Conectează-te cu noi

Tehnologie

Tehnologia în Noul Deceniu

Publicat

pe

Tehnologia în Noul Deceniu | Zicala.ro

Setea oamenilor de cunoaștere îi determină zi de zi să-și depășească limitele, să fie mai buni în toate și să depășească generațiile trecute. Tehnologia înflorise în mileniul al treilea, atingând noi culmi pe care strămoșii noștri nici măcar nu le-au putut imagina. Perspectiva pentru viitor este că, pe durata vieții noastre, tehnologia se va dezvolta într-un mod radical. Cine știe, poate că vom avea mașini zburătoare și toate scenariile SCI-Fi destul de curând.

Experții SAP, o companie multinațională de software din Germania, s-au gândit la una dintre cele mai importante tendințe tehnologice care vor modela viitorul nostru apropiat. Să descoperim împreună câteva dintre aceste tehnologii.

Progres masiv în puterea de calcul

În prezent, computerele sunt foarte puternice în comparație cu prima serie de mașini, totuși nu pot concura cu computerele cuantice. Aceste noi tipuri de computere vor fi o parte esențială a serverelor de întreprindere și vor fi găsite pe birourile fiecărui birou al laboratoarelor de cercetare. Creșterea computerului cuantic ne va permite să depășim bariera care stătea pe calea noastră de a procesa cantitatea infinită de date. Contribuția tehnologiei 5G, în special prin viteza de descărcare mai mare și o lățime de bandă mai mare, va facilita creșterea computerelor cuantice.

Automatizarea forței de muncă

Experții SAP afirmă că revoluția productivității și automatizării, denumită Industry 4.0, va avea un impact mare asupra pieței muncii și a societății în general. Acesta va fi un subiect fierbinte care va fi foarte dezbătut de-a lungul anilor. Deși dezvoltarea inteligenței artificiale (AI) și a industriei roboticii nu va înlocui forța de muncă umană în curând, va produce totuși unele schimbări în viitorul apropiat. Zilele de lucru ar putea fi scurtate la patru zile pe săptămână, ceea ce ar putea da motive unor neliniști și necredință.

După cum spune un director general al SAR: „Îmbunătățirea eficienței productivității, planificarea avansată și predictibilitatea determinate de inovația tehnologică vor continua să reducă costurile. Acest lucru va ajuta companiile să-și eficientizeze procesele de afaceri. Este sigur că aceste evoluții vor avea un impact major asupra societății și economiei noastre ”.

Date personale și altele

Unele studii arată că, în viitor, datele noastre personale vor avea un impact important pe piață. Nu numai că cantitatea uriașă de date găsite pe spațiul digital va duce la apariția de noi afaceri, dar vor fi și surse de venit. Vă puteți imagina o lume în care „like-urile” vor fi noua monedă. Cât de nebunesc va fi să joci în viitor unele aplicații mobile și să fii premiat în aprecieri? Glumele deoparte, multe companii sunt dispuse să investească în acest tip de viitor. Dar un factor decisiv în această chestiune vor fi guvernele. Cine știe, poate vor apărea noi cadre juridice.

Prezentul fără smartphone-ul nostru este greu de imaginat, viitorul fără el este imposibil de imaginat. Faptul că depindem atât de mult de tehnologie, în special de smartphone-uri, va duce la noi modalități de a accesa toate aceste informații într-un mod mult mai ușor. Noua descoperire va consta în inventarea a ceva care să înlocuiască smartphone-urile. poate ceva ce am putea controla cu mintea noastră. Sau pentru aceia dintre voi care sunt mai deschisi la minte, poate un cip de subpiei va fi soluția de care aveți nevoie.

Un subiect foarte delicat, mecanizarea oamenilor va fi probabil obișnuită în câteva decenii de acum înainte. Dacă putem crea o tehnologie atât de fină, de ce să nu o folosim pe noi înșine? De-a lungul istoriei, oamenii au evoluat constant, organismele cibernetice vor fi următorul pas pe scara evoluției.

Energie sustenabilă

Deoarece rasa umană nu încetează niciodată să încerce să-și îmbunătățească modul de viață, chiar dacă acest lucru înseamnă că adesea își va distruge ecosistemul înconjurător, înclinarea către mai multe energii bio este o necesitate. Tehnologia se va concentra mai mult pe direcția unor energii mai bune, cum ar fi solare, atomice, eoliene și biocombustibili. Ceea ce promite o alternativă pentru o lume mult mai verde și mai curată. Tehnologia va fi, de asemenea, utilizată pentru energiile nou descoperite, cum ar fi celulele de combustibil, oceanul și energia geotermală.

O sursă de energie mult mai ieftină va permite oamenilor să producă produse mai eficiente într-un mod mai durabil. O energie mai ieftină înseamnă, de asemenea, că transportul va beneficia foarte mult de aceasta. Mașinile electrice își vor înlocui încet omologii cu combustibili fosili.

Deși nu vom putea călători prin spațiu sau coloniza alte planete la sfârșitul acestui deceniu, viața noastră s-ar putea îmbunătăți în multe feluri. Deci, să luăm loc și să urmărim acest spectacol minunat numit viitor.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending