Conectează-te cu noi

Business

5 Moduri de a vă Optimiza Afacerea de E-commerce

Publicat

pe

5 Moduri de a vă Optimiza Afacerea de E-commerce | Zicala.ro

Dacă doriți să vă duceți afacerea de e-commerce la următorul nivel, trebuie să vă asigurați că este cât mai optimizată posibil.

Aceasta înseamnă să vă asigurați că clienții dumneavoastră au o experiență excelentă atunci când cumpără pe site-ul dumneavoastră. De asemenea, înseamnă să vă asigurați că sunteți organizat și eficient în operațiunile dumneavoastră.

Nu numai că optimizarea site-ului de e-commerce vă va aduce mai mulți bani, dar vă va economisi și timp pe termen lung. Apoi vă puteți concentra energia pe domenii mai importante ale afacerii dumneavoastră, cum ar fi marketingul și dezvoltarea de produse.

Iată câteva modalități de a vă optimiza afacerea de e-commerce, astfel încât să iasă în evidență față de concurență:

Raționalizați-vă sistemele de inventar

Titlul „e-commerce” este puțin înșelător, deoarece atât de multe dintre operațiunile dintr-o afacere online au loc de fapt în lumea fizică.

Aceasta înseamnă că pot apărea probleme cu expedierea, inventarul și obținerea produselor acolo unde trebuie să ajungă la timp.

De aceea este important să vă eficientizați sistemele de inventar. Trebuie să puteți urmări ceea ce aveți în stoc, ce trebuie comandat și unde se află totul la un moment dat.

Aceasta poate fi o sarcină complexă, dar puteți găsi o soluție completă de e-commerce care va automatiza multe procese pentru dumneavoastră. Acest lucru ar putea varia de la un software accesibil la o soluție completă.

De exemplu, serviciile de imprimare la cerere vă pot ajuta cu îndeplinirea și livrarea produselor, în timp ce multe plugin-uri pe WordPress vă pot automatiza gestionarea inventarului. Puteți folosi aceste două metode pentru a economisi timp și a minimiza erorile.

Multe companii își pot gestiona inventarul cu o simplă foaie de calcul, dar dacă începeți să experimentați erori la creșterea afaceri, ar putea fi timpul să luați în considerare o actualizare.

Colectați e-mailuri de la clienții dumneavoastră

În e-commerce, canalul de vânzări nu se termină odată ce o tranzacție este finalizată. Prin colectarea adreselor de e-mail ale clienților, puteți rămâne în contact cu aceștia și puteți continua să le comercializați chiar și după ce au făcut o achiziție.

Aceasta este o modalitate excelentă de a crește loialitatea clienților. Puteți colecta e-mailuri de la clienții dumneavoastră adăugând un formular de înscriere prin e-mail pe site sau oferind o reducere pentru clienții care își furnizează adresele de e-mail.

Un studiu uimitor a arătat că o rată de retenție a clienților de 5% poate ajuta la creșterea profiturilor unei companii de la 25% la 95%. Clienții repetați sunt mai puțin costisitori să revină în continuare decât achiziționarea de clienți noi.

Asigurați-vă că rămâneți organizat și aveți un plan pentru modul în care veți gestiona adresele de e-mail ale clienților dumneavoastră. Le veți trimite un e-mail de mulțumire după cumpărare și le veți oferi un cupon? Le veți cere permisiunea de a se înscrie pentru lista de e-mail?

Odată ce aveți o modalitate de a captura și de a implica o listă de e-mail, ar trebui să creați conținut consistent pe care clienții vor dori să-l cumpere. Acesta ar putea fi orice, de la un buletin informativ săptămânal la anunțuri de produse noi sau chiar doar sfaturi utile legate din industria dumneavoastră. Acest lucru va menține compania în top și va duce la mai multe vânzări în timp.

Investește în optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO)

Optimizarea pentru motoarele de căutare vă ajută să îmbunătățiți vizibilitatea căutării și clasarea site-ului pe motoarele de căutare precum Google sau Bing. Acest lucru este denumit SEO.

Acest lucru este important deoarece vă poate ajuta să atrageți mai mulți vizitatori pe site-ul dumneavoastră. Cu cât site-ul se clasează mai sus în SERP-uri, cu atât este mai probabil ca oamenii să îl găsească și să îl viziteze.

Un mare avantaj al îmbunătățirii SEO este că aduce trafic gratuit. În loc să ajungeți la clienți potențiali pe platforme plătite precum Google Ads, puteți pur și simplu să vă poziționați pentru a apărea în căutare.

Pentru a începe să vă optimizați site-ul pentru motoarele de căutare, trebuie să faceți o cercetare de cuvinte cheie. Acest lucru vă va ajuta să aflați ce termeni și expresii folosesc oamenii pentru a găsi site-uri ca al dumneavoastră. Puteți face acest lucru gratuit, puteți cumpăra software sau chiar angajați o persoană pentru a găsi cele mai bune cuvinte cheie.

După ce ați adunat informații, puteți începe să adăugați cuvinte cheie utile la conținutul, descrierile, paginile și titlurile site-ului. De asemenea, le puteți folosi în codul site-ului pentru a vă ajuta să îmbunătățiți clasarea site-ului dumneavoastră.

Asigurați-vă că site-ul este compatibil cu dispozitivele mobile

În lumea de astăzi, tot mai mulți oameni își folosesc telefoanele și tabletele pentru a naviga pe internet. Aceasta înseamnă că, dacă site-ul nu este compatibil cu dispozitivele mobile, pierdeți o mulțime de clienți potențiali.

Asigurați-vă că site-ul dumneavoastră este receptiv și poate fi vizualizat cu ușurință pe toate dispozitivele. Acest lucru vă va asigura că toți cei care vă vizitează site-ul au o experiență pozitivă și vă va reduce rata de respingere.

Rata de respingere este procentul de persoane care părăsesc site-ul imediat după prima vizită. A avea o rată de respingere mare este dăunătoare pentru afaceri, deoarece înseamnă că oamenii nu găsesc ceea ce caută pe site-ul dumneavoastră. Când site-ul dumneavoastră pe varianta de mobil este șlefuit, vizitatorii vor rămâne mai mult timp.

Oferiți Live Chat

O altă modalitate excelentă de a îmbunătăți experiența clienților pe site-ul dumneavoastră de e-commerce este să oferiți chat live. Acest lucru permite clienților să obțină răspunsuri la întrebările lor în timp real, fără a fi nevoiți să ridice telefonul sau să aștepte un răspuns prin e-mail.

S-a raportat că un vizitator are de 4,5 ori mai multe șanse să contacteze compania dumneavoastră dacă un widget de chat live este prezent pe un site de e-commerce. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a crește vânzările și ratele de conversie.

De asemenea, crește ratele de satisfacție a clienților, deoarece veți putea rezolva orice probleme pe care le au pe loc. Dacă nu aveți forța de muncă pentru a oferi chat live 24 de ore pe zi, luați în considerare utilizarea unui chatbot.

Chatbot-urile sunt programe de calculator care pot imita conversația umană. Acestea pot fi folosite pentru a răspunde la întrebări obișnuite și pentru a ajuta la ghidarea clienților prin site-ul dumneavoastră. Ele pot fi utile pentru a răspunde la întrebările de bază și pentru a oferi indicații.

Concluzia: optimizarea e-commerce

Pe piața competitivă de astăzi, este mai important ca niciodată să vă optimizați afacerea de e-commerce. Urmând sfaturile din acest articol, vă puteți asigura că site-ul dumneavoastră este ușor de utilizat, organizat și compatibil cu dispozitivele mobile.

Acest lucru vă va ajuta să atrageți și să păstrați clienții, ceea ce va duce în cele din urmă la creșterea profiturilor. Nu așteptați să începeți și alegeți să faceți un lucru mic astăzi pentru a vă îmbunătăți afacerea de e-commerce.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending