Conectează-te cu noi

Stil de viață

Cod Vestimentar și cum să vă Îmbrăcați Pentru a Impresiona?

Publicat

pe

Cod Vestimentar și cum să vă Îmbrăcați Pentru a Impresiona? | Zicala.ro

Următoarea compilație arată exact ce înseamnă definițiile „codului vestimentar” care apar adesea pe invitații. Vă vom arăta fiecare cod vestimentar și cum să le aplicați. Spre finalul articolului va exista o secțiune care vă va spune cum să aplicați aceste sfaturi, pentru a avea cea mai bună ținută din cameră. Acestea vor fi cele mai bune opțiuni pentru o petrecere, un bal, o seară în oraș sau doar o prezentare de modă pentru a fi cu adevărat șic și stilat.

Codurile vestimentare

Cravată albă

Această ținută este cea mai elegantă ținută posibilă. Pentru doamne, acesta este momentul în care puteți purta cea mai elegantă ținută și este o ținută obligatorie cu mănuși. Dacă respecți aceste reguli și printr-o rochie drăguță vă veți simți cu siguranță ca o prințesă.

Cravată neagră

Piese de ținută fără mănuși de seară, sau o rochie lungă fără mâneci care poate fi purtată cu o stolă, dar poate fi și o rochie scurtă de cocktail, în funcție de cât de formal este evenimentul. De obicei, aceasta este cea mai sexy ținută pe care o poate purta o femeie. Acest cod vestimentar vă poate oferi suficientă libertate pentru a fi elegant și creativ în același timp. Cu accesoriile potrivite puteți străluci într-o ținută ca aceasta, doar asigurați-vă că rămâneți cât mai minimalist posibil.

Formal, semi-formal

Aceasta înseamnă ținută elegantă, dar merită să fiți atent și la ora evenimentului: înainte de ora 6 Formalul se așteaptă să poarte o rochie elegantă, după ora 6 o rochie de seară sau de cocktail.

Formal de afaceri

Acest lucru se aplică de obicei pentru medii de lucru sau evenimente legate de muncă. Acest cod vestimentar este pe cale să fie elegant. Puteți purta fie un costum din 2 părți, fie o rochie lungă, dar rochia nu trebuie decupată. Asta arată neprofesionalism. De asemenea, dacă mergeți cu costumul din 2 părți, este întotdeauna bine să aveți aceeași culoare în sus și în jos. Toate accesoriile ar trebui să se potrivească pentru cel mai bun efect.

Casual

Semnul indică îmbrăcăminte casual, dar exclude purtarea de îmbrăcăminte sport. Ținuta este similară cu ținuta formală, dar puțin mai lejeră. Unele idei bune ar putea fi un tricou alb curat, o cămașă, o jachetă de piele sau o rochie frumoasă și jucăușă dintr-o singură piesă.

Smart casual

Acesta este un hibrid între business și cel casual. Nu sunt recomandați blugii sau adidașii, ci mai degrabă se recomandă o rochie drăguță sau pantaloni eleganți cu bluză. Obiectivele sunt să arătați maturitate cu ținuta dumneavoastră, în timp ce stilul este elegant și tânăr.

Informal

Dacă vedeți asta, nu există reguli, orice poate fi purtat. Asigurați-vă că vă veți îmbrăca confortabil și potrivit pentru eveniment. Dacă semnul „informal” indică o ocazie specială sau un eveniment după ora 18.00, atunci doamnele sunt sfătuite să se îmbrace puțin mai elegant decât ținuta complet casual.

Cum să vă îmbrăcați pentru a impresiona

Nu trebuie să vă îmbrăcați ca un șoarece gri sau ca o amazonă sălbatică pentru a obține aprobarea sau atenția celorlalți. Cu sfaturile noastre, puteți alcătui un set de haine elegant, deosebit, dar neostentativ, care este cea mai bună opțiune între cele două extreme, cravata albă și informalul. Această ținută poate fi purtată chiar și într-un interviu, sau ori de câte ori vreți să impresionați pe cineva.

Diavolul stă în detalii

Fiți mereu atenți la micile detalii. De exemplu, spălați-vă părul cu o zi înainte și nu uitați să-l îmbălsămați, astfel încât coafura să nu fie ciufulită sau uscată. De asemenea, verificați-vă unghiile și nu folosiți culori puternice precum turcoazul sau roșul aprins, alegeți în schimb nuanțe incolore sau pastelate.

Dacă veți purta o bluză, călcați-o cu o zi înainte, astfel încât să nu vă grăbiți nervos înainte și înapoi în ziua cea mare. Asigurați-vă că pantofii sunt curați, nu crăpați, nu rupți în timpul depozitării și nu uitați să aveți grijă. Așa că fiți întotdeauna pregătiți, nu tratați orice eveniment în mod casual.

Magia parfumului

Un miros delicat nu îi vrăjesc pe toți, dar aduce o culoare îmbietoare pentru îmbrăcămintea dumneavoastră. Nu folosiți deloc mai mult de 2-3 pufuri, pentru că scoaterea unui „dârv de condens” din birou este mai dezamăgitor decât atractiv.

O fustă, o pereche de pantaloni?

Neglijați rochiile florale, dantelate, alegeți în schimb o bluză drăguță cu un blazer precum și pantaloni de culoare închisă sau o fustă. Fusta ar trebui să vă atingă genunchii cel mult câțiva centimetri, astfel încât să puteți evita să vă sclipească coapsele întregi când stați pe scaun. Pantalonii ar trebui să fie călcați până la refuz, iar dacă v-ați săturat de culoarea neagră, purtați albastru închis cu o curea subțire. Dacă bluza este fără mâneci, asigurați-vă că purtați un blazer peste ea și evitați tăieturile din spate de la distanță. Pantofii nu ar trebui să aibă tocuri stiletto, dar nici nu trebuie să fie complet plate, așa că străduiți-vă și aici pentru semnificația aurie.

Bijuterii

Un ceas elegant, o brățară subțire sau un cercei cu diamante negre sunt cu siguranță o alegere bună. Există o regulă neoficială de a nu purta mai mult de 3-4 accesorii mari. Așa că unul dintre toate este suficient: nu purtați brățări la ambele brațe sau inele pe toate degetele și purtați un colier doar dacă nu este „prea mult” peste bluză. Evitați bijuteriile din lemn, plastic sau cu pietre uriașe colorate.

Sac

O geantă imensă este un nono mare. Alegeți o culoare mai rigidă, mai închisă, decât o bucată foarte mare. Este important ca, dacă trebuie să notați ceva, să puteți găsi imediat jurnalul de programare sau înregistrările, de exemplu. Trebuie evitate prea multe strașuri, lanțuri metalice, brelocuri. Nu trebuie să vă prezentați cu cea mai mare piesă de marcă pentru a o lua în serios.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending