Conectează-te cu noi

Business

Semne False de Productivitate Care Consumă Timpul Angajaților

Publicat

pe

Semne False de Productivitate Care Consumă Timpul Angajaților

Lumea afacerilor de astăzi pare obsedată de productivitate. Această obsesie a devenit proeminentă în epoca pandemiei de Covid, când managerii care au început să conducă echipe la distanță au simțit nevoia să le reamintească angajaților să rămână foarte productivi în timp ce lucrează de acasă.

Nu este nimic rău în a lucra din greu pentru a atinge obiectivele stabilite și a reuși. Dar în mediile de lucru în care angajații simt că trebuie să lucreze mai mult, mai rapid și să fie disponibili pentru manageri 24/7, eficiența și performanța lor pot avea de suferit.

Acest lucru se întâmplă deoarece angajații au tendința de a neglija munca profundă și semnificativă, care duce la rezultate de calitate, pentru a finaliza multe sarcini minore și pentru a le demonstra managerilor că nu se lasă.

Această falsă amăgire de productivitate poate afecta performanța angajaților, făcându-i să rateze termenele limită pentru proiecte semnificative, în timp ce abordează sarcinile de rutină și lucru pentru muncă.

Acesta este un scenariu pe care ați dori să preveniți să se întâmple companiei dumneavoastră. Din fericire, un instrument avansat de urmărire a angajaților poate înregistra fiecare minut din timpul angajaților, arătându-vă că distribuiți între sarcini, proiecte, aplicații și site-uri.

Aceste date perspicace vă pot ajuta să identificați dacă angajații sunt fals productivi. Și iată cele patru semne de productivitate falsă asupra cărora ar trebui să vă concentrați.

Angajații predispuși să reacționeze la criză

Unii angajați sunt intrigați de crize. Și se simt îndemnați să sară de la o problemă la alta, sugerând posibile soluții sau pur și simplu adăugând dramei. Angajații care acționează ca pompieri la locul de muncă, grăbindu-se constant să stingă diferite incendii, pierd timpul pe care altfel l-ar putea dedica pentru a-și face treaba reală.

Deci ce puteți face cu asta?

În primul rând, separați problemele semnificative de crizele inventate care distrag atenția angajaților de la îndeplinirea sarcinii. Apoi puteți utiliza datele de urmărire a angajaților pentru a vedea ce a cauzat criza și pentru a lua decizii bine informate cu privire la următorii pași și acei angajați care trebuie să fie implicați în procesul de rezolvare a problemelor. Făcând acest lucru, veți elibera stresul, încurajând alți angajați să se concentreze asupra volumului lor de muncă.

Luptați pentru perfecționism

Lupta pentru perfecțiune este zadarnică. Pentru că nimeni și nimic nu este perfect. Așadar, dacă aveți angajați talentați și muncitori care nu reușesc constant să rateze termenele limită, încercați să aflați dacă sunt victime ale perfecționismului.

La fel ca multitasking, se credea cândva perfecționismul a fi o caracteristică de dorit în CV-urile candidaților.

Cu toate acestea, angajații nu își vor îndeplini niciuna dintre sarcini dacă doresc ca rezultatul lor să arate perfect. Pentru că își vor revizui în mod constant lucrările în desfășurare crezând că nu sunt suficient de bune. Puteți utiliza datele de monitorizare a angajaților pentru a vedea dacă tendința de a oferi rezultate perfecte distruge productivitatea și performanța angajaților dumneavoastră.

Pe lângă dăunarea productivității, perfecționismul poate afecta bunăstarea angajaților, conducându-i la suprasolicitare și să petreacă ore lungi la muncă, ignorând nevoile lor esențiale.

Deci, dacă datele de urmărire a angajaților arată că un anumit lucrător are un număr considerabil de ore suplimentare fără a oferi rezultatele așteptate, verificați-l pentru a vedea dacă este predispus la perfecționism și oferă sprijinul atât de necesar pentru a depăși această falsă problemă de productivitate.

Dorind să aveți totul sub control tot timpul

Această caracteristică este strâns legată de perfecționism, dar se manifestă diferit.

Unii dintre angajați ar putea crede că Google Drive sau căsuța de e-mail ordonată le vor reflecta productivitatea. Și astfel își petrec ore întregi sortând și răspunzând la e-mailuri sau organizându-și documentele și foile.

Și deși acest sentiment de ordine vă poate face să vă simțiți relaxat și organizat, nu se adaugă la productivitate. Dimpotrivă, consumă timpul pe care îl puteți petrece altfel pentru a finaliza un raport sau o sarcină critică.

Nu e nimic rău în a fi bine organizat. Vă poate ajuta să fiți mai eficient și mai colaborativ dacă este făcut cu moderație. Dar dacă aveți tendința de a petrece ore întregi făcând ordine și organizând la locul de muncă, nu veți reuși să vă angajați să terminați sarcini importante și creative.

Nu cereți ajutor atunci când este nevoie

Să recunoaștem, a face o meserie și a avansa în ea este un proces de învățare pe tot parcursul vieții. Din nefericire, mulți angajați care se străduiesc să se înfățișeze pe ei înșiși drept niște performanțe extrem de competenți nu reușesc adesea să realizeze acest lucru.

Acești angajați ar petrece ore în șir căutând o modalitate de a depăși ei înșiși obstacolul, mai degrabă decât să-și implice colegii sau managerii într-un proces de rezolvare a problemelor. Ei pot crede că folosesc acest timp în mod productiv, când, de fapt, nu o fac.

Din fericire, feedback-ul frecvent bazat pe datele de urmărire a angajaților îi poate ajuta pe manageri să identifice probleme specifice care afectează performanța angajaților și să ofere posibile soluții la fața locului. Cererea de ajutor nu este un semn de slăbiciune sau incompetență. Poate îmbunătăți comunicarea și colaborarea în echipă și poate oferi instruire și lecții valoroase. Prin urmare, ar trebui să exersați feedback-ul continuu, încurajându-vă angajații să vorbească deschis despre problemele legate de muncă, astfel încât să puteți oferi sprijin și îndrumare în timp util.

Concluzie

Productivitatea falsă nu este o problemă nouă. Dar este posibil să nu aveți instrumentele potrivite pentru a-l identifica în toate formele și întinderile sale. Întreaga situație se poate schimba în favoarea dumneavoastră odată ce începeți să utilizați sistemul de urmărire a angajaților.

Acest instrument avansat vă va ajuta să identificați semnele false de productivitate și să luați pași decisivi pentru a le elimina, ajutându-i pe angajați să-și folosească timpul mai eficient și să atingă obiectivele stabilite.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending