Conectează-te cu noi

Stil de viață

Top 10 filme românești pe Netflix de vizionat

Publicat

pe

Top 10 filme românești pe Netflix de vizionat numai decât!

Netflix a devenit o platformă populară pentru filmele și serialele din întreaga lume, iar cinema-ul românesc nu face excepție. Din ce în ce mai mulți regizori și producători români aduc creații remarcabile pe această platformă, oferind publicului oportunitatea de a descoperi opere cinematografice de calitate. Acest articol va prezenta top 10 filme românești pe Netflix pe care le puteți viziona și vă va oferi o scurtă prezentare a fiecăruia. Asemenea acestui articol, am alcătuit și alte topuri cu filme și seriale:

1. Bacalaureat (2016)

Regizat de Cristian Mungiu, acest film este o dramă tensionată care explorează dilemele morale ale unui medic din România în timpul unei investigații pentru a-și asigura viitorul fiicei sale. Bacalaureat a fost inclus în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes și a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor.

2. După dealuri (2012)

Un alt film semnat de Cristian Mungiu, După dealuri este bazat pe evenimente reale și prezintă povestea a două prietene care se reîntâlnesc după o perioadă lungă de timp și care ajung într-o confruntare dramatică într-un mănăstir. Filmul a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Cannes.

3. Sieranevada (2016)

Regizat de Cristi Puiu, Sieranevada este o comedie neagră care urmărește o zi din viața unei familii românești în timpul unei mese de comemorare a tatălui decedat. Filmul este un exercițiu de realism social și psihologic și a fost apreciat la festivalurile de film din lumea întreagă.

4. Câini (2016)

Acest film în regia lui Bogdan Mirică este o dramă criminală care explorează întunecata lume a crimei organizate din România rurală. Câini a câștigat premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes și a fost lăudat pentru atmosfera sa tensionată și interpretările actorilor.

5. Pororoca (2017)

Regizat de Constantin Popescu, Pororoca spune povestea unei familii care se confruntă cu dispariția misterioasă a unei fetițe în timpul unei excursii la râu. Filmul a fost selectat în competiția oficială a Festivalului de Film de la Berlin și a fost lăudat pentru regie și interpretare.

6. 6.9 pe scara Richter (2016)

Un film românesc de comedie, 6.9 pe scara Richter este regizat de Nae Caranfil și prezintă o serie de situații amuzante care au loc în timpul unui cutremur din București. Filmul oferă o perspectivă inedită asupra umorului românesc.

7. Fixeur (2016)

Regizat de Adrian Sitaru, Fixeur este un thriller care spune povestea unui fotoreporter care se ocupă de știri de senzație în Bucureștiul contemporan. Filmul a fost prezentat în competiția oficială a Festivalului de Film de la Varșovia și a adus în prim-plan lumea jurnalismului de investigație.

8. Moartea domnului Lăzărescu (2005)

Unul dintre filmele emblematice ale regizorului Cristi Puiu, Moartea domnului Lăzărescu este o dramă care urmărește ultimele ore din viața unui bărbat bolnav care încearcă să găsească ajutor medical în Bucureștiul de noapte. Filmul a primit recenzii elogioase și a fost premiat la numeroase festivaluri.

9. Metronom (2022)

Un film regizat de Alexandru Belc, este unul dintre filmele românești prezentat la Cannes și care aduce în prim-plan povestea a doi îndrăgostiți, tineri adolescenți. Cei doi se iubesc, însă Ana află că Sorin, bărbatul pe care ea îl iubește, urmează să fugă din țară împreună cu părinții lui. Este un film din perioada anilor ’70, atunci când Ceaușescu a început să pună în aplicare comunismul.

10. Capra cu trei iezi (2022)

Regizat de Victor Canache, un film românesc cu o acțiune dramatică, bazat pe celebra poveste scrisă de Ion Creangă. Acțiunea se petrece într-o gospodărie izolată pe un deal, iar filmul urmărește îndeaproape povestea lui Creangă, poveste tipică pentru anii 1800. Maia Morgenstern interpretează rolul Mamei.

Concluzie

Aceste 10 filme românești pe Netflix disponibile oferă oportunitatea de a explora diversitatea și calitatea cinematografiei românești. De la drame intense la comedii amuzante, aceste filme acoperă o gamă variată de genuri și subiecte. Indiferent de preferințele dvs. cinematografice, veți găsi cu siguranță ceva care vă va captiva atenția. Așadar, luați-vă timp pentru a vă bucura de aceste opere de artă cinematografică și de bogăția culturii românești.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending