Conectează-te cu noi

Business

Comerțul electronic distruge comercianții offline?

Publicat

pe

Comerțul electronic distruge comercianții offline? | Zicala.ro

Deși comerțul electronic oferă companiilor noi opțiuni, oferă și comercianților offline motive de îngrijorare. Dacă comerțul electronic va distruge modul convențional de comportament al companiei este unul dintre cele mai nedumerite domenii de discuție între firmele offline.

Fără îndoială, aveți crede că tehnologia dăunează afacerilor convenționale dacă vă uitați la statisticile care arată creșterea sectorului comerțului electronic în ultimii zece ani. Potrivit studiului, 85% dintre americani efectuează cel puțin o tranzacție electronică în fiecare an. Potrivit Logistic Industries, veniturile au crescut cu 15,5% în trimestrul al treilea din 2017 comparativ cu aceeași perioadă din 2016. Aceste cifre demonstrează provocarea intensă pe care comerțul electronic o reprezintă pentru afacerile tradiționale offline.

De ce companiile apelează la cumpărături online?

Una dintre cauzele principale pentru care companiile încep să caute noi metode pentru a satisface cerințele clienților este modificarea modelelor de cumpărare. Companiile au considerat că comerțul electronic este benefic din cauza tranzacțiilor online. Prin urmare, există mai multe oportunități de avansare.

Companiile au descoperit că utilizarea sistemului de plată-pe-click (PPC) a făcut mai ușoară comercializarea și vânzarea magazinului lor tocmai înființat. Spre deosebire de vremurile anterioare, nu mai trebuie să așteptați ani pentru succes. Acesta atrage clienții oferind oferte și cupoane.

Rezolvarea problemelor consumatorilor și finalizarea tranzacțiilor au devenit mai ușoare. Datorită evaluărilor utilizatorilor și întrebărilor frecvente, companiilor le este mai ușor să convingă alți clienți să le cumpere produsele.

Cum depășește comerțul electronic obstacolele puse de modelele de afaceri consacrate?

Valoarea atingerii umane este cea mai importantă contribuție a afacerii convenționale. Nu puteți prospera prin deschiderea unui magazin de comerț electronic dacă compania dumneavoastră nu poate reduce decalajul dintre cererea clienților și lanțul de aprovizionare.

Tinerii de astăzi sunt cunoscători de tehnologie. Conform observațiilor, 68% dintre cumpărătorii sub 35 de ani au spus că preferă să cumpere online decât la companiile care vând fizic. Luând în considerare acest lucru, companiile implementează tehnologii de ultimă oră și populare, cum ar fi chatul live, vizualizările la 360 de grade ale produselor și AR/VR pentru a crește procentul de satisfacție a clienților. Companiile speră să îmbunătățească conexiunea cu clienții prin implementarea acestor progrese tehnologice.

Popularitatea dispozitivelor mobile și creșterea numărului de utilizatori de smartphone-uri au schimbat complet tendința comerțului electronic. În industria E-commerce, piața online este acum înfloritoare. Cumpărătorii online cresc în număr în fiecare an. Oamenii și-au dezvoltat obiceiul de a parcurge site-urile de comerț electronic în același mod în care verifică postările de pe site-urile de social media. Clienții din întreaga lume participă activ și la această listă de cumpărători pe internet.

Companiile folosesc site-urile de social media ca unul dintre cele mai bune instrumente disponibile pentru a îmbunătăți conexiunea cu clienții, pentru a crește încrederea în brand și pentru a crește conversia consumatorilor. Spre deosebire de alte platforme, rețelele sociale vă permit să adoptați o abordare mai casual pentru a înțelege dorințele clienților.

Concluzie

În cele din urmă, putem afirma că piața online transformă lumea afacerilor. Cu toate acestea, magazinele tradiționale offline nu vor dispărea complet. Probabilitatea ca magazinul fizic să rămână în activitate depinde în întregime de sectorul acestuia. Retailerii tradiționali ar putea câștiga mult din prezența pe internet, ceea ce le va extinde piața.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending