Conecteaza-te cu noi

Gaming

Evoluția Gamingului

Publicat

pe

Evoluția Gamingului | Zicala.ro

Jocurile reprezintă o parte foarte importantă în societatea actuală și a devenit atât de integrat cu cultura populară încât acum chiar și bunicii sunt interesați să joace jocuri. Jocurile au o istorie foarte lungă în spate, datând din 1950. Din acea perioadă până în prezent, industria jocurilor s-a transformat într-una dintre cele mai profitabile industrii de divertisment, în special în ultimii ani. Transformarea pe care această industrie a suferit-o în ultima jumătate de secol a fost fascinantă de observat.

Primii ani

Primul sistem de joc realizat vreodată pentru uz casnic a fost „Cutia maro”, creată de Ralph Baer și echipa sa. În acel moment a reprezentat o inovație impresionantă pentru lume. Cutia maro era un circuit cu tub de vid și, pentru a o utiliza, trebuia să o conectați la un televizor. A permis doi utilizatori să se joace și a putut fi programat pentru a juca o mare varietate de jocuri, cum ar fi dame, jocuri sportive sau chiar ping pong. Cu toate acestea, a fost licențiat abia în 1972 de la Magnavox. În următorii 3 ani, Magnavox Odyssey a fost vândut într-un număr de 300 000 de console, reprezentând nașterea jocurilor digitale.

Anii 1980: Jocuri handheld

Un alt pas semnificativ în evoluția jocurilor a fost făcut de Game Boy-ul portabil, creat de Nintendo. Game Boy a reprezentat primul dispozitiv creat vreodată pentru a oferi utilizatorilor săi o experiență de joc portabilă. Copiii și adulții erau îndrăgostiți de el în acel moment, deoarece era ușor de transportat și, de asemenea, o sursă excelentă de divertisment pentru toată lumea.

Game Boy Color a fost vândut în peste 118,69 milioane de unități, cu 44,06 milioane în America, 32,47 milioane de unități în Japonia și 42,16 milioane de unități în alte regiuni. A fost un mare succes la acea vreme, reprezentând un alt pas extraordinar pentru industria jocurilor.

Anii 1990: Începutul jocurilor online

Până în 1995, jocurile erau departe de a fi frumoase, datorită puterii limitate de procesare și a formatelor grafice nedezvoltate. Jocurile se bazau în principal pe arhitectura 2D și acesta este motivul pentru care grafica lor era limitată.

În 1995, totul s-a schimbat din cauza dezvoltării intense a procesoarelor grafice moderne, lansând începutul arhitecturii 3D, operând pe sisteme pe 32 de biți. Grafica jocului devine mai bună datorită software-urilor îmbunătățite care oferă posibilitatea de a crea fundaluri 3D și personaje.

După aceea, au intrat rețelele LAN și internetul și, din cauza acelui factor, au dat naștere gamingul multiplayer online. Acest lucru a reprezentat un alt pas imens pentru industrie și a captivat din ce în ce mai mulți utilizatori pe măsură ce treceau anii.

2007: Jocuri mobile

În 2007, smartphone-urile au început să intre pe piață cu produse de inteligență excelente, care ar putea suporta o mare varietate de jocuri. Evoluția rapidă a tehnologiei telefoniei mobile, a oferit industriei jocurilor o oportunitate imensă de a se dezvolta la un nivel superior. Industria jocurilor a devenit din ce în ce mai mare datorită numărului mare de utilizatori. Varietatea jocurilor a crescut și crește în continuare zi de zi.

În zilele noastre, companiile creează jocuri pentru a satisface interesele fiecărui utilizator, de exemplu, puteți găsi jocuri de acțiune precum Call of Duty, jocuri de logică pentru a vă spori gândirea logică, jocuri arcade precum Angry Birds sau chiar RPG-uri precum RAID: Shadow Legends . Jocurile mobile reprezintă o parte foarte importantă în industria jocurilor, oferind zi de zi multă distracție și bucurie utilizatorilor săi.

Jocuri pe computer în zilele noastre

Jocurile pe computer sunt una dintre cele mai populare activități de divertisment din zilele noastre. Milioane de oameni joacă jocuri în fiecare zi și datorită dezvoltării tehnologiei, jocurile devin din ce în ce mai realiste, oferind utilizatorilor săi o experiență de joc mai fascinantă și mai interesantă. Jocurile pe computer reprezintă o altă parte importantă a industriei jocurilor, având mulți entuziaști din toate colțurile acestei planete.

În concluzie, jocurile video au devenit din ce în ce mai importante pentru societatea actuală, reprezentând una dintre cele mai bune modalități de a te distra. Și datorită dezvoltării lor vizuale și de calitate, oamenii sunt și vor fi din ce în ce mai atrași de ele. Industria jocurilor este o industrie uimitoare și importantă pentru această lume, datorită capacității sale de a crea conexiuni între oameni din întreaga lume și, de asemenea, de a le oferi un mod excelent de divertisment.

Continuați lectura
Click pentru a plasa comentariul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gaming

2021 Tendințe în IT și Gaming

Publicat

pe

By

2021 Tendințe în IT și Gaming | Zicala.ro

Industria jocurilor este în continuă schimbare de ani de zile. Motivul este că noile tehnologii cheie continuă să intre pe piață. Criptarea SSL a fost doar începutul. În special în ultimii ani, au existat tehnologii inovatoare în industria jocurilor. Aceste inovații au deschis o serie de posibilități diverse pentru fanii jocurilor. Datorită progresului tehnic general, vor exista, fără îndoială, o serie de inovații pentru fanii jocurilor și în 2021. Mai mult, sfârșitul anului este întotdeauna momentul pentru a lua în considerare tehnologiile și abordările care vor afecta IT-ul corporativ în viitorul apropiat.

Din punctul nostru de vedere, producătorii de software se vor alinia și mai mult la nevoile clienților lor în 2021. În general, tendințele în software se îndreaptă din ce în ce mai mult către personalizare, orientare către servicii și experiențe ale utilizatorilor la nivel B2C.

Integrarea AI în software cloud

În 2020 companiile au văzut și au experimentat cât de volatile pot fi piețele chiar aparent stabile, cât de repede se schimbă cerințele clienților și cât de dificil este să reacționăm la aceste schimbări cu agilitate. Integrarea sporită a tehnologiilor bazate pe AI va îmbunătăți capacitatea companiilor de a reacționa și de a acționa, deoarece vor avea instrumente de analiză și prognoză semnificativ mai fiabile. Acest lucru face mai ușoară prezicerea evoluțiilor viitoare ale pieței.

Analize HR

Chiar și în 2021, după transformarea digitală către biroul de acasă, companiile trebuie să fie în continuare agile cu problemele de resurse umane și să reacționeze rapid la cerințele pieței în schimbare – de ex. atunci când își modernizează portofoliul către servicii digitale. În acest scop, este esențială cunoașterea detaliată a faptului dacă o companie are know-how-ul adecvat. Prin urmare, este recomandabil să răspundeți la această întrebare pe baza datelor.

Luați decizii de personal pe baza datelor

Cei responsabili au nevoie de o imagine de ansamblu precisă a performanțelor cu performanțe scăzute, a potențialului ridicat și a lipsurilor de competențe din companie pentru a putea decide unde este nevoie de formare suplimentară sau recrutare. Cu alte cuvinte, vedem accentul pe analiza resurselor umane, în special pe analizele prescriptive. În special în vederea unor noi domenii de afaceri și a extinderii în continuare a razei de acțiune antreprenorială, prognozele fiabile ale viitoarelor nevoi ale angajaților pot ajuta la conturarea nevoii de acțiune a unei companii în zona resurselor umane în lunile următoare cât mai specific posibil.

Managementul personalizat al aptitudinilor

În domeniul gestionării competențelor, aplicațiile bazate pe AI permit compararea automată a competențelor angajaților care au fost deja înregistrate într-o manieră structurată cu cerințele rezultate din noile proiecte. În acest fel, managerii de resurse umane pot obține rapid o imagine de ansamblu despre câte resurse sunt disponibile intern pentru a face față noilor sarcini.

Individualizarea software-ului cloud

Din ce în ce mai mult, utilizatorii se așteaptă ca soluțiile software să fie exact adaptate cerințelor lor. În același timp, însă, tendința sistemelor cloud este din ce în ce mai mult către standardizare. În acest context, producătorii se vor baza din ce în ce mai mult pe tehnologii flexibile cu care pot fi configurate și soluții bazate pe cloud, de exemplu prin definirea suprafeței aplicației folosind metadate în loc să o programeze într-o manieră neschimbabilă folosind codul sursă rigid. Acest lucru creează un sistem foarte dinamic care, în ceea ce privește experiența utilizatorului, este foarte mult orientat către aplicația specifică.

Software B2B cu ușurință în utilizare la nivel B2C

În 2021, producătorilor de software li se va cere din ce în ce mai mult să furnizeze informații într-un mod în care chiar și utilizatorii fără experiență își pot găsi cu ușurință calea în jurul unui sistem. Tendința este spre sisteme care pot fi utilizate intuitiv. Nu mai sunt necesare eforturi suplimentare, cum ar fi formarea, testarea și fazele de încercare. De asemenea, ajută așa-numitele ghiduri de utilizare în aplicație, care ajută utilizatorul în mod interactiv și intuitiv să utilizeze software-ul pe baza aplicației specifice.

Informații „la cerere” direct din sistem

Chatbots oferă asistență importantă aici, deoarece utilizatorii primesc informații de la sistem „la cerere”. Această nouă formă de experiență a utilizatorului (UX) în mediul B2B, care este puternic orientată către un B2C UX, nu numai că duce la o mai mare loialitate a utilizatorului față de produsul pe care îl folosește, dar, în cele din urmă, și la o mai mare loialitate a clienților față de producător.

În ansamblu, tendințele pe care le-am identificat ca fiind definitoare și determinante pentru anul 2021 au ca rezultat un pachet total de servicii care va face chiar mai ușor pentru utilizatori să obțină informațiile de afaceri de care au cu adevărat nevoie. Având în vedere acest lucru, anul IT 2021 va fi în mod clar anul clientului.

Performanță mai bună prin cloud distribuit

Tendința de aici va fi spre distribuție descentralizată în mai multe centre de date în sensul unui cloud distribuit. Avantajele acestei abordări sunt deosebit de evidente în cazul unei latențe mai mici și a unei redundanțe mai bune. Norul provoacă, de asemenea, o schimbare a structurilor utilizatorilor – departe de utilizatorii convenționali individuali și către multi-utilizatori. Acest lucru face posibil ca companiile care au implementat sisteme capabile de mai mulți utilizatori să se bazeze și mai mult pe comunicarea și colaborarea dintre angajați în procesele lor de lucru. Microserviciile flexibile îndeplinesc această cerință.

Cloud gaming și experiență de mobile gaming

În 2021 va fi din ce în ce mai important pentru majoritatea fanilor de jocuri să poată accesa jocuri online din orice locație. Iar producătorii de software depun toate eforturile pentru a se asigura că fanii jocurilor sunt mulțumiți în consecință. Mai mult, toate titlurile pe care alegeți să le jucați pot fi gestionate prin cloud. La urma urmei, jocurile pot fi descărcate pur și simplu de pe un dispozitiv mobil. În acest fel, tu, în calitate de jucător, te salvezi să fii nevoit să te conectezi la mai multe platforme. Deci, nu există confuzie cu privire la parole și, prin urmare, nu există aglomerație cu conturile.

Realitate virtuala

Ce zici dacă ai simți că faci parte din lumea jocurilor online în fața computerului sau smartphone-ului tău? Acest lucru este posibil cu ajutorul realității virtuale. În ultimii ani, acest subiect a devenit din ce în ce mai important în jocuri, în general. Dar jucătorii nu s-au putut obișnui cu acest subiect. Mai mult, abia în ultimii ani realitatea virtuală a căpătat o importanță tot mai mare. Tehnologia în sine a fost mai mult sau mai puțin inadecvată pentru o lungă perioadă de timp. Între timp, producătorii au depus eforturi și au rafinat tehnic ochelarii VR. Astfel, pe lângă caracteristici, designul a fost optimizat și s-au întâmplat multe, mai ales cu caracteristicile. Ochelarii VR actuali au un cip integrat care permite cuplarea între ochelarii VR și computer sau smartphone.

Continuați lectura

Aplicații

Wild Rift sau Mobile Legends?

Publicat

pe

By

Wild Rift sau Mobile Legends? | Zicala.ro

Jocurile mobile MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) au devenit foarte populare în ultimii ani. Dar ce este atât de atrăgător la ele? Ei bine, în primul rând, sunt jocuri foarte simple, două echipe se confruntă cu singurul scop de a distruge cealaltă bază. Unul dintre cele mai populare jocuri este Arena of Valor, Vainglory sau Mobile Legends: Bang Bang, acesta din urmă fiind cel mai cunoscut. Dar apare un nou concurent, nu altul decât League of Legends: Wild Rift.

Mobile Legends: Bang Bang

Mobile Legends: Bang Bang, un joc dezvoltat de Moontoon, a fost lansat în 2016 și a devenit rapid foarte popular în Asia de Sud-Est. Deoarece Mobile Legends și League of Legends sunt jocuri destul de similare, o rivalitate tensionată între cele două mari companii a început din iulie 2018 încoace, ambele s-au angajat pentru originalitatea jocului.

Modul de joc se învârte în jurul a două echipe care trebuie să lupte între ele până când una dintre ele reușește să distrugă toate clădirile omologului său. Harta este împărțită în trei benzi (sus, mijloc și jos), campioni specifici vor parcurge aceste benzi pentru a obține avantaje pentru echipa sa. Personajele generate de computer, numite minioni, vor genera bazele echipei pe un interval de timp. Uciderea lor îi conferă jucătorului uman aur, care poate fi cheltuit pentru îmbunătățirea campionului prin obiecte. Campionii sunt împărțiți în șase așa-numite clase: Assassin, Mage, Fighter, Marksman, Support și Tank.

Până în octombrie 2021, jucătorul ar putea alege între 108 de eroi unici cu care să se joace. Cele mai multe dintre ele sunt inspirate din folclorul și istoria asiatice, precum Lapu Lapu din Filipine, Kadita din Indonezia și așa mai departe.

În noiembrie 2020, s-a anunțat că Mobile Legends a depășit marca de 1 miliard de descărcări. Făcându-l unul dintre cele mai descărcate jocuri mobile din istorie. Pentru a sărbători acest lucru, Moonstone își va oferi gratuit eroul său 100, Benedetta.

League Of Legends: Wild Rift

Cu mai bine de un deceniu în urmă, unul dintre cele mai populare jocuri din vremurile noastre își începuse călătoria până în partea de sus a jocurilor online de arena de luptă multiplayer și ce călătorie fusese. Povestea a început în 2009 în Los Angeles, unde își are sediul compania Riot Games. League of Legends avea în spate o echipă capabilă, cu dezvoltatori din alte jocuri MOBA majore, precum Defence of the Ancients (DotA) și fostul personal Blizzard. Nu a durat mult până când LoL își va depăși predecesorii.

Unul dintre punctele forte ale acestui joc este că a fost întotdeauna free-to-play și a câștigat o popularitate imensă în rândul maselor. Desigur, există multe skin-uri și boost-uri pe care jucătorii le pot dobândi dacă vor, dar fără a obține un avantaj real.

Jocul în sine este ușor de înțeles, două echipe formate din cinci jucători se luptă pe o hartă numită Summoners Rift, scopul final este de a ucide Nexus-ul inamic. Pentru aceasta, puteți alege dintr-un număr mare de campioni unici, fiecare cu punctele sale forte și punctele sale slabe.

Povestea din spatele Wild Rift este puțin complicată. Totul a început după ce Tencent, o companie multinațională chineză a achiziționat Riot Games. Această companie avea planuri diferite pentru League of Legends decât Riot Games, pentru a transforma acest joc într-un joc mobil. Dar, după refuzul lui Riot, Tencent a început să dezvolte un alt joc, Onoarea Regilor. Riot a văzut marele potențial al acestui tip de joc și, în cele din urmă, a decis să lanseze propriul său joc mobil, Wild Rift, în 2020.

Lansare Beta și Gameplay: Wild Rift

Wild Rift open beta a fost lansat pe 27 octombrie 2020, dar numai în unele regiuni din Asia (Coreea de Sud, Japonia, Thailanda, Filipine, Malaezia, Singapore și Indonezia). Restul lumii a avut acces puțin mai târziu în același an, și anume 10 decembrie 2020.

Modul de joc al acestui joc este destul de similar cu cel de pe PC, aceleași echipe de cinci oameni, aceeași hartă și același obiectiv, singurul lucru diferit despre acest joc este, desigur, utilizarea unui joystick pentru telefon (aveți două thumbsticks digitale cu care îți poți controla personajul) și harta special concepută, astfel încât jocurile să nu dureze mai mult de 15 până la 20 de minute. Deocamdată, puteți alege doar între 57 de campioni familiari, mai mulți vor veni în actualizările viitoare. Riot a spus că acest joc va fi free-to-play și, în afară de asta, conturile care vor fi conectate cu un computer existent vor câștiga câteva recompense în joc pentru timpul lor de joc petrecut pe versiunea pentru PC.

Pentru moment, posibilitatea unui joc încrucișat a fost exclusă în totalitate de Riot Games, intenția companiei este ca aceste două titluri să fie separate. O veste tristă, într-adevăr, pentru cei care doreau un joc încrucișat, dar având în vedere schimbările făcute în joc, acest lucru ar induce la o provocare ridicată în ceea ce privește echilibrarea. Jocul este planificat să fie lansat și pe console, dar nu există noutăți despre acest lucru până astăzi. Nici Sony, nici Microsoft nu au lansat nicio declarație despre jocurile lor de consolă de nouă generație. Deci, încă nu este decis dacă Wild Rift va apărea pe platformele hardware actuale sau pe cele viitoare.

Concluzie

Ambele League of Legends: Wild Rift și Mobile Legends: Bang Bang sunt jocuri foarte distractive care merită încercate. Lansați-vă în această nouă călătorie cu campioni populari din Demacia, Noxus sau Shadow Isles sau jucați-vă cu legendele dumneavoastră populare din folclor din Mobile Legends, ambele jocuri așteaptă să le pășiți pragul. Unii dintre voi ar putea prefera jocurile arcade, alții ar putea prefera jocurile sportive sau jocurile de curse, dar sunt sigur că majoritatea dintre voi veți adora jocurile MOBA.

Continuați lectura

Gaming

Jocuri Mobile pe Android pe care nu le Poți Pune Jos

Publicat

pe

By

Jocuri Mobile pe Android pe care nu le Poți Pune Jos | Zicala.ro

Vă întrebați ce jocuri fascinante puteți descărca pentru noul dumneavoastră telefon cu sistemul de operare Android? Dacă da, sunteți în locul potrivit. Vom încheia o colecție izbitoare de jocuri pentru telefoane cu sistemul de operare Android în lista de mai jos. Așadar, fixați-vă centurile de siguranță și bucurați-vă de drumul către cea mai bună colecție de jocuri pentru aproape toate smartphone-urile Android cu specificații decente. Jocuri de diferite genuri, de la cele mai bune curse la RPG-uri, de la arcade la puzzle-uri și multe altele.

GRID Autosport

GRID Autosport este un joc de racing. Aceasta este un joc AAA. Chiar și pe PC-uri și console, GRID Autosport a fost un joc impresionant la lansare. Cinci ani și ceva mai târziu, nu lasă de dorit nici acum, deoarece au în jur de 100 de circuite, găsind o gamă largă de mașini.

Amintiți-vă, aceasta este o simulare. Nu va fi ușor și nu vă va permite să spargeți pereții la viteză maximă și să continuați ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, dar condusul înseamnă să vă ajutați să stăpâniți ceea ce este, fără îndoială, cea mai bună experiență de curse.

Minecraft

Minecraft pe Android este jocul sandbox extrem de popular pentru PC, bazat pe blocuri virtuale, chiar în palma ta. De fapt, este o versiune redusă a versiunii desktop, deși aveți în continuare moduri diferite de a juca. În modul creativ, explorați și puteți începe imediat să creați o lume virtuală. Odată cu modul de supraviețuire vin complicațiile adăugate ale adunării și gestionării resurselor în timpul zilei și apoi al luptei cu inamicii în timpul nopții.

Deși este un acarian mai limitat decât versiunea completă pentru desktop, Minecraft pe Android vă oferă încă multe de făcut, iar natura generată aleatoriu a lumii oferă experiențe de joc potențial nelimitate. Cu siguranță este mai mult decât o simplă încărcare de blocuri.

Linn: Path of Orchards

Linn: Path of Orchards se încurcă cu convențiile jocurilor de platformă, pe principiul că platformele refuză să rămână nemișcate. Și asta nu înseamnă platforma ciudată de levitație. Aici, nivelurile sunt similare cu dispozitivele ciudate ale mecanismului ceasului.

Bitul de ceas este foarte important, fiecare nivel având un model distinct. Descoperă acest lucru și ar trebui să poți apuca tot blingul și să ajungi la ieșire cu un număr mic de mișcări. Prin urmare, rezultatul final se încheie undeva între puzzle-ul pe rând și modelul cu ecran unic, integrând cele mai bune aspecte ale fiecăruia și combinându-l cu imagini frumoase.

Limbo

Termenul „capodoperă” este probabil prea frecvent în cercurile de jocuri, dar Limbo merită, fără îndoială, laude atât de mari. Prezintă un băiat care își face drum printr-o lume monocromă înfiorătoare, în căutarea surorii sale. În esență, Limbo este un joc destul de simplu, cu o mulțime de puzzle-uri, dar aspectele sale vizuale, atmosfera ciudată și designul de nivel superb îl fac să fie cu totul altceva.

Vă veți răci prima dată când o siluetă înfiorătoare alunecă în depărtare, iar inima va pompa atunci când este urmărită de un arahnid gigant, intenționat să vă arunce micul caracter cu picioarele sale colosale. Moartea nu este niciodată sfârșitul. Fiecare scenă poate fi redată la nesfârșit până când progresați.

Super Crossfighter

Super Crossfighter este în esență asemănător cu Space Invaders, jucat într-un ritm amețitor. Barca ta mică stă în partea de jos a ecranului, aruncând în sus spre stânga și dreapta cu lasere de culori minunate. Dar dușmanii cu care te confrunți nu sunt creaturi din jocurile anilor 1970. Ei vin înarmați până în dinți, aruncând tot felul obstacole cu forme extraterestre.

Nava ta rapidă poate sări de jos în partea de sus a ecranului, adunând pietre prețioase care pot fi folosite ulterior pentru a upgrada nava într-un magazin din joc.

Aceasta este lista pe care v-o punem la dispoziție cu câteva jocuri distractive. Evident, lista poate fi foarte lungă, dar am decis să vă prezentăm câteva dintre cele mai jucate jocuri de pe Android.

Continuați lectura

Trending