Conectează-te cu noi

Gaming

Gaming pe Linux: Este Posibil?

Publicat

pe

Gaming pe Linux: Este Posibil? | Zicala.ro

Datorită creșterii uriașe a opțiunilor de joc și a accesibilității, această activitate devine un hobby pentru tot mai mulți oameni în fiecare an. Deși mai mulți oameni pot juca jocuri de calitate, există un grup specific de utilizatori de internet ale căror opțiuni sunt mai limitate, cei Linux.

Pe măsură ce cultura open-source devine din ce în ce mai mare, oamenii încep să opteze pentru alte sisteme de operare, cum ar fi Linux, evitându-le pe cele tradiționale. O astfel de migrare vine cu multe avantaje în ceea ce privește securitatea și personalizarea. Cu toate acestea, mulți oameni nu sunt siguri despre capacitățile de jocuri ale Linux. În acest articol vom sparge toate miturile, răspunzând la întrebarea principală referitoare la Linux și jocuri.

linux computer

Gaming tradițional

Când vine vorba de jocuri pe Linux, este adevărat că forma tradițională de joc este mai puțin practică. Dezvoltatorii de jocuri se concentrează în principal pe crearea de jocuri pentru platformele principale, Windows și MacOS, precum și pe console de jocuri. Linux este o platformă adesea uitată.

Nivelul mai scăzut de suport pentru sistemele Linux se datorează în principal bazei de utilizatori. Principalii utilizatori sunt dezvoltatorii de software, pasionații de computere și alți profesioniști. Datorită complexității acestui sistem open-source, utilizatorii obișnuiți tind să stea departe. Utilizatorii obișnuiți doresc de obicei un sistem „plug-n-play” ușor, fără descărcări complicate, instalări și alte configurații.

Din acest motiv, dezvoltatorilor nu este ideal să petreacă mai mult timp optimizându-și jocurile pentru platforme precum Linux, atunci când publicul țintă nu folosește un astfel de sistem de operare.

Cu toate acestea, jocurile tradiționale sunt încă disponibile pe Linux, doar mai limitate. Steam a lansat o versiune a platformei lor pentru Linux în 2013, iar dezvoltatorii au început să creeze mai multe jocuri pentru sistemul open-source de atunci. Un număr de peste 4000 de jocuri sunt accesibile pentru Linux în acest moment, Dota 2, Civilization V și Total War fiind doar câteva dintre jocuri.

De îndată ce interesul pentru alternativele open-source începe să crească din ce în ce mai mult și oamenii obișnuiți încep să migreze către Linux, dezvoltatorii își vor adapta jocurile pentru distribuțiile Linux.

Gaming prin browser

Deși forma tradițională de joc este mai limitată pe Linux, lumea jocurilor prin browser este complet accesibilă de către oricine are o conexiune la internet. Acest tip de joc, chiar dacă mai puțin complex, poate reprezenta totuși o opțiune de divertisment pentru utilizatorii Linux care doresc să joace unele jocuri.

Inovația tehnologiilor cloud oferă jocurilor prin browser un potențial cu totul nou. Platformele de jocuri în cloud precum Google Stadia permit tuturor utilizatorilor de browser să acceseze chiar și cele mai recente jocuri, indiferent de sistemul lor de operare.

În concluzie, Linux nu a fost niciodată menit să fie un sistem de operare pentru jocuri. Acest sistem de operare a fost creat pentru profesioniști și dezvoltatori care doresc o alternativă la sistemele tradiționale, închise. Datorită avantajelor sale, ecosistemul Linux a devenit rapid o alternativă și pentru utilizatorii obișnuiți.

Deși jocurile sunt mai limitate pe Linux, utilizatorii au încă acces la o mulțime de oportunități de divertisment. Datorită tehnologiilor cloud, utilizatorii Linux au acces la o lume cu totul nouă a jocurilor, reducând diferența dintre sistemele de operare tradiționale și cele noi.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending