Conectează-te cu noi

Gaming

Faker – De ce este unul dintre cei mai buni jucători de Esport?

Publicat

pe

Faker este unul dintre cei mai buni jucători de LOL Esports

Esportul câștigă din ce în ce mai multă popularitate în întreaga lume și asta datorită naturii sale competitive. Reunește cei mai buni jucători și cele mai bune echipe pentru a provoca bătălii epice între ei în tot felul de jocuri, inclusiv League of Legends, Counter-Strike, DotA2, Overwatch, Apex și practic orice joc video multiplayer la care v-ați putea gândi .

La început, oamenii s-au gândit la toate acestea ca la o glumă, dar realitatea este că totul este bine organizat: există jucători profesioniști, care participă individual sau în echipe și mulți dezvoltatori de jocuri importante care finanțează sau chiar proiectează aceste evenimente.

Chiar dacă mulți încă nu recunosc sporturile sportive drept competiție sportivă legitimă, Asia le prezintă alături de sporturile tradiționale și chiar Comitetul Olimpic Internațional a discutat despre includerea sa în evenimentele olimpice.

Și există un raționament bun în spatele tuturor hype-urilor bruște care înconjoară acest domeniu. Aveți încredere în noi, dacă ați crezut că entuziasmul baschetului sau fotbalul este de neegalat, nu ați încercat Esport. Cu siguranță vă va ține la marginea scaunului, mai ales dacă aveți un mic background în competiții și sunteți un fan al jocului în cauză.

După cum am menționat mai devreme, personajele principale din acest sistem sunt jucătorii profesioniști, care formează de obicei echipe sau asociații de gaming. Acestea includ T1, FaZe Clan, Cloud9, Team Envy și mulți alții.

Cine este cel mai bun și de ce?

Dacă numele Lee Sang-hyeok nu sună, Faker cu siguranță o face. Este un jucător de 26 de ani, sud-coreean, activ, profesionist, specializat în League of Legends și este chiar considerat de mulți cel mai bun jucător LoL din toate timpurile.

Selecțiile sale preferate de campion sunt Ryze, LeBlanc, Zed, Azir și Orianna. Desigur, succesul acestor jucători nu se măsoară doar prin câte victorii obțin, ci și prin numărul de spectatori pe care îi poate atrage și reputația lor pe social media. Prin urmare, ce face Faker de este atât de popular?

Menit să fie

Ei bine, să începem de la început. La începutul vieții, a fost intrigat de puzzle-uri și jocuri video, practicându-și deseori abilitățile în hărți personalizate în jocuri precum Warcraft III sau MOBA Chaos. La sfârșitul anului 2011, viitorul său era pe cale să se schimbe când a descoperit League of Legends. La vremea respectivă urma liceul, dar a renunțat pentru a se alătura echipei SKT T1 K (care a devenit ulterior T1) și a-și începe cariera în Esport.

Un câștigător de la început

Când a fost preluat de echipă, în 2013, a preluat rolul de mid laner și i-a condus să câștige Campionatul LoL în acel an, aceasta fiind prima lor victorie. De asemenea, mai târziu în acel an a demonstrat că victoria a fost mai mult decât un pic de noroc, jucând împotriva lui Yoo ”Ryu” Sang-wook și creând unul dintre cele mai memorabile momente din istoria LoL.

Trei sezoane și multe urcări și coborâșuri mai târziu, Faker a fost primul jucător care a atins vreodată 1.000 de ucideri în LCK. În același timp, a câștigat cel mai valoros jucător al titlului turneului în Campionatul Mondial 2016, când echipa sa a câștigat și titlul de campion mondial pentru a treia oară. Un an mai târziu, a decis să înregistreze primul său stream live vreodată, pe Twitch, și a doborât recordul site-urilor pentru cele mai multe vizionări, pentru un singur streamer.

Succesul a venit muncind

Până în 2019, a fost prezentat în categoria 30 Under 30 a revistei Forbes Asia, la categoria Divertisment și sport și a devenit primul și încă singurul jucător care a câștigat toate turneele internaționale LoL.

Toate aceste realizări nu ar fi posibile fără strategia sa mecanică ieșită din comun și vastul pool de campioni. În general, este de trei ori campion mondial, de două ori campion MSI, de nouă ori campion LCK, campion IEM, campion Rift Rivals și campion invitațional All-Star.

Deține, de asemenea, trei skin-uri LoL diferite care au rezultat din câștigarea Campionatului Mondial și recent anul acesta a devenit coproprietar al T1 Entertainment și Sports. Destul de impresionant, nu?

Nu există „EU” în „ECHIPĂ”

Chiar dacă are abilități extraordinare care sunt, fără îndoială, motivul succesului său de neegalat, el recunoaște, de asemenea, cât de important este să ai o echipă puternică. Își vede colegii de echipă ca pe o a doua familie și crede că, fără această legătură incasabilă, succesul lor nu ar fi la fel de strălucitor.

La Campionatul Mondial din 2017, după o pierdere dureroasă, doar mângâierea echipei sale i-a făcut posibil să poată da mâna rivalilor, Samsung Galaxy. Acest moment a arătat cu adevărat cât de atașat este de coechipierii săi.

Fapte amuzante

Succesul său nu-l împiedică să fie om și să aibă diverse ciudățenii, ca noi toți. El este un mare fan al jocurilor de cuvinte și al pinguinilor, dar nu stă bine la capitolul mâncare, preferatele lui preparate fiind pizza hawaiană și ciocolata cu menta. Când se stresează, se îndreaptă spre meditație și deține două ghivece pentru a-l ajuta cu anxietate.

Sloganele după care este recunoscut sunt „Este o problemă?” și „Oare e un bug?”, urmat de „Și eu mă iubesc” când i se spune „Te iubesc Faker”. De asemenea, el este un fan al K-pop-ului, grupul său preferat fiind Red Velvet și piesa sa preferată „Red Flavor” și a avut norocul să apară în primul său spectacol de varietăți coreene alături de Seulgi și Joy (membrii Red Velvet) și actorii Seo Do-young și Kim Jo-han.

Ceea ce este cel mai interesant la el este că, chiar și cu toată faima și succesul care îl înconjoară, el încă nu și-a pierdut legătura cu realitatea, întrucât a declarat că vrea să continue acolo unde a rămas cu educația, după ce cariera în Esport se va termina.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending