Conectează-te cu noi

Tehnologie

Dispozitive Inteligente de Purtat – Ochelari Inteligenți

Publicat

pe

Dispozitive Inteligente de Purtat – Ochelari Inteligenți | Zicala.ro

Dezvoltarea aplicațiilor s-a schimbat foarte mult și de-a lungul anului au existat multe moduri în care acestea s-au îmbunătățit. Odată cu creșterea internetului, o nouă tendință pentru dezvoltarea aplicațiilor este integrarea acestora cu dispozitive IoT, precum și cu dispozitive portabile. Aceste tehnologii sunt dispozitive electronice inteligente care pot fi încorporate în modă și accesorii de zi cu zi.

Frumusețea articolelor purtabile și a aplicațiilor este că pot fi interconectate și se pot folosi unul de celălalt. De exemplu, un ceas inteligent care monitorizează tiparele de somn ale unei persoane și poate funcționa împreună cu o aplicație de alarmă pe un dispozitiv mobil care poate trezi persoana atunci când nu este în somn adânc. Aceste ceasuri pot oferi, de asemenea, calitate a vieții și confort, cum ar fi posibilitatea de a vedea notificările de pe telefon direct pe ceas.

Inovând de dragul inovației

Un exemplu ar fi integrarea tehnologiei de realitate augmentată cu dispozitive purtabile precum ochelarii inteligenți. Controversele cu privire la Google Glass ar fi putut avea un impact asupra ca un astfel de dispozitiv să devină o tendință din cauza lipsei de preocupări generale privind accesibilitatea și confidențialitatea.

Produsul în sine a fost vizionar, mai ales pentru timpul său, cu toate acestea, se pare că nu a fost luată în considerare implicațiile în lumea reală ale unui astfel de accesoriu de modă. De exemplu, oamenii din jur se pot simți inconfortabil având în preajma unei persoane care poartă un pahar Google sau ceva similar.

O altă problemă care i-a făcut pe oameni să pună la îndoială un astfel de produs a fost lipsa de beneficii pe care acesta le-a oferit utilizatorilor săi. Ar putea fi folosit pentru a face fotografii, precum și pentru a permite utilizatorilor să navigheze pe web, lucru care ar putea fi făcut și cu un smartphone cu care Google Glass nu ar putea concura în ceea ce privește puterea de procesare.

Beneficiile pe care Google Glass le-a lăsat în urmă au fost de a face companiile mai conștiente de ceea ce au nevoie oamenii. Proiectarea accesoriilor de dragul proiectării fără a oferi prea multe beneficii îi va face pe oameni să pună la îndoială produsul.

Ochelarii inteligenți nu aveau nicio caracteristică nouă care să nu poată fi realizată folosind un smartphone obișnuit, care în sine sunt mai puternici și pot face mult mai mult decât ochelarii. De asemenea, a deschis calea pentru ca alte companii să vină cu designul lor și să le îmbunătățească.

User Interface și Control Input

Mijloacele de a interacționa cu ochelarii este probabil cea mai dificilă provocare de depășit. Cum interacționează un utilizator cu un astfel de dispozitiv? Utilizatorii pot interacționa cu ochelarii inteligenți atingând sau glisând, cu toate acestea, aceste comenzi sunt încorporate în cadrul propriu-zis. Intrarea tradițională nu acceptă conceptul de ochelari inteligenți, așa că designerii folosesc ceea ce se numește control input al interfeței om-calculator care include, dar fără a se limita la următoarele:

  • Butoane (încorporate în cadru)
  • Recunoaștere vocală
  • Recunoașterea gesturilor
  • Urmărirea ochilor

Un dispozitiv care folosește recunoașterea vocală și poate fi operat folosind comenzi vocale simple este NuEyes Pro, o pereche de ochelari inteligenți care ajută la îmbunătățirea vederii persoanelor cu vedere slabă sau lipsită de vedere și poate schimba culorile, crește sau micșora luminozitatea și contrastul și mult mai multe beneficii.

Pot fi folosiți ochelarii inteligenți pentru jocuri?

A juca jocuri video folosind ochelari inteligenți mai are un drum lung de parcurs. Deși pot oferi utilizatorului o mulțime de feedback și oferă noi modalități de interacțiune cu mediul înconjurător, dispozitivul este foarte limitat când vine vorba de jocuri. Există produse din sticlă inteligentă care sunt făcute pentru jucători, dar sunt foarte limitate în ceea ce oferă.

Un exemplu în acest sens ar fi dispozitivul de la Mutrics. Dispozitivul folosește tehnologia open ear pentru a putea transfera audio stereo către urechea internă fără a folosi căști, precum și un strat de lentile anti-lumină albastră pentru a proteja ochii împotriva luminii UV dăunătoare emise de ecran.

Funcția lor este foarte limitată și poate trece ceva timp până când utilizatorii pot juca jocuri avansate folosind ochelarii inteligenți. Jocurile AR pot beneficia foarte mult de un astfel de dispozitiv, în loc să folosească telefonul pentru afișarea obiectivelor jocului în lumea reală prin intermediul unei camere sau GPS, acestea pot fi afișate direct printr-o pereche de lentile, făcând experiența mai confortabilă.

Jocul pe un smartphone oferă jucătorului o interacțiune limitată, totuși, prin plasarea jucătorului în interiorul mediului de joc folosind VR, poate crea moduri mai interesante în care jucătorul poate interacționa cu lumea jocului.

În concluzie, multe dispozitive IoT au fost și continuă să fie dezvoltate alături de noua tehnologie purtabilă. Cele mai multe dintre aceste dispozitive sunt concepute pentru a servi câteva sau o singură funcție care poate ajuta la îmbunătățirea vieții de zi cu zi a utilizatorilor și, de asemenea, oferă noi modalități de a interacționa cu lumea. Smartphone-urile sunt încă cele mai convenabile și puternice dispozitive pe care să le aveți la îndemână și, deși accesoriile portabile nu le pot înlocui, ele pot fi folosite alături de smartphone-ul pentru a oferi mai mult confort și calitate a vieții.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending