Conectează-te cu noi

Business

Cele Mai Bune Cazuri de Utilizare Metaverse în Afaceri

Publicat

pe

Cele Mai Bune Cazuri de Utilizare Metaverse în Afaceri | Zicala.ro

Multe afaceri își propun să beneficieze de posibilitățile de profit oferite de așa-numitul metavers. Dacă experiențele prelungite conflictuale sunt combinate cu un metavers integrat, poate că istoria se va dovedi. Cu toate acestea, următorul lucru este evident – mai multe sectoare se îndreaptă acum către aspecte legate de metaverse pentru a se angaja și a găsi noi surse de venit.

În plus, companiile de dezvoltare de soluții metaverse au un impact asupra tărâmului corporativ și captează atenția figurilor influente din zona tehnologiei de ultimă oră. În jocurile virtuale, comerț, educație, inițiative sociale, modă și chiar și pe piața imobiliară, tehnologia metaverse devine din ce în ce mai răspândită.

Nu va dura mult până când conceptul de metavers se va răspândi dincolo de câteva sectoare de nișă sau în viața de zi cu zi în general, din cauza gamei surprinzător de vastă de posibile cazuri de utilizare. Acest articol vă va ajuta să descoperiți potențialele cazuri de utilizare a metaversului în afaceri și numeroasele sale avantaje.

Întâlniri la locul de muncă

În această epidemie, mai mulți angajați au înlocuit sesiunile reale cu conferințe virtuale. Această ușurință a fost exploatată ca un pas necesar în următoarea fază a videoconferințelor.

În următorii doi-trei ani, potrivit lui Bill Gates, multe conferințe online vor trece de la grile de camere 2D la metavers, un tărâm 3D cu personaje virtuale. Ideea este să comunicați cu ceilalți prin intermediul avatarului dumneavoastră într-un mediu virtual care simulează a fi în aceeași cameră cu ei. Pentru a transmite emoțiile faciale, limbajul corpului și calitatea vocii, Gates susține că vor fi necesare mănuși de captare a mișcării și ochelari de realitate virtuală (VR).

Aceste tehnologii le pot permite angajaților să desfășoare activități online, sporindu-le acoperirea. De asemenea, această tehnologie va face posibil ca lucrătorii să meargă la diferite locuri de muncă și să comunice virtual și fizic cu colegii. În plus, un singur angajat ar putea fi capabil să supravegheze mai multe magazine și orice situație, de exemplu, folosind un doppelganger virtual interactiv de la distanță.

Activități de afaceri

Realitatea augmentată (AR) este deja folosită de companii din mai multe sectoare pentru a îmbunătăți fluxurile de lucru. Studiul afirmă că un metavers complet evoluat ar stimula un sentiment mai puternic de lucru în echipă în care datele ar fi predominante și disponibile în mod constant. Metaversul propus, de exemplu, trebuie să ofere angajaților un mediu semnificativ mai holistic, permițându-le să utilizeze tehnologia pentru a dirija aceste operațiuni și servicii mai dificile și pentru a îmbunătăți colaborarea.

Experiența clientului

Întrucât soluțiile de realitate augmentată permit companiilor să ofere noi experiențe și să furnizeze informații în mod creativ, sistemele metavers pot modifica când, cum și unde companiile comunică cu clienții lor.

O stațiune de schi, de exemplu, poate crea sfaturi virtuale pe care schiorii le pot utiliza în timp ce coboară muntele, oferind informații personalizate în timp real pentru a-și optimiza călătoria la schi, potrivit lui Nguyen. Mai mult, pentru a educa pasagerii pe măsură ce merg în zone noi, un tour-operator poate oferi o experiență captivantă constantă în lumea virtuală suprapusă pe cea reală, dând probabil viață evenimentelor istorice din orașele vechi.

Publicitate și branding

O mulțime de companii își instalează magazinul în binecunoscutul mediu de realitate virtuală. De exemplu, platforma de joc Roblox tocmai a debutat metaversul Hyundai Motor Mobility Adventure. Avatarurile de la Warriors poate interacționa atât cu produsele Hyundai prezente, cât și cu cele viitoare. Warner Bros. Pictures a găzduit o petrecere Roblox anul trecut pentru a face publicitate filmului În înălțimi.

Cu toate acestea, unii își promovează propriile eforturi metavers. Compania Walt Disney, un pionier de lungă durată al tărâmurilor magice, este una dintre aceste companii.

Un loc de muncă mai antrenant

Un exemplu fascinant de caz de utilizare orientat spre afaceri pentru metavers se concentrează pe potențialul realității extinse, în special AR, pentru a îmbunătăți performanța lucrătorilor. Sursa susține că, odată ce metaversul și-a atins potențialul maxim, poate transmite cunoștințe într-un mod care va îmbunătăți semnificativ productivitatea și eficiența lucrătorilor.

Iată exemplele acestui caz de utilizare a metaversului: Nguyen a declarat că angajații orașului pot folosi stratul virtual al unui metavers în lumea reală pentru a examina un flux de informații relevante cu privire la proprietăți în timp ce le-au privit. Un angajat ar putea investiga un semnal de circulație care a fost identificat ca fiind rupt, să afle mai multe despre problemă și să ofere o actualizare imediată cu privire la modul în care decurgea reparația. Mai mult, sistemul metavers din acel portal poate oferi, de asemenea, un mecanism pentru a alerta alți angajați și rezidenți locali despre acea stare reparată.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending