Conectează-te cu noi

Business

Cum să Faceți Prima Vânzare ca Afacere de E-Commerce

Publicat

pe

Cum să Faceți Prima Vânzare ca Afacere de E-Commerce | Zicala.ro

Efectuarea primei vânzări ca afacere de E-Commerce poate fi o sarcină copleșitoare. Trebuie să găsiți clienți, să îi interesezi ceea ce vindeți și să îi convingeți să facă o achiziție.

Există o mulțime de moduri de a face acest lucru. Să prezentăm câteva metode pe care le puteți utiliza pentru a face prima vânzare ca afacere de E-Commerce și să discutăm cum să construiți recunoașterea mărcii și să oferiți conținut valoros cititorilor dumneavoastră. Apoi, să vorbim despre cum să folosiți reclamele și promoțiile pentru a atrage oamenii să acceseze site-ul dumneavoastră.

Înțelegeți-vă demograficul țintă

Înainte de a începe orice proces de marketing, trebuie să înțelegeți demograficul țintă. În acest fel, vă puteți personaliza conținutul și strategia de marketing pentru a atrage clienți potențiali.

Faceți acest lucru punând întrebări despre clientul ideal, cum ar fi:

 1. Cine este cel mai probabil să vă cumpere produsul?
 2. Cărei grupe de vârstă aparțin?
 3. Care sunt interesele lor?

Odată ce înțelegeți demograficul țintă, puteți crea conținut care să îi atragă. Când oamenii simt că le vorbiți direct, au șanse mai mari să se transforme în clienți.

Recunoașterea mărcii

Construirea recunoașterii mărcii este esențială pentru realizarea primei vânzări. Aveți nevoie de clienți potențiali pentru a vă putea găsi atunci când caută ceea ce vindeți.

O modalitate de a construi recunoașterea mărcii este să începeți un blog. Acest lucru vă va ajuta să atrageți cititori interesați de produsul sau serviciul dumneavoastră. Folosiți blogul pentru a oferi conținut valoros care îi va face pe oameni să se întoarcă pentru mai mult.

Un blog bine scris va construi relații cu potențialii clienți și vă va stabili ca expert în industria dumneavoastră.

O altă modalitate de a crește recunoașterea mărcii este utilizarea GoogleAds. Anunțurile pot fi o modalitate excelentă de a atrage oamenii să acceseze site-ul dumneavoastră, mai ales dacă vindeți ceva ce oamenii caută de obicei online.

De asemenea, puteți încerca să publicați un comunicat de presă. Comunicatele de presă atrag atenția presei și generează interes pentru ceea ce vindeți. Dacă puteți convinge jurnaliștii și bloggerii să vorbească despre produsul dumneavoastră, este mai probabil să faceți o vânzare.

Influenceri

Folosirea influencerilor pentru a vă susține afacerea de E-Commerce este o modalitate sigură de a face prima vânzare. În plus, este mai probabil să ajungeți la un public mai larg dacă puteți obține un influencer care să vă promoveze.

Adresați-vă unor influenceri apreciați din industria dumneavoastră și vedeți dacă sunt interesați să vă promoveze produsul. Este mai probabil ca aceștia să vă promoveze site-ul dacă le puteți oferi ceva de valoare, cum ar fi un produs gratuit, reduceri sau transport gratuit.

Găsiți un influencer care este deja asociat cu produse ca ale dumneavoastră. Dacă sunt interesați să colaboreze cu dumneavoastră, trimiteți informații despre produs și despre cum le-ar beneficia urmăritorii lor. De asemenea, vă puteți oferi să le trimiteți o mostră gratuită.

Construiți-vă afacerea de E-Commerce pe rețelele sociale

Folosiți rețelele sociale pentru a atrage clienți prin crearea de conținut captivant pentru a-i determina pe oameni să vorbească despre afacerea dumneavoastră de E-Commerce. Folosiți hashtag-uri pentru a ajunge la un public mai larg și nu uitați să includeți un îndemn în postările dumneavoastră!

De asemenea, puteți utiliza rețelele sociale pentru a difuza reclame și promoții. Promoțiile vor genera interes pentru produsul dumneavoastră și vor atrage oamenii pe site.

Videoclipurile și imaginile ar trebui folosite și pentru a vă promova produsul. Dacă aveți un videoclip care arată cum funcționează produsul, postați-l pe rețelele sociale și includeți un link către site-ul dumneavoastră.

Cum să faceți prima vânzare

Odată ce ați scos marca la iveală, este timpul să începeți să faceți vânzări. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să începeți:

 • oferiți reduceri sau cupoane cumpărătorilor pentru prima dată
 • creați un sentiment de urgență oferind oferte pe timp limitat
 • oferiți transport gratuit la comenzile de peste o anumită sumă
 • oferiți un serviciu excelent pentru clienți

Toate aceste instrumente vor ajuta la atragerea clienților să-și facă achizițiile de pe site-ul dumneavoastră de E-commerce, nu de la un concurent. Crearea unui sentiment de urgență (timp limitat) poate, de asemenea, împinge pe cineva care este pe gânduri să cumpere de la dumneavoastră.

Fiți disponibil pentru a răspunde întrebărilor clienților

Odată ce vă porniți afacerea de E-commerce, fiți disponibil să răspundeți la orice întrebări pe care le pot avea clienții. Acest pas este esențial din două motive. În primul rând, aratați că sunteți investit în satisfacția lor și vă pasă de a oferi o experiență bună.

În al doilea rând, vă permite să vindeți sau să vindeți încrucișat alte produse. De exemplu, dacă cineva dorește să cumpere o jachetă de la dumneavoastră, îi puteți oferi o reducere la o pereche de pantaloni asortați.

Clienții potențiali doresc să se simtă văzuți și auziți, așa că asigurați-vă că sunteți disponibil pentru a răspunde la întrebările lor. Acest lucru va ajuta la construirea încrederii și a loialității și poate duce chiar la prima dumneavoastră vânzare.

Distingeți-vă de concurenți

Este important să vă separați de concurenți, mai ales dacă vindeți produse similare. Ce face produsul dumneavoastră diferit? De ce ar trebui clienții potențiali să cumpere de la dumneavoastră și nu de la un concurent?

Asigurați-vă că site-ul și materialele de marketing evidențiază ceea ce face produsul dumneavoastră unic. Utilizați imagini puternice și un limbaj clar pentru a vă exprima punctul de vedere. Nu vă fie frică să vă arătați personalitatea!

Dacă clienții se simt conectați cu dumneavoastră, este mult mai probabil să încerce produsele dumneavoastră.

Pași de urmat după efectuarea primei vânzări

Odată ce ați făcut prima vânzare, este timpul să începeți să vă gândiți cum să vă dezvoltați afacerea de E-commerce.

De unde a venit prima vânzare? Cum puteți atrage mai mulți oameni pe site? Odată ce vă dați seama cum să obțineți mai mult trafic, puteți începe să vă gândiți să convertiți mai mult din acel trafic în vânzări.

Iată câteva idei:

 • analizați eforturile de marketing și vedeți ce funcționează (și ce nu)
 • continuați să construiți relații cu influencerii
 • concentrați-vă pe oferirea unei experiențe excelente pentru clienți
 • investiți în publicitate plătită
 • utilizați urmărirea Google Analytics pe site
 • începeți să colectați recenzii și testimoniale ale clienților
 • creați un program de loialitate sau de recompense

Făcându-vă timp pentru a analiza prima vânzare, puteți începe să construiți un plan pentru cum să vă dezvoltați afacerea de E-commerce.

În concluzie

Urmând aceste sfaturi, veți fi pe cale de a realiza prima vânzare ca afacere de E-commerce. Nu uitați să vă concentrați pe construirea recunoașterii mărcii, furnizarea de conținut util și oferirea de valoare bazei dumneavoastră de clienți. Dacă faceți aceste lucruri, veți fi sigur că veți face o vânzare în cel mai scurt timp!

Cei de la iCreate, vor să vă ajute să reușiți și să vă învețe cum să faceți prima vânzare. De aceea, oferă utilizatorilor noi un audit inițial gratuit al site-ului dumneavoastră pentru a afla ce se poate îmbunătății la el. Contactații chiar azi pentru a începe să vindeți!

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending