Conectează-te cu noi

Stil de viață

De Ce Ar Trebui Să Începeți Să Scrieți Un Jurnal?

Publicat

pe

De Ce Ar Trebui Să Începeți Să Scrieți Un Jurnal? | ZIcala.ro

Scrierea unui jurnal este o activitate veche care a fost practicată în principal de adolescenți. Cu toate acestea, scrierea unui jurnal poate avea mai multe scopuri în afară de a vă aminti cele mai tari bârfe. Scrierea gândurilor vă poate concentra asupra vieții și vă poate ajuta să vă amintiți lucruri care sunt cu adevărat importante. De asemenea, poate dezvolta anumite abilități precum creativitatea, autocunoașterea și chiar succesul.

Creativitate

Vă recomandăm în primul rând jurnalul, deoarece cercetările arată că stimulează și creativitatea la oameni. Acest lucru este valabil mai ales pentru creativitatea scrisă, deci ajută foarte mult, de ex. pe mine. Cine știe cât de prost aș scrie dacă nu aș exersa câteva minute în fiecare seară cum să descriu lucrurile care sunt importante la fel de precis și ca experiență. Dar cercetările arată că jurnalul ajută și memoria și îi inspire pe oameni, să vină cu idei noi, chiar și atunci când nu s-a întâmplat nimic șocant. Dacă cineva înregistrează o zi care pare gri la început, este mai ușor să observați acele momente minuscule, totuși incitante, frumoase sau instructive în timpul descrierii, care merită în cele din urmă surprinse.

Succes

Studenții de la Harvard Business School au observat că cei care scriu jurnale în mod regulat au rezultate cu 22% mai bune decât cei care nu au un jurnal de activitate.

Cunoașterea de sine

Și acum vine un argument care este mai important pentru mine decât cele două de mai sus. Cea mai grea lecție pentru mine de la o grămadă de ani de scris în jurnal a fost cât de nesigură este memoria unei persoane. În capul nostru, trecutul este transcris destul de lent – ​​chiar dacă ne amintim altfel ce s-a întâmplat în lume, dar și cum eram noi înșine.

Așadar, jurnalul ajută la evitarea rescrierii istoriei neobservate în capul vostru. Pur și simplu nu-mi pot imagina ceva mai instructiv decât atunci când cineva citește din propriul jurnal povestea unei vechi iubiri sau a unei despărțiri. Când scrieți și citiți un jurnal, cineva poate ajunge să vă cunoască.

De asemenea, vă poate ajuta cum diferite sentimente care pot avea un impact asupra dumneavoastră. Dacă aveți hobby-uri sau activități în timpul liber, le puteți nota și găsi un model între munca sau rezultate și sentimentele dumneavoastră. De exemplu, dacă aveți o zi fericită puteți avea tendința de a picta peisaje fericite cu sori și păsări.

Auto-disciplina

Dacă vreți să slăbiți sau să vă îmbunătățiți viața sau performanța în orice alt domeniu, este o idee bună să descrieți în ce zi ați progresat. Dacă folosim un jurnal făcut de noi înșine pentru a vedea cât de mult am pierdut/am progresat de-a lungul timpului, această experiență de succes ne va ajuta să ne disciplinăm pe viitor și ne va inspira să continuăm munca începută. Dar și greșelile merită remarcate, ne poate ajuta să nu le mai facem.

Trasabilitate

Un avantaj nesemnificativ: o mulțime de dispute pot fi rezolvate clar cu ajutorul acestuia. Pentru că există întrebări la care nu se poate răspunde cu nicio căutare pe google și pot fi dezbătute cu ușurință la adunările de familie, de exemplu. De ce am venit mai devreme în ’95 de la nunta unchiului? Unde am mers în excursie în clasa a treia? În ce an am fost primii la un concert Maroon 5? Puteți vedea cu ușurință multe dintre astfel de discuții răsfoind înregistrările vechi din jurnal. Și, desigur, este foarte interesant că puteți întotdeauna să vă uitați la ceea ce ați făcut exact în aceeași zi în urmă cu unu, cinci, zece sau chiar douăzeci de ani.

Libertate

Poate că nu este atât de important pentru nimeni altcineva, dar mă simt îngrozitor de bine să revin la jurnal în fiecare zi, unde mă pot exprima cu adevărat în libertate absolută. Desigur, voi deschide la fel de sincer și alteori, de exemplu, într-o conversație cu un prieten foarte bun, dar libertatea de meditație a scrierii în jurnal este încă diferită. În zilele noastre, blogging-ul este cea mai populară formă de ținere a jurnalului, și chiar și Facebook poate fi înțeles ca un fel de scriere de jurnal. Ne bazăm involuntar pe un blog public sau pe un site de socializare pe care altcineva să-l citească, să vadă, așa că tocmai din asta cred că merită să scriem un jurnal. Nu puteți niciodată, nicăieri, să vă simțiți la fel de liber ca atunci când vă puteți scrie sentimentele pe o foaie albă de hârtie fără restricții.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending