Conectează-te cu noi

News

Ce Este Noul Program de Reparații Apple?

Publicat

pe

Ce Este Noul Program de Reparații Apple? | Zicala.ro

Apple a spus că va furniza în curând piese, instrumente și manuale celor care doresc să-și repare propriile iPhone-uri și computerele Mac.

Apple a livrat miercuri un cadou de sărbători devreme: a spus că va începe în curând să vândă piesele, instrumentele și instrucțiunile pentru ca oamenii să-și facă propriile reparații la iPhone.

A fost o victorie majoră pentru mișcarea „dreptului la reparație”, care a cerut producătorilor de tehnologie să furnizeze componentele și manualele necesare clienților pentru a-și repara propriile smartphone-uri, tablete și computere.

Apple, Microsoft, Google, Amazon și alții s-au luptat de mult timp cu propunerea de legislație care ar face astfel de resurse de reparații disponibile public. Dar mișcarea a câștigat avânt în această vară, când Comisia Federală pentru Comerț a anunțat că va intensifica aplicarea legii împotriva companiilor de tehnologie care au îngreunat repararea gadgeturilor lor.

Timp de zeci de ani, ideea că oamenii și-ar putea întreține propriile electronice de larg consum a fost nepractică. Piesele originale erau greu de obținut, iar reparațiile puteau fi costisitoare și intimidante. Când telefoanele și computerele s-au stricat, cumpărarea unora noi era cea mai simplă opțiune.

Acum, programul de auto-reparare al Apple este un semn că industria tehnologică s-ar putea, în sfârșit, să facă din întreținere o parte din experiența de a deține un gadget.

„Este o victorie pentru atelierele de reparații, este o victorie pentru consumatori și este o victorie pentru planetă”, a spus Nathan Proctor, director la US Public Interest Research Group, o organizație de susținere a consumatorilor care a lucrat la „dreptul la reparație”.

Iată ce înseamnă asta pentru tine.

Ce înseamnă programul Apple de reparații?

De la începutul anului viitor, a spus Apple, oamenii pot folosi un magazin online pentru a comanda piese și instrumente pentru a-și repara produsele mai noi, inclusiv iPhone 12 și iPhone 13 și ultimele computerele Mac. Clienții care își trimit piesa deteriorată la Apple vor primi credit pentru achiziționarea unei piese noi.

Programul se va concentra pe cele mai comune elemente care necesită reparare, cum ar fi ecrane, baterii și camere, înainte de a se extinde la alte tipuri de componente.

Compania nu a publicat încă o listă de costuri pentru piese, dar a spus că prețurile pentru consumatori ar fi cele plătite de atelierele de reparații autorizate. În prezent, un ecran de înlocuire pentru iPhone 12 costă un magazin autorizat aproximativ 234 USD după ce este schimbat un ecran spart. La un magazin Apple, repararea unui ecran iPhone 12 în afara garanției costă aproximativ 280 USD.

„Crearea unui acces mai mare la piesele originale Apple oferă clienților noștri și mai multe opțiuni în cazul în care este nevoie de o reparație”, a declarat Jeff Williams, directorul de operațiuni Apple, într-un comunicat.

De ce este asta mare lucru?

Pe scurt, veți avea mai multe opțiuni pentru a repara un iPhone, ceea ce vă poate reduce costurile.

Anterior, era cel mai ușor să vizitezi un magazin Apple pentru a repara un iPhone. Dar, așa cum să vă duceți mașina la un dealer pentru întreținere nu este cea mai ieftină opțiune, mersul la un magazin Apple nu a fost nici cel mai rentabil.

Alternativa a fost să vă duceți iPhone-ul la o terță parte pentru reparații, eventual la un preț mai competitiv. Când am dus anul acesta un ecran de iPhone XS spart la un magazin Apple, am fost cotat cu 280 de dolari pentru reparație, comparativ cu 180 de dolari de la un magazin independent.

Cu toate acestea, Apple a făcut reparațiile iPhone din ce în ce mai dificilă pentru magazinele terțe, a declarat Kyle Wiens, directorul executiv al iFixit, o companie care vinde piese și publică instrucțiuni pentru consumatori pentru a-și repara electronicele.

Chiar și atunci când erau folosite piese originale, unele reparații puteau fi autentificate numai cu instrumentele software Apple, care nu erau disponibile publicului. Apple a furnizat acele instrumente software doar personalului său și atelierelor de reparații autorizate care au semnat un contract și au fost de acord să cumpere piese exclusiv de la companie. Aceste magazine autorizate erau atunci mai susceptibile de a percepe prețuri mai mari decât cele neautorizate.

Noul program Apple deschide mai multe uși. Puteți încerca să vă reparați singur dispozitivul pentru a economisi bani. Sau puteți cumpăra piesele de la Apple și le duceți la altcineva pentru a face reparații.

Toate acestea pot încuraja oamenii să-și întrețină produsele pentru mai mult timp și să le țină, la fel ca întreținerea obișnuită a unei mașini. Acest lucru are implicații pentru reducerea risipei de tehnologie și pentru ajutorarea mediului.

Ce se întâmplă dacă nu dețin un produs Apple?

Apple a fost istoric unul dintre cei mai vocali oponenți ai mișcării „dreptul la reparare”. Compania a citat riscurile de securitate – cum ar fi deturnarea datelor unui client în timpul unei reparații neautorizate – drept motiv principal pentru a nu lăsa piesele și instrucțiunile la îndemâna publicului.

Pentru clienții care nu sunt Apple, această știre este astfel semnificativă. Dacă Apple, una dintre cele mai valoroase companii publice din lume, stabilește un nou standard în ceea ce privește reparațiile, vă puteți aștepta să urmeze alți producători de tehnologie, mai ales dacă doresc să evite amenzile de la guvernul federal.

„Acest anunț marchează un progres semnificativ în asigurarea dreptului nostru la reparații și suntem mândri de Apple pentru că a făcut această mișcare îndrăzneață”, a spus domnul Wiens.

Sursă: nytimes.com

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending