Conectează-te cu noi

News

Guvernul Obligă Operatorii Să Garanteze Expansiunea 5G

Publicat

pe

Guvernul Obligă Operatorii Să Garanteze Expansiunea 5G | Zicala.ro

Guvernul Spaniei a aprobat săptămâna aceasta un decret de lege care vizează asigurarea extinderii rețelei 5G în țară. După cum colectează în prezent BOE, operatorii care introduc această tehnologie în rețelele lor mobile trebuie să asigure întregul proces: instalare, echipamente instalate, software… Această cerință de securitate privește întreaga rețea 5G, nu doar „nucleul” comunicațiilor.

Comunicațiile au devenit una dintre zonele vitale pentru orice teritoriu, nu degeaba mută informații prea sensibile pentru a ajunge în mâinile cui nu trebuie. Această îngrijorare a devenit deosebit de evidentă în cazul 5G, mai ales după ce SUA au impus companiei Huawei: operatorii au scos echipamentele companiei chineze din nucleele rețelelor lor. Acum, legislația spaniolă merge puțin mai departe.

„Promovați securitatea globală a ecosistemului generat de tehnologia 5G”

Potrivit acestuia, decretul de lege aprobat de Consiliul de Miniștri, operatorii trebuie să extindă securitatea în tot ceea ce ține de implementarea și întreținerea rețelelor 5G. După cum se explică în publicația BOE în care se reflectă decretul de lege menționat anterior, Guvernul consideră că conectivitatea mobilă de nouă generație „presupune evoluția necesară a strategiilor tradiționale”.

Ideea din spatele decretului de lege este „asigurarea securității rețelelor și serviciilor de comunicații electronice”. Pentru aceasta, operatorii, furnizorii și utilizatorii corporativi vor fi obligați să își diversifice echipamentele, software-ul și instalația, asigurându-se că întregul proces menține limitele maxime de securitate.

Pentru a asigura securitatea a tot ceea ce are legătură cu 5G, Guvernul Spaniei va obliga toți cei implicați să efectueze o analiză de risc. Și va impune obligația de a gestiona securitatea întregului ecosistem 5G.

Deși Guvernul nu citează anumiți producători, specifică că echipamentele considerate cu risc ridicat nu pot fi utilizate în rețelele 5G. Specific:

„Echipamentele de telecomunicații, sistemele de transmisie, echipamentele de comutare sau routere și alte resurse care permit transportul de semnale, hardware, software sau servicii auxiliare de la furnizori care au fost clasificați ca fiind cu risc ridicat nu pot fi utilizate în elementele critice ale rețelei.”

Prin acest decret de lege, Guvernul Spaniei subliniază importanța deosebită a tot ceea ce este legat de 5G. Operatorii vor trebui să trimită Guvernului un raport complet de securitate 5G în termen de maximum șase luni, cu o analiză a rețelelor lor actuale și a celor care vor fi implementate în doi ani.

Mai multe informații: BOE

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending