizatorul. Strategia lor este să nu se implice cu conținut personalizat și informații relevante la momentul potrivit, ceea ce va crea un impuls real în experiența utilizatorului.

AI funcționează în timp real cu puncte de interes personalizate, cum ar fi jocuri noi și alte tipuri de notificări referitoare la utilizator. În zilele noastre, marketingul personalizat este o caracteristică crucială, deoarece piața are o mare varietate de mărci din care jucătorul poate alege. A avea mesaje personalizate este o strategie bună, deoarece jucătorul se va simți special și, de asemenea, va primi ceea ce caută la momentul potrivit.

Clădind încrederea

Multe mărci oferă jocuri noi și interesante, ceea ce înseamnă că partea de achiziție este mai simplă. Este posibil ca oamenii să testeze mai multe jocuri diferite, dar ce faceți pentru a asigura longevitatea?

Procesul de gamificare al Smartico îmbunătățește reținerea, unde puteți vedea un accent pe întăriri pozitive, cum ar fi realizările, progresul și comparația cu alți jucători sunt toate caracteristici care motivează jocul consistent. Dacă acest lucru este asociat cu o provocare suficientă pentru a încuraja o concurență sănătoasă, va genera utilizatori pe termen lung.

Din perspectiva jucătorului, acest lucru este de ajutor, deoarece pot simți că fac parte dintr-o comunitate în care își pot vedea progresul în comparație cu alți utilizatori. Pe măsură ce joacă mai mult câștigând insigne și completând realizări, câștigă mai multe niveluri și urcă pe scară pentru a obține mai multe avantaje și beneficii.

Un jucător se simte mult mai mulțumit dacă primește puncte suplimentare din diverse misiuni și realizări. Acest lucru este, de asemenea, foarte util pentru operator, deoarece va maximiza valoarea jucătorului și îl va determina să joace mai constant. De asemenea, atunci când jucătorul câștigă puncte în joc, posibilitățile de utilizare a acestor avantaje sunt la latitudinea operatorului.

Prin gamificare, operatorul poate crea un comportament specific și poate ghida jucătorul să facă ceea ce își dorește. Sau îi poate conduce la un anumit joc pe care doresc să îl joace creând misiuni sau oferind insigne.

Continuați lectura

Gaming

Laptop-uri Pentru Jocuri Alienware – Merită Hype-ul?

Publicat

pe

By

Laptop-uri Pentru Jocuri Alienware - Merită Hype-ul? | Zicala.ro

Dacă sunteți cel puțin familiarizat cu elementele de bază ale jocurilor, ați auzit de Alienware – aproape visul oricărui gamer. Dar să facem niște săpături. Sunt chiar la fel de bune pe cât pretinde toată lumea? Și de ce? Sunt ele unice?

Dacă vă gândiți să cumpărați un laptop din această categorie și tot simțiți că trebuie să faceți niște cercetări, sunteți în locul potrivit. Vom încerca să analizăm cât mai multe detalii, luând în considerare toate argumentele pro și contra. În acest fel, puteți decide singur dacă acest laptop merită.

O introducere în Alienware

Să începem de la început. Caracteristicile de bază care fac ca orice laptop Alienware să fie atât de solicitat includ, în primul rând, designul extrem de subțire. Cu tot hardware-ul performant incorporat cu pricepere în acest produs, care îi conferă puterea de a suporta cu ușurință seturi VR de înaltă calitate și de a afișa grafică de top, nu ați crede că unele cuvinte precum „subțire” sau „ușor” ar putea chiar fi luate în considerare în descrierea sa. În ciuda tuturor acestor lucruri, Alienware face posibil acest lucru.

O altă caracteristică atractivă care nu este legată de performanța reală a laptopului, dar poate fi totuși apreciată pentru confortul său, este designul inovator care nu permite niciunei pete cu vârful degetelor să strice designul frumos și să distragă atenția de la nuanța sau culoarea frumoasă. Vorbind despre „caroseria”, este fabricată dintr-un aliaj de magneziu, ceea ce o face nu numai extrem de durabilă, dar și nu adaugă nici o greutate inutilă produsului.

Tastatura este o altă caracteristică convenabilă, deoarece este un RGB multicolor cu patru zone, care vă oferă control total și opțiunea de a programa tastele. Alunecând puțin pe tărâmul hardware, trebuie să menționăm că laptopurile au o varietate de cele mai noi procesoare Intel: Core i3, Core i5, Core i7 și Core i9, toate din generația a 10-a.

Crème de la crème

Unul dintre cele mai discutate laptop-uri din varietatea Alienware este cel Area-51m. Și ar putea exista motive pentru asta! Caracteristicile lui Alienware Area-51m sunt greu, sau chiar imposibil, de găsit în orice alt laptop. Asta pentru că, în primul rând, are tehnologia rară de urmărire a ochilor Tobii și are, de asemenea, un procesor standard pentru desktop Core i9-9900K de 95+ W, lucru pe care nu îl găsiți de obicei la majoritatea celorlalte laptop-uri de gaming. Dacă ați crezut că acest lucru este mai mult decât suficient, unicitatea sa nu se oprește aici. GPU-ul său RTX 2080 nu este doar detașabil sau upgradabil, dar este și în aceeași ordine cu GPU-ul MXM. Această combinație devine visul suprem atunci când un nou șasiu de optimizare a fluxului de aer se alătură echipei.

Cu toate aceste caracteristici uimitoare, jocurile complicate precum Assassin’s Creed Odyssey, Metro Exodus sau Forza Horizon 5 nu sunt o problemă pentru acest produs aproape incredibil. Desigur, altele mai simple, cum ar fi Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite sau Sims sunt cu adevărat o bucată de tort, așa că se potrivește chiar și celor mai diverși jucători, care folosesc și jocurile ca formă de relaxare. Acest lucru se datorează și ecranului de 17,30 inchi 16:9, 1920 x 1080 pixeli, plăcii de bază Intel Cannon Lake Z390, memoriei de 32768 MB și spațiului de stocare 2x SK Hynix PC400 de 512 GB.

În mod surprinzător, totul vine împachetat într-un laptop de 3,87 kg. Nimic nu spune „lumină” ca Zona-51m.

Cei buni şi cei răi

Desigur, nu le puteți avea niciodată pe toate. Acest miracol al tehnologiei are și câteva mere urate, dar, cine nu? Porturile sunt semnificativ mai puține: nu sunt multe porturi USB, porturi DisplayPort sau porturi audio. Nici măcar un cititor de carduri SD. De asemenea, nu există o opțiune de ecran 4K. Ne pare rău și nouă.

Când vine vorba de întreținere, placa de jos este foarte ușor de îndepărtat, deoarece aveți nevoie doar de o șurubelniță Phillips. Partea grea este să-l puneți înapoi, deoarece există zăvoare strânse în jurul marginilor.

De asemenea, chiar dacă tastatura are multe caracteristici ușor de utilizat, singura caracteristică ușor enervantă este că nu include taste rapide pentru controlul nivelului de luminozitate al luminii de fundal a tastaturii.

În ciuda complexității afișajului, raportul de contrast este oarecum scăzut: 500:1. Acest lucru se traduce prin faptul că negrul și griul nu sunt atât de adânci pe cât ar putea fi.

Durata de viață a bateriei nu este chiar de neegalat, deoarece capacitatea este mai mică în comparație cu Alienware 17 R5. Combinați acest lucru cu procesorul de desktop pretențios și durata scurtă de viață a bateriei nu este o surpriză. Chiar și atunci când toate caracteristicile sunt setate la minim, durează până la 2,5 ore. Timpul de încărcare de la 0 la 100% este de 2 ore, chiar și atunci când sistemul execută comenzi.

Per total, cu toate minusurile incluse, credem în continuare că acest laptop de gaming merită toată popularitatea care îl înconjoară. Depinde de decizia dumneavoastră dacă vă satisface cererile și așteptările individuale, dar credem că, în orice caz, ar fi o potrivire făcută în Rai. Deci ce mai așteptați?

Continuați lectura

Tehnologie

Prezența Inteligenței Artificiale în Viața Noastră

Publicat

pe

By

Prezența Inteligenței Artificiale în Viața Noastră | Zicala.ro

AI are un rol important în viața de zi cu zi. Îl găsim la fiecare pas pe care îl facem și este în continuă creștere. Cu toții am auzit de inteligența artificială, dar nu toată lumea știe ce este ea cu adevărat și cât de mult este prezentă în viața noastră: ce influență are, cât de importantă este și cât de atașați suntem de ea.

Ce este inteligența artificială?

Inteligența artificială este capacitatea unei mașini de a imita funcțiile umane: de exemplu, raționament, învățare, planificare și chiar creativitate. AI face ca sistemele tehnice să înțeleagă mediul în care funcționează, să proceseze această percepție și să rezolve probleme, acționând pentru a atinge un obiectiv stabilit.

Tehnologia AI există de peste 50 de ani, dar cantitățile foarte mari de date și creșterea puterii de calcul au condus la progrese enorme în ultimii ani în acest domeniu. Inteligența artificială este văzută ca un element important al dezvoltării digitale a societății. Se spune că aplicațiile viitoare vor aduce schimbări enorme, dar știm cu toții că AI este deja prezentă în viața noastră de zi cu zi.

Tipuri de inteligență artificială

Inteligență artificială îngustă

Siri de la Apple sau Alexa de la Amazon sunt asistenți virtuali și fac parte din această categorie, dar și sistemele de conducere automată și nu numai. Aceste sisteme sunt capabile să învețe cum să îndeplinească câteva sarcini.

Exemple în acest sens includ interpretarea imaginilor video filmate de drone; organizarea unei agende; răspunsul la întrebările de bază puse de clienți sau potențiali clienți; și efectuarea rezervărilor online.

Inteligență artificială puternică

Acesta este un tip de AI mai flexibil decât cel „îngust” și se caracterizează prin adaptabilitatea și capacitatea sa de a învăța din experiență cum să îndeplinească noi sarcini. Inteligența artificială puternică este flexibilă și inteligentă, caracteristici văzute și la oameni.

Tehnologia care poate crea inteligență artificială generală nu există în acest moment, iar experții spun că vor dura câteva decenii până să apară acest tip de AI.

AI în viața noastră de zi cu zi

Căutare pe internet

Când căutăm informații pe internet, ne dăm seama când folosim inteligența artificială? Motoarele de căutare învață din datele introduse de utilizatori pentru a oferi cât mai multe rezultate relevante.

Cumpărături online și publicitate

Inteligența artificială este utilizată pe scară largă pentru a oferi utilizatorilor de internet recomandări personalizate bazate pe căutările sau achizițiile lor anterioare. AI este foarte importantă în economie, pentru optimizarea produselor și logistică.

Traducere automată

Software-ul de traducere, scrisă sau orală, folosește inteligența artificială pentru a traduce, dar și pentru a se îmbunătăți. De asemenea, facilitează subtitrarea automată.

Jocuri

Acesta este mediul ideal pentru dezvoltarea inteligenței artificiale. Știați că toate jocurile au un AI avansat în spate? Acest lucru vă va permite să aveți un joc fără probleme și să dezvoltați o serie de strategii.

Securitate cibernetică

Sistemele AI ajută la detectarea și combaterea atacurilor cibernetice și chiar a altor amenințări cibernetice care se bazează pe introducerea continuă de date, recunoscând atacurile.

Infrastructură inteligentă

Termostatele inteligente sunt adaptate comportamentului nostru de economisire a energiei, iar dezvoltatorii de orașe inteligente încearcă să controleze traficul pentru a reduce aglomerația.

AI ar putea, de asemenea, să îmbunătățească siguranța în traficul feroviar, să-și îmbunătățească viteza și eficiența, reducând la minimum frecarea roților, maximizând viteza și permițând conducerea autonomă.

De asemenea, ar putea îmbunătăți administrația și serviciile publice încercând să utilizeze o gamă largă de date și să recunoască modele, AI ar putea oferi avertismente timpurii despre dezastrele naturale, permițând o pregătire eficientă și, evident, atenuând consecințele care ar putea urma.

Inteligența artificială are un rol important în viața de zi cu zi. Îl găsim la fiecare pas pe care îl facem și este în continuă creștere.

Continuați lectura

Trending