Conectează-te cu noi

Gaming

Nvidia RTX 3080: Jocuri Pentru Testarea Puterii

Publicat

pe

Nvidia RTX 3080: Jocuri Pentru a-și Testa Puterea

Fără prea multe îndoieli, putem spune că Nvidia RTX 3080 este una, dacă nu chiar cea mai rapidă placă grafică pe care o puteți achiziționa în zilele noastre. RTX 3080 este cardul emblematic pentru noua generație Ampere. Deși a fost lansată și noua generație RTX 3090, oamenii o preferă pe cea 3080 doar pentru că este mai accesibilă.

Deși piața pentru această generație de GPU este limitată, a reușit totuși să urce pe tabloul de bord al peisajului GPU. Sondajul hardware Steam November ne arată că RTX 3080 a avut cea mai mare schimbare procentuală din ultima lună. Potrivit Steam, GPU-ul RTX 3080 a reușit să atingă 0,23 la sută în scara GPU, cucerind locul patru.

Specificații RTX 3080

Scopul principal al existenței acestui GPU sunt jocurile. A fost creat cu toată acea dedicație și muncă grea, astfel încât să poată rula eficient fiecare joc existent până acum. Cele mai importante specificații sunt numerele de bază CUDA. Numărul acestor nuclee s-a dublat față de generațiile anterioare.

Inima acestuia sau cipul este GPU-ul GA102, care alimentează RTX 3090 (10.752 nuclee CUDA). Chiar dacă RTX 3080 are doar 8.704 nuclee CUDA, este încă mai mult decât dublul numărului de nuclee pe care l-a avut ultimul RTX (2080).

Nucleele sale sunt dispuse pe 68 SM (multiprocesoare de streaming). GPU RTX 3080 este proiectat pe Samsung 8N, care are un nod de producție de 8nm și o dimensiune a matriței de 628,4 mm2. Memoria GDDR6X de 10 GB este mai rapidă decât cele precedente, deoarece poate rula pe o interfață de memorie de 320 biți. Cardul standard GDDR6 Turing are doar sub 500 GB / s, comparativ cu viteza de 760 GB / s a ​​versiunii sale X.

În ceea ce privește designul, una dintre cele mai vizibile caracteristici de design pe care le putem vedea este cea a configurării cu două ventilatoare. Configurarea sa schimbat, astfel încât RTX 3080 are un ventilator pe fiecare parte laterală. Rolul inferior al ventilatorului este de a trage aer rece în card, deoarece al doilea rol al ventilatorului este de a elimina aerul cald.

Design RTX 3080

Acest design optimizează foarte mult fluxul de aer din carcasa computerului dvs. și veți observa o îmbunătățire a reducerii temperaturilor GPU. O schimbare neobservabilă cu RTX 3080 de la Nvidia este trecerea la o nouă placă în formă de fanion. Aceasta, în combinație cu carcasa de răcire, face o placă grafică cu aspect frumos perfectă pentru a juca cele mai bune jocuri disponibile pe piață.

Așadar, să descoperim împreună câteva dintre jocurile care pot provoca puțin RTX 3080.

Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider este primul joc de pe lista noastră. Jocul dezvoltat de Eidos-Montréal a fost lansat pe 14 septembrie 2018. Deoarece a fost lansat acum aproape doi ani, este posibil ca unii dintre voi să fi recunoscut sau chiar să fi jucat acest joc. Punctul de referință integrat este alcătuit din trei scene de dificultate, astfel încât cardurile grafice vor prezenta rezultate diferite.

RTX 3080 are un avantaj clar de 31% față de anul precedent 2080 atunci când vă blocați cu un procesor Core i9 10900K de 5,0 GHz. Versiunea îmbunătățită a anului 2080, Ti, este cu doar 11% în spatele noului flagship Nvidia. Situația începe să se schimbe drastic atunci când folosim rezoluții mai mari. La 1440p RTX 3080 vede o performanță cu 58% mai bună decât plăcile grafice anterioare. Procentul este la șapte cifre chiar uimitoare (71%) atunci când este utilizat la o rezoluție de 4k.

Control

Acest joc a devenit rapid favorit fanilor în testarea capabilităților noului RTX 3080. Și Control este unul dintre cele mai potrivite jocuri pentru a face acest lucru. Camerele sale mari, pline de suprafețe diferite, medii apocaliptice și imagini care vă pot lua respirația sunt doar câteva dintre testele pe care acest joc le oferă 3080.

Așa cum a fost cazul Shadow of the Tomb Raider, în Control RTX 3080 funcționează mult mai bine decât alte plăci grafice. Când este utilizat la o rezoluție de 1080p, 3080 are cu 65 până la 175 la sută mai mult decât celelalte. Dacă rezoluția este ridicată la HD, RTX 3080 își va păstra în continuare avantajul, dar de data aceasta cu doar 32% față de 2080 Ti.

Call of Duty Warzone

Un joc de franciză popular, Call of Duty Warzone are deja peste 50 de milioane de jucători înregistrați. Jocul, bazat pe un stil Battle Royale, are unele dintre cele mai bune imagini care vă vor distra.

Jocul lansat pe 10 martie 2020 funcționează excepțional de bine pe RTX 3080. De exemplu, la o rezoluție de 1080p RTX 3080 are o performanță cu 60 la sută mai mare decât RTX 2080S. Acest procent a crescut la peste 70 atunci când este utilizat la 1440p și la 4k, performanța CoD Warzone este semnificativ mai mare decât toate celelalte generații de plăci grafice anterioare.

Alte jocuri notabile care vor prezenta puterea și puterea Nvidia RTX 3080 sunt Watch Dogs Legion, Borderlands 3, noul Cyberpunk 2077 și multe altele.

După cum am menționat mai sus, sondajele ne arată o creștere a popularității pentru această placă grafică. Desigur, nu putem lua sondajul Steam ca atare, deoarece nu putem spune cu certitudine câți participanți sunt la sondaj. Singurul lucru pe care îl putem face este să extrapolăm 0,23 la sută la 24 de milioane de utilizatori de la Steam.

Dacă ne uităm la utilizarea cardului video PC de către datele Mfg, putem vedea, de asemenea, o creștere (1,04 la sută) în GPU-urile DirectX 8 și mai mici. Acest lucru nu înseamnă că oamenii cumpără plăci grafice mai vechi. Probabil își folosesc vechile PC-uri sau laptopuri pentru a juca jocuri retro.

Concluzie

Deoarece deviza Nvidia pare să se învârtă în jurul vitezei, stocurile acestei cărți grafice se epuizează rapid. Dar dacă puteți cumpăra o copie a acestuia, actualizarea față de generațiile GTX anterioare vă va uimi. Probabil că nu va fi nevoie să vă actualizați din nou aparatul de ani de zile. Deoarece următoarea senzație în ceea ce privește jocurile (jocuri 4K pe PC) este aici, veți avea nevoie de o placă grafică care să funcționeze cât mai ușor.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending