Conectează-te cu noi

Stil de viață

Sfaturi Pentru a vă Îmbunătăți Limbajul Corpului

Publicat

pe

Sfaturi Pentru a vă Îmbunătăți Limbajul Corpului | Zicala.ro

Fie că este vorba despre un interviu de angajare, o cină intimă, o întâlnire importantă sau doar comunicare de zi cu zi în relații civile și de muncă, cu toții dorim să radiăm încredere și credibilitate la prima vedere. Importanța comunicării verbale este de netăgăduit, dar starea bună și limbajul corpului sunt cel puțin esențiale pentru succes. Vă vom oferi acum câteva sfaturi utile despre acestea din urmă.

Scopul sfaturilor bune de mai jos este de a radia încredere unul câte unul, astfel încât să vă fie mai ușor să vă urmăriți interesele realizându-vă dorințele și obiectivele. Limbajul atractiv al corpului este, desigur, doar un succes pe jumătate, dar fără el, puteți eșua cu ușurință înainte de a începe o conversație, începeți orice conversație importantă dintr-o poziție pierzătoare.

Zâmbiți sincer

S-ar putea să credeți că nu trebuie să spuneți asta, totuși: sondajele arată că majoritatea zâmbetelor noastre par forțate – nu întâmplător simțim adesea zâmbetul de plastic gol, intruziv, în timp ce credem imediat zâmbetele oamenilor cinstiți.

Cheia este să zâmbiți și cu ochii sau să faceți zâmbetul să dispară doar treptat, dar, bineînțeles, să nu vă băgați în față când celălalt se plânge sau raportează vești triste. Să spunem că dacă acest lucru necesită o atenție specială, indică deja o lipsă de empatie, care este puțin mai gravă decât limbajul corpului. Un zâmbet sincer radiază oricum de încredere, cu condiția să nu rânjiți tot timpul ca un câine palid. Un zâmbet pe jumătate este adesea mai câștigător decât un zâmbet fals.

Stați mai aproape

Merită să urmați acest sfat indiferent de postura dumneavoastră – pentru că aplecându-vă mai aproape de celălalt, vă exprimați interes și atenție. Și dacă celălalt simte că vă pasă, se deschide mai ușor pentru dumneavoastră. În plus, proximitatea fizică face interacțiunea mai intimă, ceea ce înseamnă că nu există loc pentru tăcere, neînțelegeri sau oftat.

În același timp, aveți grijă să nu vă urcați în fața sau în aura celuilalt, apropiindu-vă de celălalt cu respect pentru spațiul personal. Limita acestui lucru este în altă parte și este diferită de la cultură la cultură, dar veți observa cu ușurință dacă ați depășit-o pentru că celălalt se va îndepărta instinctiv de dumneavoastră. Dacă experimentați asta, opriți-vă.

Contact vizual

Dacă nu faceți asta, aveți șanse mari să vă ascundeți de celălalt, sau invers: nu credeți ceea ce spuneți. Desigur, ochiul lupului poate deveni cu ușurință jenant, așa că uneori merită „să te uiți deoparte”, dar celor care caută constant contact vizual le va fi mai ușor să câștige respect de la colegii lor pe baza cercetărilor. În plus, dacă vă uitați în ochii celuilalt, sugerați și că respectul este reciproc. Ca întotdeauna, de această dată mijlocul de aur este cel mai câștigător.

Da-ți din cap

Mesajul de a da din cap: sunteți de acord cu celălalt, dar măcar luați în considerare ceea ce spuneți – și asta, desigur, are un efect încurajator asupra vorbitorului, care se va simți mai confortabil în acest fel, persoana în cauză va avea mai ușor încredere în dumneavoastră. Totuși, asigurați-vă că dați din cap doar în momentele potrivite și nu atunci când, să zicem, vi se pune o întrebare. Altfel, ați putea cădea, la fel ca o flotilă care ține de mult telefonul în mână în timpul unei conversații cu o bunica/iubită/șef, care se concentrează pe altceva într-un moment prost, să spuneți: „Tu crezi că am slăbit?” sau „Nu ar fi inutil să-mi dai o creștere de salariu?” ca răspuns la o întrebare, el geme: „Sigur”.

Puneți un picior înainte

La început, poate fi cu ușurință o exagerare să spuneți că, chiar și poziția piciorului poate juca un rol în prima impresie, deși credeți-mă, așa este. Dacă piciorul nu este îndreptat spre celălalt, spuneți că îi acordați atenție doar pe jumătate, ați ieșit deja din situație cu jumătate de picior, vă concentrați deja pe altceva cu jumătate din inimă. Dimpotrivă, chiar dacă țineți degetele de la picioare pe celălalt, sugerați că îi acordați o atenție sută la sută, excluzând totul și pe toți ceilalți pentru conversația față în față.

Nu fiți agitat

Apropo de mâini agitate care se mișcă: agitația nervoasă, taburete și gura acoperită se referă la o mulțime de lucruri, nu doar la fiabilitate. Potrivit dr. Lillian Glass, cercetător în comportament și expert în limbajul corpului, care a asistat și la investigațiile FBI, acestea sunt semne de înșelăciune și minciună intenționată, cum ar fi – ferește-te! – imobilitate totală, de asemenea.

„Poate fi cu ușurință un semn al unei căutări de conflict neurologic, deoarece așa ne îngheață corpurile atunci când ne concentrăm asupra unei confruntări iminente cu toți nervii noștri”, spune Glass. Când conversația are loc, desigur, corpul reacționează și el astfel: mișcări subtile, calme, în mare măsură inconștiente însoțesc ceea ce aveți de spus. Poziția sculpturală este adesea un semn de avertizare că ceva este foarte greșit. În engleză: „nu te părăsi, dar nici nu te înghesui: relaxează-te!”

Fiți un cameleon

Cu așa-numita „oglindire”, dacă nu exagerăm, câștigăm cu ușurință și încrederea celuilalt. Când vorbiți cu cineva, este în regulă să folosiți gesturi, expresii faciale similare. Dacă totul merge natural, arătați atrăgător, empatic.

Cercetătorii de la Universitatea din New York au arătat în 1999 că efectul cameleon, o mimetizare care apare atunci când imită involuntar comportamentul altuia, trezește simpatie în celălalt. Cercetătorii au cerut 78 de bărbați și femei să lucreze împreună în perechi la o sarcină, dar jumătate dintre cupluri au fost de fapt, pe baza instrucțiunilor anterioare, adaptate la gesturile limbajului corpului partenerului lor la diferite niveluri. Cercetătorii au filmat totul și apoi i-au întrebat pe participanți ce impresii au despre partenerul lor. Și poate nu este surprinzător, cu cât partenerul a imitat mai pozitiv comportamentul subiectului, cu atât feedback-ul a fost mai pozitiv.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending