Conectează-te cu noi

Business

Cine este CEO-ul Xiaomi?

Publicat

pe

Cine este CEO la Xiaomi? | ZIcala.ro

Xiaomi a devenit una dintre cele mai cunoscute și de succes companii din lume în ultimii ani. Această companie chineză a fost înființată în 2010 și de acolo a luat cu asalt piața electronică. Dar cine este creierul din spatele acestui lucru? Cine este creierul care a reușit să atingă această carieră începând aproape de la zero? CEO-ul Xiaomi se numește Lei Jun. Să aflăm mai multe despre el mai jos.

Tinerețe

Este anul 1969, când într-o zi rece de 16 decembrie, s-a născut Lei Jun. Acest copil mic din orașul Xiantao, provincia Hubei, a arătat de la o vârstă fragedă atașamentul față de tehnologie. Îi plăcea foarte mult computerele, gândindu-se la ele în fiecare zi. Întrucât viața din China rurală a anilor 1980 nu a fost ușoară, familia sa nu și-a permis să-și îndeplinească iubitele dorințe tehnologice. Dar acest lucru nu l-a descurajat pe Lei Jun, nici măcar puțin. În curând, a venit cu modalități de a se amesteca cu tot ce era legat de tehnologie.

Pasiunea pentru tehnologie care l-a determinat l-a împins să facă lucruri extreme pentru a se apropia de ea. Un episod pe care și-l amintește este când stătea ore în șir în afara laboratorului de calculatoare al școlii, tocmai pentru a se furișa când unii dintre colegii de clasă își pierdeau rândul. A luat chiar și multe joburi de programare, ceea ce l-a condus să lucreze 72 de ore consecutive, fără nicio pauză. În timp ce își amintea de toate acele zile, a petrecut în secret tastând la o tastatură desenată pe o bucată de hârtie doar pentru a putea practica atunci când avea un computer real.

Universitatea și Kingsoft

Pe măsură ce a crescut având o minte strălucitoare, era firesc să urmeze calea universității. După ce a terminat Școala Gimnazială Mianyang, a urmat Universitatea Wuhan, pe care a absolvit-o în 1991, după doar doi ani. Având acum o diplomă de licență în informatică, s-a alăturat Kingsoft Corporation. Această companie de software cu sediul la Beijing se lupta în acel moment. Lei a văzut o oportunitate în acest sens, urcând rapid rândurile companiei, până când a devenit CEO. Apoi, a reușit să salveze această companie de faliment, concentrându-se pe produse care includeau și securitate computerizată și jocuri video. Anterior, compania se concentra doar pe programe de procesare de text.

În anii 2000, a creat o bibliotecă online, Joyo, care a fost vândută 4 ani mai târziu către Amazon, acordându-i peste 75 de milioane USD. A devenit chiar un investitor important pe piața chineză, investind în peste 20 de companii de tehnologie.

Xiaomi: 2010 și anii precedenți

Xiaomi Corp a fost fondată în aprilie 2010, împreună cu mai mulți parteneri, inclusiv Lin Bin, fost executiv Google. Deși compania a produs diverse produse electronice, accentul său principal a fost smartphone-urile. Având un design elegant, smartphone-urile au câștigat companiei porecla Apple din Est. Xiaomi se concentrează mai mult pe vânzarea online, mai degrabă decât pe vânzările obișnuite de cărămidă și mortar. Rețelele sociale joacă un rol important în planul de publicitate al companiei. Xiaomi a devenit cea de-a treia companie de vânzare de smartphone-uri din lume, doar timid de Apple și Samsung. Cu produse care costă doar o fracțiune sau echivalentul primelor două, nu este de mirare că Xiaomi a găsit o astfel de popularitate în rândul maselor.

Dorind să se extindă din ce în ce mai mult, Lei a căutat noi oportunități de a ajunge în afara Chinei. Compania a început, în iulie 2014, să vândă produse în India, „cea mai importantă piață a companiei după China”. În 2015 a sosit momentul ca Statele Unite și Europa să fie vizate de Xiaomi. Deși inițial oferea doar dispozitive de fitness și accesorii pentru computer, în curând a început să vândă și smartphone-uri. Toate aceste fapte impresionante au făcut ca Lei Jun să fie cunoscută drept Steve Jobs din China.

Onoruri și Viață Personală

De-a lungul anilor a primit o serie de premii pentru cariera sa antreprenorială și de afaceri: în 1998 a fost numit profesor onorific la Universitatea Wuhan, în 2003 a fost numit profesor onorific la Institutul de Tehnologie Zhengzhou. Începând din 2013 a fost inclus în Forbes Top 11 cei mai puternici oameni de afaceri din Asia, iar în 2014 a fost numit Omul de afaceri al anului în aceeași revistă. Este căsătorit cu Zhang Tong și au împreună doi copii.

Indiferent dacă utilizați un smartphone Xiaomi pentru designul său sau pentru accesibilitate. Sau îți place doar să joci diferite tipuri de jocuri pe el. Fiind MOBA, Casual sau shootere ca mine, acum veți cunoaște istoria smartphone-ului dumneavoastră și omul din spatele acestuia.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending