Conectează-te cu noi

Stil de viață

Motive Pentru a Trece de la Cărțile Clasice la Cărțile Electronice în 2022

Publicat

pe

Motive Pentru a Trece de la Cărțile Clasice la Cărțile Electronice în 2022

Așa cum există iubitori de cărți clasice, la fel există iubitori de cărți digitale. Mai exact, fanii tehnologiei sunt foarte mulțumiți de această apariție. Doar că apariția cărților digitale a creat o rivalitate cu cărțile clasice. De fapt, depinde de plăcerea cititorului. Deci, concluzia este că așteptați cu nerăbdare să treceți de la cărți normale la cărți electronice. Acestea includ avantaje și dezavantaje.

1. Acestea sunt ECO-FRIENDLY

Pentru a fi realizate, cărțile clasice tipărite trebuie să folosească de 3 ori mai multe materii prime și de 78 de ori mai multă apă decât cărțile electronice. Ele necesită, de asemenea, un consum foarte mare de resurse importante, cum ar fi cerneală, hârtie (copaci și chiar alte materiale). Dacă iubiți natura și vreți să o protejați și, de asemenea, vreți să fiți un cititor conștiincios, puteți folosi o carte electronică. Astfel, puteți citi câte cărți vreți fără să vă simțiți vinovat.

2. Un proces instantaneu

Un alt avantaj foarte important este că o carte digitală este achiziționată în doar câteva click-uri și un fișier multimedia este descărcat absolut instantaneu pe dispozitiv. Procesul este foarte rapid, așa că plătiți și aveți orice carte doriți în biblioteca dumneavoastră electronică.

3. Comoditate

Dacă sunteți un iubitor de tehnologie și gadget-uri, iar hobby-urile dumneavoastră sunt tot ce ține de tehnologie, filme online, jocuri online sau altele. Astfel, vreți să descoperiți lumea cărților dar nu vreți să ieșiți din comoditatea tehnologiei, e-book-ul este perfect, este foarte comod, rapid și are o varietate foarte mare de cărți. Așa că combinați plăcutul cu utilul, lectura va fi o plăcere foarte confortabilă având în vedere că o faceți așa cum vă place cel mai mult.

4. Ajută persoanele cu deficiențe de vedere

Facilitează accesul la lectură chiar și pentru cei cu deficiențe de vedere. Unele monitoare sunt special concepute pentru aceste persoane. O carte electronică poate fi foarte ușor de citit în lumină slabă sau de ce nu, chiar și pe întuneric. Există posibilitatea de a afișa mișcare sau de a utiliza software de conversie audio pentru a citi textul cu voce tare persoanelor cu deficiențe de vedere sau persoanelor în vârstă. Materialul poate fi aranjat după cum dorește autorul și nu se limitează la o cale liniară a cărții.

5. Căutare instantanee

Dacă nu vă amintiți titlul unei cărți, dar vă amintiți o frază interesantă din ea, puteți căuta instantaneu un cuvânt sau o expresie pentru a o găsi. Astfel reducem timpul și ne putem bucura mai mult să citim. Căutând cuvinte cheie, puteți afla de câte ori este citat un cuvânt în text. Alte dicționare pot fi instalate pentru a citi cărți în diferite limbi. De asemenea, au link-uri active pentru a căuta informații suplimentare (hiperlink-uri).

6. Alte beneficii

Cartea electronică folosește tehnologia E-Ink, ceea ce înseamnă că dispozitivul imită aspectul cernelii pe hârtie simplă, ceea ce vă face să vă simțiți cât mai natural posibil. Bateria durează până la 2 luni (dacă Wi-Fi este oprit). Iar luminozitatea ecranelor poate fi reglată, astfel încât să nu trebuie să vă faceți griji în privința lămpii de pe noptieră. Evident, acolo unde sunt avantaje, există unele dezavantaje. Nu sunt multe aici, dar să vedem care sunt.

Stabilirea unei legături emoționale cu lectura

Într-un studiu realizat în 2012, unor participanți li s-a dat să citească o poveste în format tipărit, iar celorlalți în format digital. Concluzia la care s-a ajuns la final a fost că cei care au citit cartea în format fizic au reușit să stabilească o legătură emoțională mult mai puternică cu narațiunea. Ceilalți care au citit în format electronic nu au reușit același lucru. Majoritatea părinților aleg să le citească copiilor povești seara, dar nu mulți aleg o carte electronică, ci cărți clasice. Acest format digital este asociat de mulți părinți mai mult cu divertismentul și este evitat chiar și din cauza impactului negativ asupra somnului.

Concluzionăm că problema este foarte clară, o carte electronică este foarte necesară și bună de utilizat! Există atât de multe avantaje încât cu siguranță veți lua în considerare utilizarea unei cărți electronice. Indiferent de varianta pe care o alegeți, fie că este tehnologie sau stil clasic, trebuie să citiți cât mai mult și să evadați în lumea poveștilor! Vă putem recomanda o carte foarte bună, și anume Ace of Shades (Jocul Umbrelor #1), este o carte excepțională care vă va ține în suspans pe tot parcursul povești.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending